Mijn favoriete werkkleding met éxtra korting

Wanneer je mijn artikelen leest, dan zie je regelmatig werkkleding voorbij komen. Ik combineer werkkleding en bedrijfskleding namelijk vaak met ‘normale’ kleding die je in modewinkels kunt kopen. Maar welke werkkleding vind ik het leukste, is mij dit jaar het meeste bijgebleven of draag ik het liefste?

 

Mijn favoriete werkkleding

In het artikel van vandaag laat ik het jou allemaal zien. Ik vertel je waarom ik fan ben van bepaalde kleding, maar ook schoenen. Het leuke is dat jij op alles wat je in dit artikel ziet korting krijgt bij Proforto. In verband met Black Friday geeft deze online webshop standaard 20% korting op het gehele assortiment, maar met een speciale Prettybusiness code krijg jij als lezer 25% korting. Meer informatie over deze actie lees je onderaan dit artikel.

 

Blouzen en overhemden

Mijn favoriete werkkleding met korting én gratis thermosokken

Links Blåkläder 3209 Dames Overhemd Flanel normaal €49,13 nu €36,85 | Rechts Blåkläder 32991136 Overhemd Flanel normaal €49,13 nu €36,85

Diegenen die mijn outfits weleens bekijken op Instagram zullen bovenstaande rode blouse vast wel herkennen. In maart droeg ik hem boven de kilt voor een artikel, en vanaf dat moment ben ik er dol op. Ondanks dat de blouse door de print een wat stoere, beetje county-achtige uitstraling heeft is hij super zacht. Hij is namelijk gemaakt van flanel. Ik draag hem vaak in combinatie met een zwarte chino en bijpassende enkellaarzen of veterschoenen. 

De blouse is te koop in verschillende kleuren ruiten, voor zowel dames als heren. Op de foto rechts zie je een voorbeeld van het herenmodel. Deze is ook gemaakt van dezelfde, fijne stof. 

 

Werkbroeken

Mijn favoriete werkkleding met korting én gratis thermosokken

Dames werkbroek Mascot normaal €113,01 nu €84,76

Qua functionele werkbroeken is dit toch wel één van de mooiste die ik de afgelopen periode heb gezien. Hij is van het merk Mascot en verkrijgbaar voor zowel dames (zie de groene hier boven), als heren (zie de donkergrijze hier onder).

Een aantal maanden geleden ging ik met Mascot mee naar Denemarken om de lancering van de Accelerate collectie te zien, waar deze broek een onderdeel van is. Tijdens deze reis droegen alle medewerkers van het merk deze broek. Daarvoor had ik de medewerkers ook al hierin zien lopen op de Bouwbeurs. Telkens weer viel het mij op hoe mooi deze broek viel.

Mijn favoriete werkkleding met korting én gratis thermosokken

Heren werkbroek Mascot – normaal €113,01 nu €84,76

Vaak zie je bij werkbroeken een wat stuggere stof die een beetje om het lichaam ‘hangt’. Bij deze broek zag ik juist het tegenovergestelde. Bij de dames waren de vormen mooi geaccentueerd en ook bij de heren zag het er elegant uit. De stof is namelijk zo soepel dat het aangesloten model meteen een moderne uitstraling krijgt. 

 

Dames werkschoenen

Ik krijg regelmatig vragen van lezers over mooie werkschoenen. Wat zijn nu moderne, sportieve of juist nette werkschoenen? Zeker voor vrouwen is dit best lastig aangezien het aanbod niet zo groot is als bij de heren.

Dames werkschoenen

Links Lavaro werkschoen dames normaal €110,05 nu €82,54 | Rechts Atlas werkschoen dames normaal €128,26 nu €96,19

Maar ze bestaan echt, de nette werkschoenen die ook voldoen aan veiligheidseisen. Hier boven zie twee mooie, representatieve dames werkschoenen die er totaal anders uitzien. Ondanks dat de pump aan de bovenkant opengewerkt is, voldoet deze aan de S3 norm. Dit betekent dat je hem in vrijwel iedere bouwomgeving kan dragen. Voor de dames die liever niet op hakken lopen, is er een lage veterschoen. Beide modellen kun je zowel op kantoor als op de bouwplaats dragen. 

Dames werkschoenen

Links Redbrick Ladies Line Linda normaal €89,95 nu €71,96 | Links Redbrick Ladies Line Lorna normaal €84,95 nu €67,96

Een andere trend die de laatste jaren steeds meer zichtbaar is, zijn de sportieve werkschoenen. Van verkopers heb ik begrepen dat deze zelfs het beste worden verkocht.

Bovenstaande Redbrick werkschoenen lijken qua uitstraling een beetje op de bekende All Stars. Het model is basic, eenvoudig en daardoor juist zo geschikt voor op de werkvloer. Niemand die ziet dat dit werkschoenen zijn en ondertussen kun je ze makkelijk met je kleding combineren.

 

Heren werkschoenen

Heren werkschoenen

Links Grisport 72457C var 8 S3 normaal €99,95 nu €74,96 | Rechts Bata Bickz 734 ESD S1P normaal €93,41 nu €70,06

Zoals ik al aangaf is het aanbod voor heren een stuk groter. Er zijn dan ook meer ‘tussenmodellen’. Dit zijn de werkschoenen die qua uitstraling niet heel sportief, maar ook geen zeer zakelijke uitstraling hebben. Bovenstaande donkerbruine laars is daar een goed voorbeeld van. Het handige van deze schoen is dat je geen gedoe hebt met veters. 

De rechter gymp is weer een echte, sportieve werkschoen. Het is tevens de schoen die mijn man op dit moment op het werk draagt. Hij werkt in een ijzerwaren groothandel en moet hiervoor veel lopen. Hij is daarom altijd op zoek naar lichte schoenen die ondertussen ook veilig genoeg zijn. Daar voldoen deze aan en daarnaast heeft het model een vrij breed voetbed. Dit is prettig voor diegenen die wat bredere voeten hebben, zoals mijn man.

Heren werkschoenen

Links Redbrick David S3 normaal €92,50 nu €69,38 | Rechts Emma Modena S3 normaal €148,04 nu €111,03

Van bovenstaande schoenen word ik altijd zo blij. In de schoenenwinkel zou je ze niet kunnen onderscheiden van de ‘gewone’ schoenen. Het linker model heeft een prachtig patroon, maar wel weer een suede stof. Ik zou er dan ook een vuil- en vochtbestendige spray overheen doen voordat je hiermee op pad gaat. Dat is meteen weer het voordeel van de glanzende model ernaast: dit is makkelijk te onderhouden én representatief. 

 

Kilts

Aan het begin vertelde ik over het kilt-artikel. Destijds werd er in de comments vooral veel gelachen, zowel door mannen als vrouwen. Vrienden werden getagd en mensen zeiden dat ze zich niet konden voorstellen dat heren dit zouden dragen.

Mijn favoriete werkkleding met korting én gratis thermosokken

Kilt Blåkläder groen normaal €84,70 nu €63,53 | Kilt zwart normaal €95,35 nu €71,51

Ironisch genoeg kreeg ik ondertussen meerdere privé berichten van heren die aangaven heel blij te zijn met dit artikel. Zij wilden namelijk maar al te graag deze kilt kopen. En nog steeds ontvang ik soms deze berichten. 

Ik vind de werkkilt ook een mooi kledingstuk. Het zal niet iedereen zijn ding zijn, maar laat ondertussen ook heel mooi de diversiteit van mensen zien. En dat een kilt bij mannen echt geen schande is. Het mag er zijn.

 

T-shirts

Als laatste het item waar niemand zonder kan: t-shirts. Ik kan zo blij worden van een mooi, basic t-shirt dat lekker zit maar vooral ook mooi blijft.

Mijn favoriete werkkleding met korting én gratis thermosokken

Links Tricorp T-shirt Lange Mouw Dames 101010 normaal €16,08 nu €12,06 | Rechts Tricorp TVT190 T-Shirt V Hals Slim Fit normaal €9,64 nu €7,23

Bovenstaande t-shirts van Tricorp draag ik sinds een aantal maanden en ik vind ze heel fijn. Het zwarte model met de lange mouwen is extra lang, wat heerlijk is tijdens de koude dagen. De groene is weer ideaal om te dragen onder een blouse, aangezien je door de v-hals niet direct het t-shirt ziet. 

 

Extra korting

Zoals ik in het begin van dit artikel al aangaf geeft Proforto 20% korting op het hele assortiment. Deze actie is alleen geldig op vrijdag 29 november.

Maar als jij bij het afrekenen de code PRETTY invoert, dan krijg jij 25% korting. De korting heb ik in dit artikel al berekend bij de kleding en de schoenen. Deze code is geldig vanaf de publicatie van dit artikel (28 november 19:00) tot en met maandag 2 december 23:59. Dus je kunt ook nog eens langer winkelen met korting. Hoe fijn?

 

Groetjes,

Aileen

 

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Proforto. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge