Meest gelezen artikelen – oktober 2017

Net zoals vorige maand zal ik ook dit keer de 10 meest gelezen artikelen aan jou laten zien. Ook vertel ik jou wat de reacties op deze artikelen waren, hoe ik dit heb ervaren en hoe deze reacties mij inspireren. Want zonder dat je het misschien doorhebt kunnen reacties en het aantal views van een artikel soms zorgen voor een moment van bezinning. Wil je de artikelen terug lezen? Klik dan even op de titel bovenaan de foto. Dan kom je er direct terecht.

 

1. Hoe ver mag de blouse opengeknoopt zijn?

Hoe ver mag de blouse opengeknoopt zijn?

Oh ja, ik had het kunnen weten. Dit zijn van die typische weetjes die iedereen wil weten. En om eerlijk te zijn vroeg ik het mij ook al een tijdje af. Heel fijn dat ik Anne-Marie mocht interviewen voor dit artikel en nog fijner om te zien dat mensen het zo massaal bekeken hebben. Mocht je trouwens nog meer van dit soort etiquette vragen hebben, laat het mij vooral weten in een reactie hier onder. Dan ga ik het voor je uitzoeken!

 

2. Met welk pak verkoopt de mannelijke autoverkoper het beste?

pak en stropdas

Dat dit artikel zo goed is gelezen, dat verbaast mij zeer. Ik probeer met Prettybusiness altijd de werkkleding van verschillende beroepen te bespreken, maar een autoverkoper is wel heel specifiek. Meestal spreekt het daarom niet zoveel mensen aan. Ik merkte wel dat er best wat mensen vooral verbaast waren over het feit dat de kleur van een pak invloed heeft op de verkoop van auto’s. En zoals heel vaak waren sommige mensen überhaupt verbaast dat het uiterlijk een rol speelde. Maar ja, dat is altijd een terugkomende reactie onder mijn artikelen…

 

3. De bloemenschoenen van onze nieuwe vicepremier

De bloemenschoenen van onze nieuwe vicepremier

Dit zijn nu echt artikelen die ik fijn vind om over te schrijven. Niet zozeer omdat ze ‘sappig’ zijn of nieuwswaardig. Nee, omdat ik hier mijn eigen mening over kwijt kan. Om even te zeggen wat ik echt denk over dingen waar ik mij over verbaas, ondanks dat niemand daar iets over zegt. Het was dan ook heel fijn om te lezen dat ik duidelijk niet de enige was die vond dat de discussie de verkeerde kant op was gedraaid in de media.

 

4. Blouse in of uit de broek dragen?

Net zoals vorige maand scoorde ook nu weer het artikel over het wel of niet dragen van de blouse in de broek heel goed. Dat snap ik ook wel, het is een etiquette dingetje. En dat is altijd leuk om te lezen.

 

5. De invloed van merkkleding op je carrière

Dat merkkleding invloed heeft op je carrière, mensen blijven er niet over uitgepraat op social media. En daarom is het zo een goed gelezen artikel…

 

 

6. Toen Hema de mist in ging met kledingvoorschriften

Soms verbaas ik mijzelf over hoeveel inspiratie ik nog kan opdoen uit het verleden. Zo ook bij dit artikel over hoe het er aan toe ging bij de Hema en de wijze waarop het bedrijf omging met kledingvoorschriften. Wat mij nog het meeste verbaasde was het feit dat ik van veel ex-medewerkers te horen kreeg dat ze precies hetzelfde hadden meegemaakt. Niet iedereen durfde het als reactie onder het artikel of op social media neer te zetten, maar ik was echt onder de indruk van de hoeveelheid reacties van mensen die hetzelfde hadden ervaren.

 

7. Colbert open of dicht dragen

Ja, hoe hoort het nu eigenlijk? We willen het allemaal massaal weten, iedere maand weer opnieuw.

 

8. Hoe ik in 30 jaar verliefd werd op zakelijke mode

Oké, de credits voor het idee van dit artikel mogen naar Mike, een vriend van mij. Ik wilde graag iets doen met mijn dertigste verjaardag op mijn blog en wist niet zo goed wat dat precies moest zijn. Toen bracht hij mij op het idee om mijn kledingstijl van de afgelopen dertig jaar in beeld te brengen. Dus dat heb ik gedaan. Ik liet zien hoe ik langzaam steeds nettere kleding ben gaan dragen. Het artikel is enorm goed bekeken, zo blijkt wel uit het aantal views. Ik kreeg ook veel reacties van mensen die het erg leuk vonden om te bekijken.

Waar ik mij ook nog steeds zo over kan verbazen, is het feit dat mensen dit zo massaal delen op social media. Dat blijft heel bizar en ook super leuk om te zien. Onder ieder artikel kun je bij de social media knoppen zien hoeveel iets is gedeeld. Maar dat 215 mensen dit delen op LinkedIn… wauw!

 

9. Zonder nieuwe kleding er netjes uit blijven zien

Soms vertel ik iets wat men niet van mij verwacht en dan is het altijd even afwachten hoe mensen hier op reageren. Dit keer pakte het bijzonder goed uit. Eind oktober biechtte ik op dat ik al anderhalf jaar geen nieuwe kleding had gekocht. Om eerlijk te zijn twijfelde ik of ik dit wel moest vertellen. Laten we eerlijk zijn, het is met mijn beroep wel een beetje vreemd. Ik schrijf over kleding en uiterlijke verzorging, maar shop dus niet zoveel.

De reden dat ik heb besloten om hier open over te zijn, is ook om duidelijk te maken dat het leven van bloggers heus niet zo vol zit met glitter en glamour. Dat is iets wat veel mensen denken. Alsof je de hele dag alleen maar aan het winkelen bent. Maar nee, dat is zeker niet zo. Sterker nog, ik ben vooral heel veel aan het werk. Ik zal binnenkort nog wel eens een artikel schrijven over de misverstanden die bestaan over bloggers. Want dat zijn er nogal wat.

 

10. Dé digitale werktas voor vrouwen

Eind september schreef ik over een werktas met allemaal leuke, digitale snufjes. Ik merk dat niet alleen ik, maar ook mijn lezers erg blij worden van dit soort leuke gadgets voor op het werk. Nu heb ik voor mijzelf besloten om hier wat meer mee te gaan doen. Zo wil ik kijken of ik vaker een samenwerking aan kan gaan met bedrijven die dit soort dingen maken. Op die manier kan ik ook zelf ervaren of deze dingen zo goed werken en jullie hier wat over vertellen. En wellicht een keer een winactie organiseren. Hoewel ik wel moet toegeven dat het laatste niet veel gebeurt omdat ik zelf nogal kritisch ben. Ik heb de afgelopen periode al vaker een samenwerking en/of winactie met een bedrijf afgeslagen omdat ik niet voldoende achter het product stond. Ik wil alleen een winactie organiseren als ik echt zelf achter het product sta.

 

Ik ben wel benieuwd wat jij het leukste artikel van de afgelopen maand vond. Laat je antwoord hier onder achter in een comment.

 

Groetjes,

Aileen

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge