Meest gelezen artikelen – september 2017

Net zoals in augustus zal ik ook van de afgelopen maand de 10 meest gelezen artikelen op een rijtje zetten. Ik vertel niet alleen welke het meeste zijn gelezen maar ook wat de meest opvallende reacties waren en hoe dit mij heeft geïnspireerd. Oh ja, door het klikken op de titel van de artikelen boven de foto’s kom je bij de betreffende blog.

 

1. Mag je werkgever een beha verplichten?

Als er één artikel was dat deze maand druk bezocht is, dan is het deze wel. Jeetje, wat deed dit een hoop stof opwaaien. Vooral op LinkedIn ontstond er een heftige discussie over de vraag of een werkgever nu wel of niet een beha mag verplichten. De discussie hield lang stand, vooral omdat er geen eenduidig antwoord op deze vraag is. Sommigen vinden het belachelijk, de anderen vonden het terecht en velen waren van mening dat je als vrouw zelf moet inschatten of je wel of niet zonder beha kon werken.

Niet alleen de discussie rondom het wel of niet dragen van beha, maar ook de kleur van een beha is een interessant onderwerp. Kun je als werkgever daar eisen aan stellen? Op Facebook ontving ik een bericht van een dame die daadwerkelijk was aangesproken op haar ondergoed door haar voormalige werkgever. Ze werkte in de zorg en haar werd gevraagd om lichte beha’s te dragen omdat de blouse die zij moest dragen wit was. Deze opmerking kwam voor haar als een complete verassing en ze gaf direct aan dat ze zelf bepaalde wat voor kleur ondergoed ze droeg.

Inmiddels heb ik wat informatie gevonden over bedrijven die daadwerkelijk specifieke eisen stellen aan het ondergoed en daar zal dan ook binnenkort een artikel over verschijnen.

 

2. Colbert open of dicht dragen

Het is toch grappig hoe wisselend sommige oude artikelen worden gelezen. Vorige maand stond het artikel over de etiquette rondom het wel of niet dicht dragen van een colbert op nummer tien. Deze maand op nummer twee…

 

3. De invloed van horloges op je zelfvertrouwen

Anderhalve week geleden vond ik op internet een artikel over een onderzoek dat ging over de relatie tussen zelfvertrouwen en horloges. Ik vond het erg interessant en er waren duidelijk meer mensen die dit leuk vonden om te lezen.

Als vervolg hier op heb ik een artikel geschreven over leiders die dol zijn op Swatch horloges. Maar er komt binnenkort nog een artikel over horloges op het werk. En als je de relatie tussen hiërarchie en horloges al vreemd vindt, dan zal dit nieuwe artikel je al helemaal verbazen…

 

 

4. Welk damescolbert ziet er carrièregericht uit?

Alweer een artikel over een onderzoek dat goed heeft gescoord. Een relatief kort, maar wel interessant artikel voor de dames die wat meer willen weten over de invloed van colbertjes op het werk.

 

5. Blouse in of uit de broek dragen?

Tja, het blijft een vraagteken voor velen: moet je het nu in of uit de broek dragen? Dit artikel geeft jou het antwoord.

 

6. Pumps op het werk zonder pijn: zo doe je dat!

Dit artikel zal niet zo snel uit het lijstje verdwijnen denk ik. Dames Googlen nog steeds massaal hoe je kunt lopen op pumps zonder pijn. Ook dit artikel is inmiddels eigenlijk hard toe aan een vervolg. Ik denk dat ik volgend jaar in het voorjaar maar weer eens wat tips moet gaan verzamelen en uitproberen. En misschien moet ik zelf dan eindelijk ook eens gaan testen of het afbinden van de tenen daadwerkelijk helpt. Ik vind het altijd wat eng klinken. Maar ja, alles voor de lezer hé ;-).

 

7. In welke kleur zie je er het slimste uit?

De invloed van kleur is ook altijd een goed onderwerp. Vorige maand stond deze op nummer één maar door alle nieuwe, goed gelezen artikelen van deze maand is hij nu een stuk gezakt.

 

8. Dames pakken

Uit het niets leken dames deze maand in eens weer geïnteresseerd te zijn in damespakken. Ook dit bleek uit de bezoersaantallen die binnen kwamen vanuit Google. Een super oud artikel uit 2014 dat nodig toe is aan een vervolg, dat zeker. Het zal vast te maken hebben met het feit dat we na de zomer massaal weer aan het werk gaan en we ons dus weer netjes moeten gaan kleden.

 

9. Wat gebeurt er als je bij Facebook een pak draagt?

Oh, ik heb toch ook zelf wel een beetje moeten lachen tijdens het schrijven van dit artikel. Het gaat over één van de eerste medewerkers van Facebook die, geheel tegen de ongeschreven dresscode van het bedrijf in, iedere dag in een net pak verschijnt. De gevolgen zijn echt hilarisch.

Ik las bij de reacties op social media trouwens dat er meerdere mensen bij Facebook zijn die een pak dragen. Kennelijk is de dresscode op het hoofdkantoor in Amerika dan toch anders dan in Nederland. Ook weer zo een leuk onderwerp om mij eens in te verdiepen voor een artikel.

 

 

10. Mijn werkkleding van week 37

Tenslotte staat één van de nieuwe outfit artikelen ook in het lijstje. Sinds begin september ben ik iedere werkdag mijn kleding gaan fotograferen. Iedere vrijdag laat ik dan zien wat ik die week heb gedragen. Dat heb ik inmiddels zo’n vier keer gedaan en over het algemeen worden ze goed gelezen. Tussen de foto’s door vertel ik hoe mijn week was en deel ik vooral enkele zakelijke hoogte-en dieptepunten. Ik vind deze outfit artikelen heel goed bij Prettybusiness passen maar ik merk nog wel dat ik mijn draai een beetje aan het zoeken ben. Wat moet ik wel en niet vertellen? Wat willen jullie graag wel en niet horen? Mocht je daar een idee over hebben, laat het mij vooral weten in een comment hier onder.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge