Luchtvaartmaatschappij Lynx stijgt op in nieuw uniform

Canada is een nieuwe luchtvaartmaatschappij rijker. Lynx Air zal op 7 april officieel starten met zijn eerste vlucht. En bij een nieuw bedrijf hoort natuurlijk nieuwe bedrijfskleding. In dit artikel laat ik je zien wat de bemanning zal gaan dragen en vertel ik je wat ik ervan vind. 

 

Luchtvaartmaatschappij Lynx stijgt op in nieuw uniform

Luchtvaartmaatschappij Lynx stijgt op in nieuw uniform

Terwijl steeds meer luchtvaartmaatschappijen kiezen voor casual en genderneutrale uniformen blijft Lynx Air trouw aan het typische stewardessen pak. De dames hebben keuze uit twee uniformen. De eerste optie betreft een rode jurk met witte bies, inclusief bijpassend vest. Daarnaast kunnen ze ook kiezen voor een rode blouse, gecombineerd met een zwarte rok. Het geheel wordt afgemaakt met nude pumps en witte sjaaltjes met blauwe strepen. 

De mannelijke piloten dragen een zwarte pantalon, gecombineerd met een wit overhemd en rood gestreepte das. Daarbij dragen zij zwarte veterschoenen en een bijpassende riem. Wanneer het koud is, dan kunnen de heren een zwarte trui over het overhemd heen dragen.

Lynx Air heeft helaas maar één foto en video vrijgegeven van de uniformen waardoor het moeilijk is om de details goed te zien. Zo van een afstand vind ik het geheel er wat gedateerd uitzien. Vooral de rood gestreepte das is iets dat je vroeger wat vaker zag, maar tegenwoordig amper meer.

Persoonlijk had ik de zwarte rok vervangen voor een rode variant zodat alles wat beter bij elkaar past. De nude schoenen vind ik ook een wat ongelukkige keuze. Naast het feit dat vlekken snel zichtbaar zijn, ziet het er ook niet bij iedereen even mooi uit. Zo zie je op de foto dat de linker dame bruine benen heeft waardoor de schoenen heel anders uitkomen dan bij de andere dames met lichtere benen. Gezien de heren een zwarte broek dragen zou ik eerder zwarte pumps hebben gekozen. 

Ondanks mijn kritische noot vind ik het geheel er wel goed uitzien. Het is verzorgd en netjes. Trouwens, alles beter dan uniseks joggingbroeken met sweaters, zoals je bij de IJslandse luchtvaartmaatschappij PLAY

Wat vinden jullie van de uniformen? 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge