Mijn werkkleding van week 41

Het is weer vrijdag en dus tijd om mijn werkkleding* van deze week aan jullie te laten zien. Het was een bewogen week. Ik gaf een presentatie op een middelbare school, werd dertig jaar oud en kwam in een pyjama op kantoor. Benieuwd hoe dat er uitzag? En waarom ik dit droeg? Lees dan verder.

 

Maandag 9 oktober 2017

Mijn werkkleding van week 41

Jurk Fresh! Collection (gekregen), vest Superstar, pumps Manfield, thermolegging Action, ketting erfstuk, oorbellen Lucardi

 

Dinsdag 10 oktober 2017

Mijn werkkleding van week 41

Blouse C&A, Tshirt Steps, pantalon Promiss, schoenen Invito, riem V&D, oorbellen cadeau.

Op dinsdagmiddag gaf ik weer een presentatie op een middelbare school in Amsterdam. Dit had ik voor de zomer ook al een keer gedaan. Het was toen van beide kanten zo goed bevallen, dat we besloten om dit voort te zetten. Dus zo stond ik afgelopen dinsdag weer voor een nieuwe klas. Allemaal pubers die druk bezig waren met van alles en nog wat. Jawel, het is best een uitdaging om de aandacht vast te houden. Maar het lukte toch heel goed.

Voorafgaande aan de presentatie stond ik nog wel even te twijfelen voor de spiegel. Wat kan ik het beste aantrekken? Jongeren vinden je er al heel snel netjes uitzien en ik wilde voorkomen dat mijn uiterlijk mij minder toegankelijk zou maken. Aan de andere kant moest ik er natuurlijk wel een beetje netjes uitzien. Niet alleen omdat ik een presentatie zou geven, maar ook omdat ik een zakelijke blog vertegenwoordig. Om die reden koos ik voor de middenweg. Niet te netjes, maar ook zeker niet te casual. Een zwarte pantalon met een blouse in rustige kleuren. Bloemen maken je qua uitstraling al snel wat vriendelijker, wat speelser. De roze kleur in de blouse maakt het geheel ook meteen wat zachter. En het wijdere model maakte de strakke pantalon ook direct wat meer minder zakelijk. Balans is alles.

 

 

Woensdag 11 oktober 2017

Mijn werkkleding van week 41

Jurk C&A, vest Superstar, laarzen Manfield, thermolegging Hema, oorbellen cadeau.

 

Donderdag 12 oktober 2017

Mijn werkkleding van week 41

Jurk Didi, panty Hema, schoenen Manfield, riem Steps, oorbellen cadeau.

 

Vrijdag 13 oktober 2017

Mijn werkkleding van week 41

Blouse Wehkamp (gekregen), pantalon Steps, schoenen Invito, riem Superstar, oorbellen cadeau.

Vandaag droeg ik een pyjamablouse op kantoor. Jawel, zo’n ding dat eigenlijk is gemaakt om in te slapen. Misschien herken je hem ook wel van het artikel dat ik eerder publiceerde over hoe je een pyjamablouse kunt dragen op het werk. Voor de zomer was het echt een trend om te dragen, maar nu weet ik eigenlijk niet of het nog hip is.

Vanochtend koos ik voor de blouse omdat hij alweer een tijdje in de kast hing. Heel suf, ik vind hem leuk staan maar het blijft een apart idee omdat het eigenlijk een pyjama is. Aan de achterkant zit een kanten middenstuk en om het geheel een wat gekledere uitstraling te geven koos ik er voor om er een zwart shirt onder te dragen. Dit draagt niet alleen veel fijner, maar het zorgt er ook meteen voor dat het kant niet doorschijnt. In combinatie met een pantalon zie je er dan meteen een stuk netter uit.

 

Welke outfit vind jij het leukste?

 

Groetjes en een fijn weekend,

Aileen

 

*Onder iedere foto staat precies waar ik de kleding heb gekocht. Als de kleding nog te koop is, dan heb een link gemaakt van de naam van het merk. Door hier op te klikken kom je direct bij het betreffende kledingstuk terecht. Alle links op Prettybusiness kun je herkennen door de rode, onderstreepte tekst. 

Eén reactie

  1. Leuk om te zien! Dit soort dingen draag ik ook graag op m’n werk. Donderdag vind ik het leukste, ik houd van die kleur en het staat heel mooi bij je haar!
    Die blouse van vrijdag vind ik ook erg leuk, vooral de achterkant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge