De lelijke kersttrui op het werk

Ja hoor, we ontkomen er niet aan. Nu Sinterklaas voorbij is gaan we officieel de kerstperiode in. Dat betekent kerstkaarten, versieringen en….de lelijke kersttruien. De één vind het geweldig en de ander haat ze. Maar hoe zit het eigenlijk met de lelijke kersttrui op het werk? Is het juist tof, not done of is er ook een tussenweg?

 

Wel of niet?

Ik moet wel echt even eerlijk tegen je zijn. En misschien had je het al door toen je de eerste zin van dit artikel las. Ik ben niet echt een fan van kerst en eigenlijk ook niet van Sinterklaas. Ik vind de lichtjes op straat wel gezellig en heel sfeervol, maar daar houd het wel een beetje bij op. Het is gewoon niet zo mijn ding. Om nog maar te zwijgen over de lelijke kersttruien.

Ik bedoel, men noemt ze niet voor niets ‘lelijke’ kersttruien. Ze zijn gewoon niet mooi. Maar ondertussen vallen ze wel in de categorie ‘mooi van lelijkheid’. Mensen vinden het tegenwoordig heel leuk om deze truien te dragen. In het kader ‘omdat het kan’. Ik heb zelfs een vriendin die er bijna een sport van maakt om zo lelijk mogelijke kerstkleding te vinden en die dan te dragen. Maar dat past ook bij haar. Dit is een onderdeel van wie zij is, een stukje persoonlijke humor en haar omgeving snapt dat. Ik snap dat ook en kan er altijd erg om lachen. Maar het hele jaar trekt zij graag gekke dingen aan.

Zo is het eigenlijk ook wel met de kersttrui op het werk: je kunt er mee weg komen als het bij je past. Als jij iemand bent die geregeld grapjes maakt en vaker gekke dingen aantrekt, dan is de kans groot dat men dit kan waarderen. Je collega’s zullen om je moeten lachen. Maar ook nu gaat het wel om de timing. Tijdens een kerstborrel is het bijvoorbeeld het juiste moment om zo’n trui aan te trekken, als je het dan tenminste écht graag wilt.

 

Het kan ook anders…

Je kunt het ook anders aanpakken. Er bestaat namelijk een tussenweg. Ieder jaar wordt er een zogenaamde Ugly Sweater Run georganiseerd. Tijdens dit spektakel gaan mensen zo’n vijf kilometer rennen door het Vondelpark in Amsterdam. Jawel, in een lelijke kersttrui. Hoofdzakelijk voor de lol natuurlijk, maar er zit ook een serieuze kant aan vast. Tijdens het event wordt er namelijk aandacht gevraagd voor de daklozen in Amsterdam. Op het terrein is er dan ook een locatie waar tweedehands winterkleding voor heren wordt ingezameld. Het event is zo’n daverend succes dat het inmiddels zelfs al uitverkocht is. Je kunt als publiek wel komen in je lelijke kersttrui, maar mee rennen in het Vondelpark is niet meer mogelijk.

Naast de daklozen is er bij dit event ook gedacht aan kinderen in oorlogsgebieden die het in de winter koud hebben. Daarom is er in samenwerking met kledingwinkel Gents, die doorgaans vooral zakelijke herenkleding verkoopt, een actie opgezet met lelijke kersttruien. Je kunt voor €29,95 een kersttrui aanschaffen en bij iedere trui wordt er €1 gedoneerd aan Save the Children. Je kunt daarbij kiezen uit onderstaande truien.

 

De lelijke kersttrui op het werk De lelijke kersttrui op het werk De lelijke kersttrui op het werk

 

De truien kun je online kopen in de webshop van Gents of in één van de winkels.

Wil je het echt goed aanpakken? Dan kun je via de website van Ugly Sweaters Run een online collectebus openen om geld in te zamelen voor Save the Children. Dus dan sta je met je lelijke kersttrui op het werk ook nog een goed verhaal te vertellen over waarom je deze trui draagt. En dan maar eens kijken of mensen nog zo staan te lachen. Dan krijgt de trui in eens een hele andere betekenis…

 

Groetjes,

Aileen

 

2 reacties

  1. Die bovenste trui is grappig! Wat goed dat er een goed doel aan gekoppeld is. Ik vind ze wel heel leuk maar ik zou niet zo snel er eentje kopen (vaak zijn het van die kriebelende, statische breisels). En met de kerst vind ik juist leuk om wat chiquere kleding te dragen. Maar vaak doen wij niet iets heel bijzonders en dan ga ik vaak twijfelen. Zal ik mijn mooie jurk aan doen of toch voor gemakkelijk gaan?
    Babs onlangs geplaatst…Paula’s Choice Perfect Cleansing Oil- ReviewMy Profile

  2. Wat goed dat er een goed doel aan gekoppeld is, hopeljk krijgt die wat positiefs mee van de ‘kersttruien hype’. Ik vind ze persoonlijk wel altijd echt heel erg leuk! Maar draag toch inderdaad met kerst ook liever een mooie jurk oid.
    Ivon onlangs geplaatst…Mijn succes in NovemberMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge