Medewerkers van Ita Airways krijgen een nieuw uniform

Het cabinepersoneel van Ita Airways krijgt binnenkort een nieuw uniform. Hoewel dit een goede reden lijkt voor een feestje, is er vooral kritiek. En dat is niet zo gek. Want de luchtvaartmaatschappij, die volledig in handen is van de staat, wordt gefinancierd door de belastingbetalers in Italië. En die vraagt zich vooral af of dit nieuwe uniform wel nodig is…

 

Oud uniform

Ita Airways bestaat pas sinds 2021, maar heeft toch al een lange geschiedenis. Het bedrijf is namelijk de vervanger van Alitalia, dat in 1946 werd opgericht. Na jarenlange financiële problemen werd Alitalia in 2017 failliet verklaard. In een poging om het bedrijf weer gezond te maken kregen ze 900 miljoen aan staatssteun. Ondanks de financiële problemen lanceerde de luchtvaartmaatschappij toch in 2016 en 2018 een volledig nieuw uniform. In 2021 werd bekend dat AItalia Trasporto Aero (ITA) Alitalia zou gaan overnemen. Door de overname verloren duizenden medewerkers hun baan.

Medewerkers van Ita Airways krijgen een nieuw uniform
Uniformen Alitalia 2018 | Foto: Alitalia
Medewerkers van Ita Airways krijgen een nieuw uniform
Uniformen Alitalia 2018 | Foto: Alitalia

Medewerkers van Ita Airways krijgen een nieuw uniform

Nu is het dus weer tijd voor een nieuw uniform. Het derde uniform in zes jaar tijd, om precies te zijn. En dat valt niet bij iedereen in goede aarde. Want ondanks dat het bedrijf is vernieuwd, blijven het wel de burgers die voor de kosten moeten opdraaien. Maar krijgen ze ook waar voor hun geld? Daar zijn de meningen over verdeeld. 

In onderstaande video zijn de nieuwe uniformen te zien. Ik zou zeggen: kijk en oordeel zelf.

Qua uitstraling vind ik de nieuwe kleding een enorme teleurstelling. Het lijkt erg op de oude uniformen en ziet er ook niet echt vernieuwend uit. De standaard donkerblauwe (mantel)pakken met gekleurde details kennen we nu wel. Voor een modieus land als Italië, waar zelfs de politie in chique pakken loopt, valt dit echt tegen. 

Wat vind jij van de nieuwe uniformen?

Groetjes,

Aileen

P.s: Wil je meer weten over werkkleding in de luchtvaart? Check dan mijn boek Op hoge hakken in de wolken. Te koop via o.a. Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge