Lekker lange leeslijst voor de zomer 2024

Het is weer tijd voor mijn jaarlijkse zomerstop. Tot en met 17 juli neem ik vrij en vanaf medio augustus zal ik weer nieuwe artikelen publiceren. Maar ik laat jullie natuurlijk niet met niets achter. In dit artikel deel ik de lekker lange leeslijst voor de zomer van 2024.

Voor diegenen die op vakantie gaan en meer willen weten over de kleding die in dat land wordt gedragen. Misschien blijf je wel werken en vind je het lastig om te bepalen wat je het beste kunt dragen? Of kijk je liever naar video’s met uitleg over stewardessenuniformen? En zelfs voor de mensen die werken in de werkkledingindustrie en daarom meer geïnteresseerd zijn in de zakelijke kant, heb ik een lijstje met artikelen.

Lekker lange leeslijst voor de zomer 2024
Foto: Miquel Gonzalez 

Let op: in deze tekst staan veel verwijzingen naar andere artikelen. Wanneer de tekst rood gekleurd is, dan kun je hierop klikken en kom je bij het betreffende artikel.

Tips voor diegenen die blijven werken

Vind je het lastig om jezelf tijdens de zomer netjes te kleden? Heb je snel last van transpiratieplekken op je overhemd of twijfel je of je nog wel een panty moet dragen? In onderstaande artikelen geef ik tips en tricks zodat je er ook in de zomer netjes uitziet.

 

Artikelen over jouw vakantieland

Als je op vakantie gaat, is het interessant om wat meer te weten over de cultuur en kleding in dat land. In onderstaande lijst kun je per land de artikelen vinden die ik daarover heb geschreven.

 

Een ouderwets boek

Heb je graag een papieren boek in handen? In 2021 lanceerde ik het boek Helden in witte pakken over werkkleding in de zorg. Hierin bespreek ik in samenwerking met mode- en bedrijfskledingontwerpster Monique Collignon de verschillende kanten van werkkleding in de zorg.

In het boek Op hoge hakken in de wolken vertel ik het verhaal achter stewardessenuniformen. Dit heb ik gedaan in samenwerking met Cliff Muskiet, de grootste verzamelaar van stewardessenuniformen ter wereld. Beide boeken zijn te koop via reguliere boekhandels of kun je bestellen bij Bol via bovenstaande links.

 

Liever korte video’s kijken?

Vind je stewardessenuniformen interessant en wil je hier meer over weten? Sinds een aantal maanden maak ik korte video’s over wat er wordt gedragen bij luchtvaartmaatschappijen. Deze video’s zijn Engelstalig en publiceer ik op Instagram, Facebook en TikTok. Mocht je ze leuk vinden, dan kun je overwegen om mij op deze kanalen te volgen. Na de zomerstop zal ik verder gaan met deze video’s.

Lees je liever over uniformen in de luchtvaart? Check dan de artikelen die ik hierover heb geschreven.

 

Voor de bedrijven

Diegenen die mij volgen via sociale media, weten het vast al. Sinds kort heb ik een wekelijkse column bij NAUMD, een Amerikaanse netwerkorganisatie voor werkkledingproducenten. Dus werk je bij een werkkledingbedrijf en ben je geïnteresseerd in wat er zoal speelt in jouw branche? Check dan mijn columns op de NAUMD-website. Ik heb vooruit geschreven, dus ook deze zomer kun je iedere dinsdag weer een nieuwe column lezen.

 

Ten slotte

De komende weken zal ik genieten van mijn vakantie, samen met mijn man en hondje Suit. Ik ga onder andere werken in de tuin, naar een theatervoorstelling en een paar dagen naar een afgelegen natuurgebied om tot rust te komen. Een sociale media detox is ook onderdeel van mijn vakantie. Ik zal dus niet actief zijn op sociale media. Er zullen wel wat oudere artikelen worden gepost, maar dat plan ik van tevoren in. Het enige wat ik af en toe zal controleren is mijn mailbox. Ik blijf immers een ondernemer met een bedrijf. ????

Vanaf 17 juli zal ik het werk weer oppakken en ben ik de eerste dagen druk met het lezen van al het werkkledingnieuws. Daarna zal ik weer starten met het schrijven van artikelen, columns en natuurlijk video’s maken. Medio augustus beginnen de eerste scholen weer en dat is voor mij de uiterste datum om weer te publiceren. Ik weet uit ervaring dat ik na een zomerstop altijd wat moeite heb om weer in de schrijfflow te komen, dus ik geef mezelf een paar weken om dit weer op te starten.

Ik heb de laatste tijd gemerkt dat het schrijven van drie Nederlandse artikelen, één column, het vertalen en publiceren van drie artikelen naar het Engels en het maken van vier video’s per week wat veel is. Zeker omdat ik alleen in de ochtenden productief schrijf en ondertussen ook last heb van de ziekte van Ménière. Dus ik denk dat ik na de zomerstop het aantal artikelen op Prettybusiness terugschroef naar twee per week in plaats van drie. Want hoeveel ik ook doe, kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit.

Of je nu blijft werken of even vrij neemt, ik wens je een hele fijne en gezonde zomer toe!

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge