Mijn werkkleding van week 15 – 2018

De week is weer begonnen en dus is het tijd om te laten zien wat ik de afgelopen week op kantoor heb gedragen. We hebben eindelijk kunnen genieten van de eerste, lekkere dagen en wat was dat fijn! Persoonlijk vind ik deze temperatuur het fijnste. Niet te warm, niet te koud en eigenlijk precies goed weer om een colbertje als jas te kunnen dragen. En het zal je niet verbazen dat ik daar toch wel heel blij van word.

In het artikel van vandaag laat ik jou zien hoe ik een jumpsuit op een zakelijke manier draag én vertel ik jou waarom hoogwaterbroeken ideaal zijn voor op het werk.

 

 

Maandag 9 april 

Mijn werkkleding van week 15 - 2018Jurk Promiss, panty Hema, pumps Taft

Dinsdag 10 april 

Mijn werkkleding van week 15 - 2018Pantalon en colbert Steps, blouse C&A, schoenen Dolcis, ketting onbekend

Ik weet dat er veel mensen zijn die een hekel hebben aan hoogwaterbroeken. Het is altijd een beetje een dingetje: je hebt tegenstanders en voorstanders. Persoonlijk ben ik een voorstander van de hoogwaterbroek. Ik heb er dan ook meerdere en heb er afgelopen week zelfs drie gedragen.

Maar waarom ben ik er zo’n fan van?

  1. De pijpen zijn nét lang genoeg om een zakelijke uitstraling in stand te houden. Met een driekwartbroek creëer je namelijk al snel een casual outfit. Bijna alsof je naar het strand zou gaan, of dat je een stuk gaat fietsen. Met hoogwaterbroeken blijf je er, ondanks de iets kortere pijp, toch netjes uitzien.
  2. De korte pijp zorgt er ondertussen voor dat je de schoenen extra aandacht kunt geven. Heb je een mooi paar nieuwe pumps? Draag ze onder deze broek en je zult zien dat ze er meteen uit springen. Op die manier kun je ook je outfit een beetje stoerder, vrouwelijker, casual of juist zakelijk maken met je schoenen.
  3. Ze zijn vaak minder warm dan dat het lijkt. Mijn ervaring is dat bij hoogwaterbroeken de pijpen vaak niet helemaal aansluiten aan de onderkant. Hierdoor komt er makkelijk een beetje wind doorheen en daardoor voelt het heerlijk koel aan.

 

Woensdag 11 april

Mijn werkkleding van week 15 - 2018Blouse Superstar, broek C&A, pumps Manfield, ketting onbekend

Donderdag 12 april

Mijn werkkleding van week 15 - 2018Jumpsuit Promiss, schoenen Manfield, colbert Steps, ketting onbekend, oorbellen Swarovski

Vorig jaar wakkerde ik met mijn blog een discussie aan over jumpsuits. Veel dames vonden dit een lastig item om te dragen, laat staan om hem netjes te combineren voor op het werk. Afgelopen donderdag droeg ik weer eens één van mijn favoriete jumpsuits op kantoor.

In de keuken kwam ik iemand tegen die ik nog niet eerder had gezien. Ik stelde mij voor en sprak met hem over mijn werk. Vervolgens keek hij mij aan en vroeg of ik mijn kleding zakelijk vond. Tja, is een jumpsuit echt zakelijk? Nee, maar ik vind wel dat je hem zakelijk kunt dragen door hem op de juiste manier te combineren.

Zo droeg ik donderdag mijn jumpsuit bijvoorbeeld met een zwart colbert en zwarte, basic pumps. Op die manier maak ik de outfit gelijk een stuk netter om te zien. Daarnaast koos ik ervoor om mijn haren op te steken en eenvoudige sieraden te dragen. Met losse haren zal het geheel er meteen iets meer casual uitzien. En ook speelse sieraden, zoals de ketting van woensdag met grove kralen, zal het geheel eerder een vrolijke dan een zakelijke uitstraling geven.

 

Vrijdag 13 april

Mijn werkkleding van week 15 - 2018Top en broek Steps, pumps Taft

Ik ben benieuwd welke outfit jij van deze week het leukste vindt. Laat je reactie hier onder achter in een comment of via social media.

 

Wil je meer outfits bekijken? Check dan mijn Instagram pagina.

 

Groetjes,

Aileen

 

* Onder iedere foto staat precies waar ik de kleding heb gekocht. Als de kleding nog te koop is, dan heb een link gemaakt van de naam van het merk. Door hier op te klikken kom je direct bij het betreffende kledingstuk terecht. Alle links op Prettybusiness kun je herkennen door de rode tekst. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat dit er achter. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge