Mijn werkkleding van week 13

Welkom terug bij een nieuw artikel waarbij ik jou laat zien wat ik de afgelopen week op kantoor heb gedragen. Vorige week heb ik de hele week iedere dag één moderegel aan de laars gelapt. Kortom: ik heb meerdere moderegels overtreden. Maar natuurlijk heb ik wel mijn best gedaan om er representatief uit te zien. Ben je benieuwd hoe ik dit heb gedaan? Kijk dan verder…

 

Maandag 26 maart 2018

Mijn werkkleding van week 13Jurk Steps, panty Hema, laarzen Manfield, parelketting onbekend

Wanneer je een wat vollere buik hebt, dan zou je deze moeten ‘verdoezelen’. Dit doe ik meestal ook wel. Alleen maandag wilde ik even experimenteren en een keertje een vest over mijn jurk dragen die juist open is bij mijn buik. Door hem hoog te knopen was mijn jurk ook beter zichtbaar. En tja, ik ben gewoon dol op deze jurk.

Zou ik het nog een keer op deze manier dragen? Ik denk het niet. Meestal draag ik hem met een zwarte bolero, zoals ik in het outfit artikel van oktober bijvoorbeeld liet zien. Dan is de jurk ook mooi zichtbaar. Maar met dit vest is het wel weer nét even wat warmer.

 

Dinsdag 27 maart 2018

Mijn werkkleding van week 13Colbert en T-shirt Steps, rok C&A, panty Hema, schoenen Dolcis, parelketting onbekend

Heb je toevallig het artikel van gisteren over de etiquette rondom panty’s gelezen? Dan zie je waarschijnlijk meteen al welke twee regels ik hier heb verbroken. Volgens de officiële richtlijnen mogen je schoenen namelijk niet lichter zijn dan je panty’s en mag de panty zelf niet dikker zijn dan 30 denier. Maar dit geldt eigenlijk alleen bij formele gelegenheden. En ach, ik zat dinsdag een dagje alleen op kantoor en had geen zakelijke afspraken. Dus ik vond het zelf wel kunnen.

Zou ik mijn schoenen zo weer dragen? Ja en nee. Niet tijdens presentaties denk ik, want dan zal het teveel gaan opvallen. Maar aan de andere kant vind ik het wel gewoon leuk staan en daarom zal ik deze combinatie op kantoor wel blijven dragen.

 

Woensdag 28 maart 2018

Mijn werkkleding van week 13Blouse en broek Promiss, riem Steps, schoenen Manfield, hemd Action

Afgelopen woensdag publiceerde ik voor het eerst in lange tijd weer een video op social media. Ik vond dit onwijs spannend en dus stond ik woensdag wel even voor mijn kast te twijfelen. Wat zou ik aantrekken? Ik overtrad weer twee regels: ik droeg een blouse in een grauwe kleur én met een print. Terwijl altijd juist wordt geadviseerd om een sprekende kleur te dragen zonder drukke print. De print kan immers gaan afleiden en de kleur moet zorgen voor een frisse, sprekende uitstraling. Mocht je de video nog niet hebben gezien, je kunt hem ook in het artikel van woensdag bekijken.

Achteraf was ik toch best blij met mijn kledingkeuze. Ik ben mij bewust van mijn opvallend rode haren en donkerrode lippenstift. Alleen al om deze reden vind ik een duidelijk aanwezige kleur snel te heftig staan. Dus ja, de blouse was grijs en hij had stippen. Maar naar mijn idee paste hij goed bij het volledige plaatje van de video. Zowel bij mijzelf als het interieur.

 

Donderdag 29 maart 2018

Mijn werkkleding van week 13Blouse WE Woman, stropdas Eterna (gekregen), top en broek Promiss, laarzen Manfield

Donderdag had ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens een witte blouse aan. Iedere keer als ik de foto’s terug zie, dan heb ik weer spijt. En dat gebeurt telkens wanneer ik een witte blouse draag. Nee, de kleur staat mij niet. Ik weet het. Donkere en warmere kleuren staan veel beter. Deze keuze gaat compleet in tegen de regels rondom de kleurtypen. Maar ik blijf een zwakte hebben voor de witte blouse…

Dus zou ik deze combinatie weer dragen? Mijn verstand zegt nee en mijn gevoel zegt ja. Ik neem mijzelf al lange tijd voor om mijn iets te grote collectie met witte blousjes weg te doen, maar ik kan er geen afscheid van nemen.

 

Vrijdag 30 maart 2018

Mijn werkkleding van week 13Jurk Didi, panty Hema, pumps Manfield, riem Steps, ketting onbekend

Heb ik een moderegel hier verbroken? Jawel, eigenlijk wel. De balans in lichte en donkere kleuren is namelijk niet goed afgewogen. Ik droeg een zwarte panty, schoenen en riem in combinatie met een donkergroene jurk. En daar boven koos ik voor een lichte parelketting. Voor de juiste balans had ik beter een zwarte bolero, colbert of ketting kunnen dragen. Sowieso iets dat beter bij het geheel past.

Zou ik het nog eens zo dragen? In de zomer waarschijnlijk, want dan kan ik de panty thuis laten en is het geheel daardoor beter in balans. Voor de koudere dagen kies ik denk ik eerder toch wel voor een panty en dan in combinatie met een zwarte ketting.

 

Ik ben benieuwd naar jouw mening over ‘modemissers’. Wat vind jij wel en niet kunnen op het werk?

Meer outfits bekijken? Check dan mijn Instagram pagina.

 

 

Groetjes,

Aileen

 

* Onder iedere foto staat precies waar ik de kleding heb gekocht. Als de kleding nog te koop is, dan heb een link gemaakt van de naam van het merk. Door hier op te klikken kom je direct bij het betreffende kledingstuk terecht. Alle links op Prettybusiness kun je herkennen door de rode tekst. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat dit er achter. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge