Met deze details is een zakelijke outfit nooit saai

Regelmatig krijg ik de vraag hoe je ervoor kunt zorgen dat je zakelijke outfit niet saai wordt. Zeker degene die in het bedrijfsleven werken en dagelijks omringd zijn met grijze pakken, witte- en lichtblauwe overhemden zullen dit herkennen. Het is weinig verrassend wanneer iedereen telkens dezelfde kleding draagt. Toch zijn er bepaalde details waarmee jij je van de rest kunt onderscheiden zonder direct heel erg op te vallen.

In dit artikel ga ik in op de verschillende manieren waarop jij je zakelijke outfit net even wat meer naar je eigen hand kunt zetten. Drie tips voor de dames, waarvan je er twee ook als man kunt toepassen.

 

Veters

Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt wanneer jij je outfit een persoonlijke touch wilt geven, maar veters zijn een hele goede manier. En dit is waarom.

  • Goedkoop: een paar nieuwe veters zijn doorgaans erg betaalbaar. Vanaf zo’n vijf euro kun je al een set kopen.
  • Simpel: Het rijgen en combineren van de veters is doorgaans niet heel lastig. Ze hebben namelijk geen print en omdat ze zich aan de onderkant van je outfit bevinden, vallen ze ook niet erg op.
  • Combineren: Heb je een paar veters gekocht en vind je ze toch niet zo mooi bij die ene schoenen staan die je in gedachte had? Dan rijg je ze gewoon door een ander paar schoenen. 
  • Verkrijgbaarheid: Voor een paar nieuwe veters zul je waarschijnlijk naar je vaste schoenmaker, schoenenwinkel of de Hema gaan. Daar verkopen ze prima, basic veters. Maar wil je gaan experimenteren, dan kun je ze beter online kopen. Bij webshops zoals Bol.com worden honderden veters verkocht en kun je makkelijk filteren op zaken zoals kleur en merk.
Met deze details is een zakelijke outfit nooit saai

Mocht je tips willen over hoe je verschillende soorten veters bij je outfit kunt combineren, dan raad ik je aan om het artikel te lezen dat ik speciaal hier over heb geschreven. Daarin zie je ook foto’s met voorbeelden.

Statement sieraden

Met deze details is een zakelijke outfit nooit saai

Wanneer ik kijk naar accessoires op het werk, dan zijn het vaak de heren die grote horloges dragen. Terwijl dames over het algemeen wat subtieler zijn wanneer het gaat om hun sieraden. Maar het zijn juist de wat grotere, grovere items waarmee jij jezelf kunt onderscheiden. Door als vrouw je haren op te steken en er een paar grote oorbellen onder te dragen of juist een opvallende ketting. Vooral bij de zakelijke, effen kleding kun je dit heel goed doen. Zolang de rest van je outfit rustig blijft, heeft jouw sieraad de kracht om te stralen. En ondertussen jou te onderscheiden van de rest.

Naast het horloge kun je als man ook één of meerdere armbanden dragen.  Een grove, ijzeren band naast je horloge maakt je zakelijke outfit meteen een stuk stoerder zonder dat je er minder representatief uitziet. 

Haaraccessoire

Met deze details is een zakelijke outfit nooit saai

Haaraccessoires zijn wat mij betreft één van de meest onderschatte sieraden die er voor dames bestaan. Je ziet ze eigenlijk vooral bij bruidjes. De haren worden vaak opgestoken met schuifspelden, gecombineerd met klemmetjes waar bloemen of parels aan vast zitten. 

Maar waarom zou je dit niet op het werk dragen? Het is een manier om je persoonlijke smaak op een subtiele manier te laten zien. Of om jezelf door middel van één of twee kleine bloemen een wat zachtere uitstraling te geven. Dit kun je ook doen tijdens de zomer, voor een wat vrolijkere touch. 

Persoonlijk ben ik vooral dol op de schuifspeldjes met parels of subtiele strass steentjes. Deze kun je eenvoudig in je opgestoken kapsel schuiven. Op die manier maak jij jouw zakelijke outfit nét even wat chiquer en vrouwelijker.

Op welke manier maak jij jouw zakelijke outfit wat minder saai?

Groetjes,

Aileen 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge