Meest gelezen artikelen – augustus 2017

Ik hoor vaak van mensen dat ze na een drukke tijd even weer alle artikelen willen nalezen. Maar omdat ik iedere dag verse teksten publiceer, dan ben je daar soms best even mee bezig. En dus heb ik wat bedacht om het iets makkelijker te maken. Vanaf heden ga ik iedere keer aan het begin van een nieuwe maand de 10 artikelen die het beste zijn gelezen voor jou op een rijtje zetten. Maar het is niet alleen leuk voor diegene die al even niet hebben gekeken. Nee, ook voor de vaste lezers kan het leuk zijn. Ik som de artikelen namelijk niet alleen voor je op, maar vertel je ook wat meer achtergrondinformatie. Zo laat ik je weten wat er is gebeurt na de publicatie, waarom het zo goed is gelezen of wat de reacties zijn geweest op het artikel.

Vandaag trap ik af met de maand augustus. Het was een redelijk rustige maand door de vakantieperiode. Ik snap het ook wel, wie heeft er zin om te lezen over werkkleding in de vakantie? Maar ik zie ook dat het langzaam weer bijtrekt. Mensen gaan weer aan het werk en dat merk ik met Prettybusiness ook weer. Ohja, en als je een artikel wilt lezen dat hier onder staat dan kun je het beste op de titel boven de foto klikken. Zo kom je er meteen.

 

 

 

1. In welke kleur zie je er het slimste uit?

Ja, fijn dat dit artikel zo goed is gelezen. Het is echt zo’n artikel wat ik ook super leuk vind om te schrijven. Lekker een onderzoek lezen en daar op reflecteren. En vervolgens zien dat het een maand na publicatie nog steeds zo goed wordt gelezen. Heel fijn!

 

2. Pumps op het werk zonder pijn: zo doe je dat!

Ik schreef dit artikel in oktober 2014, toen Prettybusiness nog maar twee maanden bestond. Sinds die dag staat dit artikel eigenlijk altijd in de top drie van meest gelezen artikelen. De lezers komen vrijwel allen via Google binnen. Persoonlijk vind ik het niet mijn beste artikel en ik zou het vandaag de dag anders schrijven, maar laat het wel zo staan.

 

3. Waarom Queen Elizabeth II altijd felle kleuren draagt

In het kader ‘hier snap ik niks van’ is dit artikel op nummer drie beland. Kennelijk vinden mensen het heel leuk om te weten waarom de Engelse koningin bepaalde kleuren draagt.

 

 

4. Hoe ik mijn geld als blogger verdien

Ja, er zijn van die artikelen waarvan je gewoon weet dat ze goed gelezen gaan worden. Werkelijk iedereen vraagt momenteel aan mij hoe het gaat met mijn geld en dus was het tijd om er eens een keer wat over te gaan schrijven. Ik vind de vraag inmiddels heel vermoeiend maar gezien het beroep als blogger nieuw is, dan snap ik het eigenlijk ook wel. Voor de nieuwsgierige aagjes, er staat niet in hoeveel ik verdien. Maar er staat wel in hoe ik geld verdien.

 

5. Suitsupply lanceert een pakketlijn voor dames op eigen wijze

Ik heb best even getwijfeld toen ik eind augustus dit artikel ging schrijven. Vooral omdat ik zelf nog niet echt een stevige mening heb over Suistudio, de nieuwe lijn die Suitsupply heeft uitgebracht voor vrouwen. Maar ik vond het zo goed passen bij Prettybusiness, dat ik toch besloot om mijn gedachten hier over op te schrijven. Ik had zelf veel kritiek verwacht in verband met het verleden van Suitsupply, maar kreeg juist veel enthousiaste reacties. En inmiddels is het artikel binnen een week zo’n 188 keer gedeeld op LinkedIn. Kennelijk was het een goeie zet dus…

 

6. Wat levert een professionele zakelijke profielfoto op?

Ik snap wel dat dit artikel goed wordt gelezen. Het is voor mij ook één van de leukste artikelen die ik de afgelopen tijd heb geschreven. Het gaat over een man, en tevens trouwe Prettybusiness lezer, die heeft uitgetest wat het effect is van een professionele zakelijke profielfoto op LinkedIn. Het resultaat van het experiment is heel bijzonder…

 

 

7. Wat te doen als je baas hoge hakken verplicht

Het verbaast mij dat dit artikel de afgelopen maand zo goed is gelezen. Het gaat over een dame die in Engeland woont en voor haar werk verplicht hoge hakken moest dragen, maar dit weigerde en daarom werd ontslagen. Het gaat over de gevolgen, wat er is gebeurt en wat je kunt doen als je hiermee te maken krijgt in Nederland. Eigenlijk had ik niet verwacht dat het goed gelezen zou worden omdat mensen hier niet echt mee te maken krijgen. Dacht ik tenminste. Maar misschien overkomt het de Nederlandse vrouwen ook wel eens, zeker gezien het feit dat dit zo goed wordt gelezen.

 

 

8. Blouse in of uit de broek dragen?

Dit is zo’n typisch artikel dat goed gelezen wordt omdat het een vraag beantwoord waar veel mensen mee zitten. Er staat in hoe je aan het type blouse of overhemd kunt herkennen hoe je het moet dragen en welke factoren er daarnaast meespelen.

 

9. Make-up beïnvloedt je salaris

Ik heb wel vaker geschreven over het feit dat ik regelmatig nogal wat kritiek krijg van mensen via social media. Dat komt meestal omdat sommige artikelen drukken op pijnpunten. Vooral wanneer het gaat om onderzoeken die laten zien hoe sterk mensen beïnvloed worden door het uiterlijk. En zo was het afgelopen maand ook het geval bij een artikel over de invloed van make-up. Hierin schreef ik over een onderzoek naar de relatie tussen je salaris en de mate waarin je gebruik maakt van cosmetica. Het artikel was gedeeld in een Facebook groep voor mensen die op zoek zijn naar een baan en ik kreeg allemaal kritiek. Mensen vonden het belachelijk en het sloeg nergens op, zo las ik.

Het grappige is dat deze mensen niet door hebben dat met al die kritiek het artikel iedere keer weer omhoog schuift in de tijdlijn. Hoe meer reacties onder een link, des te meer mensen het zien. Dus voilà, het werd massaal gelezen. En gelukkig waren er ook een aantal likes van mensen die het wel een leuk artikel vonden.

 

10. Colbert open of dicht dragen

Dit artikel is alweer anderhalf jaar oud en blijft toch wel één van de meest gelezen artikelen op Prettybusiness. Het gaat niet alleen over de vraag of je een colbert open of dicht zou moeten dragen, maar ook waar deze regels vandaan komen. Wel grappig, afgelopen kerst werd het artikel massaal gelezen omdat mensen via Google op zoek gingen naar een het antwoord op deze vraag. Dat is altijd leuk om te zien.

 

Ik ben wel benieuwd wat jij het leukste artikel van deze maand vond. Laat je reactie hier onder achter in een comment.

 

Groetjes,

Aileen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge