Mijn werkkleding van week 14 – 2018

Welkom terug bij een nieuw outfit artikel. Ook vandaag ga ik jou weer laten zien wat ik de afgelopen week op kantoor heb gedragen. Tweede paasdag viel dit jaar op een maandag en toen was ik bij mijn broer. Dus daarom laat ik je vandaag geen vijf, maar vier outfits zien. Ook vertel ik je hoe ik een broek met nette krijtstreep op een business-casual wijze draag en laat ik zien hoe ik de uitstraling van een panty met een print juist weer wat netter maak.

 

Dinsdag 3 april 2018

Mijn werkkleding van week 14 - 2018Overhemd Eterna (via HemdvoorHem – gekregen), pantalon Mart Visser, schoenen Manfield, riem Steps

 

Woensdag 4 april 2018

Mijn werkkleding van week 14 - 2018Colbert en blouse Steps, T-shirt Promiss, broek C&A, schoenen VanHaren

Tja, de broek met de krijtstreep. Velen vinden het lastig om sowieso items met een krijtstreep te combineren. Je bent ook snel geneigd om dan maar een volledig pak met deze print te dragen. Toch hoeft het helemaal niet zo lastig te zijn.

Afgelopen woensdag had ik een donkerblauwe broek aan met een lichtgrijze krijtstreep. Zoals met alle kledingstukken met een print combineer ik deze dan ook met items die dezelfde kleur hebben, of juist een andere neutrale kleur. Om het geheel een meer casual uitstraling te geven koos ik voor een zwart T-shirt me een overslag. Ik weet dat er mensen zijn die vinden dat je het niet bij elkaar kunt dragen, maar mij betreft kan zwart prima bij donker blauw. Hier onder droeg ik een witte blouse om het geheel wat frisser te maken.

Tenslotte koos ik ook voor een grijs colbert. Deze kleur zat immers in de broek en zo laat ik de tint weer terugkomen. Door de verschillende kleuren ziet het er een beetje casual uit, maar de kraag en de krijtstreep maken het juist weer wat netter. Kortom: een business-casual stijl dus.

 

Donderdag 5 april 2018

Mijn werkkleding van week 14 - 2018Jurk Promiss, panty boetiekje (onbekend), laarzen Manfield, ketting onbekend, oorbellen Swarovski

Vorige week vertelde etiquette expert Anne-Marie in een artikel over de regels rondom panty’s. Een interessant onderwerp. Ze vertelde onder meer dat een panty met een print niet echt formeel zakelijk is. Dat ben ik helemaal met haar eens. Maar ik was daardoor ook meteen getriggerd om zelf eens een panty met print te gaan dragen en te kijken of ik dit een beetje netjes kon combineren.

Het bleek geen makkelijke opgave. Uiteindelijk koos ik er voor om een paar hoge laarzen en een jurk op kniehoogte te dragen. Zo ‘verberg’ ik de panty toch nog een klein beetje. De speelse print heb ik een beetje  terug te laten komen in de ketting die ook een speelse structuur had. Qua kleur heb ik bewust gekozen voor neutrale tinten.

Vind ik het een geslaagde, zakelijke outfit? Ach, ik had die dag geen formele afspraken en zat op kantoor. Dan vind ik het wel leuk. Voor een presentatie of zakelijk gesprek zou ik het niet zo snel dragen. Dan houd ik mij liever iets meer aan de etiquette.

 

Vrijdag 6 april 2018

Mijn werkkleding van week 14 - 2018Overhemd Olymp (gekregen), vest en pantalon Steps, schoenen VanHaren, vlinderdas (onbekend)

 

Wil je meer outfits bekijken? Check dan mijn Instagram pagina.

 

Groetjes,

Aileen

 

* Onder iedere foto staat precies waar ik de kleding heb gekocht. Als de kleding nog te koop is, dan heb een link gemaakt van de naam van het merk. Door hier op te klikken kom je direct bij het betreffende kledingstuk terecht. Alle links op Prettybusiness kun je herkennen door de rode tekst. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat dit er achter. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge