Makkelijker werken met de digitale jas van Google

Stel je eens voor dat je een kledingstuk hebt die je niet alleen beschermt tegen de kou, maar je ook nog eens helpt? Gewoon, in het dagelijks leven. Net zoals je telefoon bijvoorbeeld. Klinkt raar, maar binnenkort is het te koop. Vanaf de herfst zul jij namelijk makkelijker werken met de digitale jas van Google en Levi’s.

 

Project Jacquard

Deze nieuwe ‘slimme’ jas komt voort uit ATAP, de afdeling die onderzoek doet binnen Google. Oftewel Advanced Technologies and Projects. In 2015 werd bekend dat deze afdeling Project Jacquard was gestart. Binnen dit project werd er gewerkt aan een kledingstuk waarbij technologie een belangrijke rol zou gaan spelen. Mocht je benieuwd zijn, in onderstaande video maak je in een paar minuten kennis met Project Jacquard.

 

Commuter

Inmiddels is bekend geworden dat er in samenwerking met Levi’s een ‘slimme jas’ is ontwikkeld. Deze jas kan onder meer:

  • Je de weg wijzen door middel van een navigatie systeem
  • Vertellen wat er in de buurt te vinden is
  • Zorgen dat je makkelijker je telefoon kunt opnemen
  • Muziek afspelen

Dit is allemaal mogelijk door een chip die in de stof is verwerkt en zo verbonden is met je telefoon. Zoals je kon zien in bovenstaande film reageert de stof ook op aanraking. Op die manier kun je een soort commando geven waardoor je bijvoorbeeld de telefoon kunt opnemen. De technologie in de stof maakt het trouwens ook mogelijk om de functies in de toekomst uit te breiden. Dat alleen al vind ik wel spannend klinken. Je koopt dus een jas met extra functies, maar in de toekomst kan de jas wellicht veel meer voor je betekenen.

Makkelijker werken met de digitale jas van Google

 

Op het werk

Ik denk dat dit echt een ideale jas zal zijn voor de mensen die veel moeten fietsen voor het werk. Denk aan postbodes of mensen die eten bezorgen. Voor deze beroepen is zo’n jas echt een uitkomst. Of voor mensen die überhaupt dol zijn op fietsen en gadgets. Want laten we eerlijk zijn, dat is het natuurlijk wel.

Toch denk ik dat dit soort kleding in de toekomst steeds meer verkocht zal gaat worden. Mensen worden steeds veeleisender wanneer het gaat om technologie en ik denk dat dit een eerste stap is op het gebied van mode.

 

Kosten en verkrijgbaarheid 

De jas gaat zo’n 350 dollar kosten en zal voorlopig alleen nog in Amerika te koop zijn. Vind je het een mooie jas, maar is de technologie niks voor jou? Voor 148 dollar kun je de jas ook als gewoon kledingstuk kopen.

 

Groetjes,

Aileen

 

Bronnen: Tweakers en Atap Google

Eén reactie

  1. Niet in de kookwas doen vermoed ik zo 😉 En ben ook benieuwd wat de gevolgen zijn als je de mouwen moet stellen. Ik heb bijvoorbeeld korte armen dus bijna al mijn jassen zijn 1 tot 2 cm te groot dus ik koop vaak jassen die te vermaken zijn. Met technologie erin verwerkt wordt juist maatvoering belangrijker dan ooit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge