Leren rokken en rode capes voor personeel Virgin Voyages

De bedrijven van Sir Richard Branson staan bekend om hun bijzondere manier van werken en uitstraling. Niets is standaard binnen Virgin zullen we maar zeggen. En dus ook niet de bedrijfskleding. In het artikel van vandaag duik ik in het kledingpakket dat het personeel van cruiseschip Virgin Voyages sinds 2019 draagt. Met leren rokken en rode capes is het alles behalve standaard bedrijfskleding. 

Leren rokken en rode capes voor personeel Virgin Voyages
Foto: Virgin Voyages

Virgin Voyages wil grenzen verleggen

Voor de bedrijfskleding werkte Virgin Voyages samen met Gareth Pugh, te zien op de foto hieronder. De Britse ontwerper maakte in 2005 zijn debuut tijdens de London Fashion Week. Daarna werkte hij met bekendheden zoals Beyoncé, Lady Gaga en Rihanna. Volgens Virgin Voyages was hij de ideale ontwerper omdat hij graag grenzen verlegt en zich richt op een niche (specifieke) markt. 

Het doel was om bedrijfskleding te ontwerpen dat past bij ieder lichaamstype. Daarnaast moest het de industrienormen overstijgen, maar met een hoge standaard.Virgin Voyages wilden, naar eigen zeggen, de mode rondom de cruise-uniformen heruitvinden. 

Leren rokken en rode capes voor personeel Virgin Voyages

Wanneer je kijkt naar het eindresultaat, dan zie je ook duidelijk dat ze buiten de lijntjes hebben gekleurd. Of je het nu mooi vindt of niet, grensverleggend is het zeker. 

Leren rokken en rode capes voor personeel Virgin Voyages
Foto: Virgin Voyages

Hoewel ze qua kleuren voor een duidelijk pallet hebben gekozen, vind ik de stijl verder een rommeltje. Grote V’s op casual T-shirts, die verwijzen naar Virgin, worden gecombineerd met vrouwelijke jurkjes. Het opmerkelijkste vind ik toch wel de leren rok en rode cape. Dit heb ik nog niet eerder gezien bij een collectie bedrijfskleding in deze setting.

Leren rokken en rode capes voor personeel Virgin Voyages
Foto: Virgin Voyages

Alles bij elkaar oogt het niet echt als één kledingpakket. Maar dat was ook niet te bedoeling, zo lees ik op de website van Virgin Voyages. Men wilde een pakket met zoveel opties dat ieder personeelslid zijn eigen stijl kon kiezen. Naast kleding zitten er ook schoenen in het pakket die speciaal ontworpen zijn voor Virgin Voyages. De schoenen zijn genderneutraal en verkrijgbaar in rood, zwart en wit. 

 

Wat is dit?

Bij het zien van de collectie vraag ik mij één ding af: is dit bedrijfskleding of kleding die je geeft aan je bedrijf? Wanneer je spreekt over bedrijfskleding, dan zijn er namelijk een aantal elementen die een belangrijke rol spelen. Zo moet de kleding een eenheid uitstralen zodat de klanten direct weten aan wie ze hun vragen kunnen stellen. Daarom wordt de bedrijfsnaam ook vrijwel altijd op de kleding gedrukt of geborduurd. Ook speelt comfort een belangrijke rol. De kleding moet er immers voor zorgen dat het personeel hun werk zo goed als mogelijk moet kunnen uitvoeren.

Vrijwel alle bovengenoemde punten ontbreken volledig. Ik zie de naam Virgin Voyages niet duidelijk op de kleding staan. Enkel bij de T-shirts verwijst de V naar het bedrijf. Bij de andere kleding zie ik geen enkel detail dat duidelijk laat zien dat dit gedragen wordt door een personeelslid. En dan heb ik het nog niet gehad over comfort. Zo’n rode cape en leren rok lijken mij verre van handig.

Maar goed, ze hebben ook een mode ontwerper in de arm genomen. Niet iemand die gespecialiseerd is in bedrijfskleding. Dus dan ziet het eindresultaat er ook anders uit. En dat is precies wat Virgin Voyages wilde: anders zijn.

Wat vind jij van de kleding?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge