Mijn werkkleding van week 16 – 2018

Nou, afgelopen week was voor mij wel even pittig. Ik was voor zowel zakelijke als privé afspraken iedere dag aan het reizen. Verder liep ik mijn benen én voeten stuk en was ik ook een beetje ziek. Maar dit alles viel in het niets ten opzichte van wat ik woensdag mee mocht maken. Ik mocht namelijk een heel bijzonder persoon interviewen.

 

Maandag 16 april 2018

Mijn werkkleding van week 16 - 2018Overhemd Eterna (gekregen, te koop via HemdvoorHem), pantalon Promiss, pumps Taft

Maandag voelde ik mij al niet zo goed en na een slechte nacht werd ik dinsdag toch wel een beetje ziek. Ik heb dinsdag wel gewoon gewerkt, maar geen outfit foto’s gemaakt. Ik had zo weinig energie dat ik besloot om vanuit de bank op mijn kantoor te gaan werken en er even niet vanaf te komen. Op dat soort momenten vind ik het belangrijker om de energie die ik wel nog heb te gebruiken voor mijn teksten.

 

Woensdag 18 april 2018

Mijn werkkleding van week 16 - 2018Top en blouse Promiss, pantalon Steps, pumps Taft

Woensdag werd het onverwacht een hele bijzondere dag. Wellicht heb je het al voorbij zien komen op social media of heb je het artikel van gisteren gelezen, maar ik was die avond aanwezig bij de lancering van de nieuwe collectie bedrijfskleding die Dyanne Beekman heeft gemaakt voor het Spoorwegmuseum. Na de modeshow mocht ik Dyanne een uur lang interviewen. Dat ik zo lang de tijd kreeg om met haar te praten, dat had ik niet verwacht.

 

Mijn werkkleding van week 16 - 2018Jurk Didi, pumps Manfield

Voor deze gelegenheid koos ik voor een donkergroene jurk die nét voldoende bedekte om er netjes uit te zien, maar wel lekker luchtig was. Zoals veel vrouwen hier wel zullen weten kunnen rokjes met dit weer zorgen voor schurende benen. Dat heb ik geweten.

En ja, ik weet dat we hier katoenen broekjes voor hebben. Die had ik deze avond ook aan. Alleen bleek het een beetje een oud broekje te zijn die niet meer zo goed aansloot. Tijdens het lopen rolde hij telkens omhoog en… bingo. Voel je het aankomen? Juist, die schurende benen. Ik had het nog niet eens heel erg door tot ik vanaf het event naar het station liep. Mijn benen begonnen enorm te branden en ik wist dat dit geen goed teken was.

Eenmaal thuis aangekomen schrok ik enorm. Aan de beide kanten van mijn binnenste bovenbenen zat een schuurplek die ongeveer net zo groot was als mijn hand. Afgezien van de pijn, zelfs zonder aanraking brandde het de hele tijd, dacht ik meteen aan de praktische kant. Ik moest de volgende dag naar Amsterdam voor een zakelijke afspraak en vervolgens zou ik gaan eten bij mijn nicht. Hoe moest ik dat doen met een paar benen waar ik niet normaal mee kon lopen?

De volgende dag besloot ik in de vanuit huis te werken. Met een wijde, katoenen huisbroek zat ik op de bank met mijn laptop. Maar om drie uur moest ik toch echt vertrekken én er representatief uitzien op die zomerse dag. Ik bracht twee compressiedoeken aan op beide benen en zette deze vast met tape. Nou, dit werkte niet goed tijdens het lopen. De doeken bleven niet vast zitten. Dus ik besloot mijn beide benen rondom te voorzien van tape. Als een soort van jarretel zaten de doeken vast. Om te voorkomen dat je dit alles door de broek heen zou zien koos ik voor een zwarte, wat ruimere pantalon. Door de kleur vielen de wat vreemde plekken op mijn benen minder op.

Ik had woensdag ook al een flinke blaar opgelopen, dus ook was ik genoodzaakt om enkellaarzen te dragen. Daar boven had ik een top aan met een kleurrijke bloemenprint. Zo deed ik een poging om er niet volledig depressief uit te zien met het warme weer. Achteraf had ik er foto’s van moeten maken, maar mijn camera lag op kantoor. Daar maak ik namelijk altijd de foto’s.

 

Vrijdag 20 april 2018

Mijn werkkleding van week 16 - 2018Blouse Steps, broek en top Promiss, laarzen VanHaren

Vrijdag was ik blij dat het weer vrijdag was. En niet zozeer omdat het weekend voor de deur stond, maar vooral omdat de donderdag achter de rug was. Gelukkig waren mijn benen er de volgende dag iets beter aan toe. Ik kon tenminste de wond aanraken en lopen zonder verband. Ik had vanaf woensdagavond de plekken fanatiek ingesmeerd met zalf waar aloë vera in zat en dat hielp erg goed. Maar mijn benen waren nog steeds niet genezen en ook nog gevoelig.

Dus koos ik voor een joggingbroek. Een getailleerd model weliswaar. Maar de stof van de broek was zacht en ademend, dus ideaal voor de plekken op mijn benen. Bovendien wilde ik blijven smeren met zalf en door de gemêleerde stof zou je eventueel plekken van de zalf niet zo snel door de stof heen zien.

Om er toch nog netjes uit te zien koos ik voor een witte blouse met korte mouwen met daar overheen een zwart T-shirt met een V-hals. Op die manier sprong de witte kraag meteen in het oog en zag het geheel er meteen een stuk netter uit. Bovendien bedekte het lange T-shirt ook de elastieken band van de broek. Zo viel de joggingbroek ook meteen niet zo op.

Dit alles was niet zo fijn natuurlijk. Maar om eerlijk te zijn heeft het gesprek met Dyanne mij zoveel positieve energie gegeven, dat maakte alles goed.

 

Wil je meer outfits bekijken? Check dan mijn Instagram pagina.

 

Groetjes,

Aileen

 

* Onder iedere foto staat precies waar ik de kleding heb gekocht. Als de kleding nog te koop is, dan heb een link gemaakt van de naam van het merk. Door hier op te klikken kom je direct bij het betreffende kledingstuk terecht. Alle links op Prettybusiness kun je herkennen door de rode tekst. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat dit er achter. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge