Mijn werkkleding van week 48

Welkom bij weer een nieuw outfit artikel. Net zoals op andere vrijdagen zal ik je ook vandaag weer laten zien wat ik de afgelopen week heb gedragen. Ik doe dit nu al sinds begin september iedere dag en ontvang daar regelmatig opmerkingen over. Ik krijg ook steeds vaker de vraag of dit niet lastig is en hoeveel kritiek mensen nu hebben op mijn uiterlijk. Vandaag is het tijd om daar dus iets over te vertellen: wat zeggen mensen over mijn uiterlijk, doe ik daar iets mee en wat vind ik daarvan?

Maandag 27 november 2017

Mijn werkkleding van week 48Jurk Promiss, vest Steps, laarzen Manfield, panty Hema

Laat ik als eerste beginnen door te zeggen dat ik de hoeveelheid kritiek op mijn uiterlijk heel erg vind meevallen. Ik ontvang redelijk veel kritiek over de onderwerpen waar ik over schrijf. Dat ben ik inmiddels wel gewend. Maar in vergelijking met deze inhoudelijke kritiek vallen de opmerkingen over hoe ik er uitzie erg mee. Zeker wanneer ik het vergelijk met mode bloggers die zichzelf voor vrijwel iedere outfit fotograferen.

Nu moet ik ook zeggen dat ik kritiek op mijn kleding niet zo heel erg vind. Als mensen mijn kleding niet leuk vinden, dan kan ik dat echt zien als een mening. Ik zie het niet als een stukje waarheid, meer als een persoonlijke smaak. En niet iedereen kan mijn kledingsmaak leuk vinden. Eigenlijk net zoals de onderwerpen waar ik over schrijf, ook dat vind niet iedereen interessant. Dat is ook oké.

Dinsdag 28 november 2017

Mijn werkkleding van week 48Overhemd Olymp (gekregen), schoenen Dolcis, pantalon Mart Visser, riem C&A (meer details van deze outfit en de gedachte hier achter kun je lezen in het artikel over mijn presentatie outfit)

Donderdag 30 november 2017

Mijn werkkleding van week 48Jurk Mart Visser, pumps Manfield, panty Hema

Wanneer ik kritiek krijg over mijn uiterlijk, dan gaat het meestal over het feit dat ik weinig kleur draag. Mijn lezers zeggen vaak dat kleur mij mooi staat. Tja, ik ben een enorme liefhebber van zwart en zie dit ook echt als de basis van mijn kledingkast. Ik heb bijvoorbeeld iets van vijftien zwarte pantalons en vind het heerlijk om deze eindeloos te combineren met verschillende tops, colbertjes en blousjes. Dat voelt echt als ‘typisch Aileen’. De combinaties zijn regelmatig met gekleurde items, maar ook regelmatig met zwart en wit. De foto’s hier boven en hier onder zijn daar goede voorbeelden van.

Ondanks dat zwart écht mijn kleur is, wil ik niet zeggen dat ik er niet voor open sta om meer kleur te dragen. Maar wat mensen vaak niet beseffen, is dat ik qua persoon best een pittig en aanwezig type ben. Ik praat veel, ben heel open en kan hard lachen. Ik ben qua karakter dus best aanwezig en weet dat dit voor mensen heel heftig kan zijn. Om die reden houd ik ook rekening met de hoeveelheid kleur in mijn outfits. Ik heb natuurlijk al donker rood haar en draag standaard bijpassende lippenstift. In combinatie met bijvoorbeeld een gekleurde jurk kan dit wat veel zijn. Zeker omdat ik dus zelf ook een pittig en aanwezig type ben.

Het is wel grappig om dit op te schrijven, aangezien waarschijnlijk een groot deel van mijn lezers mij nog nooit heeft zien praten of bewegen. Ik maak natuurlijk ook geen YouTube video’s of iets dergelijks. Om die reden snap ik ook heel goed dat mensen kleur mooi vinden staan bij mij. Op een foto sta ik stil en dan is kleur mooi. Maar ‘in real life’ is het toch wel anders.

Vrijdag 1 december 2017

Mijn werkkleding van week 48Colbert Superstar, broek en shirt Promiss, schoenen Manfield, parelketting merk onbekend

Tenslotte wil ik benadrukken dat ik het ook niet vreemd vind dat mensen iets vinden van mijn uiterlijk. Ik bedoel, zelf kies ik er voor om mijn kleding te fotograferen en op internet te plaatsen. Het is een gegeven dat je dan opmerkingen kunt krijgen.

Maar gelukkig valt het allemaal erg mee. Ik voel mij ook enorm gezegend met het type lezers dat ik heb. Het zijn lieve mensen die het uiterlijk belangrijk vinden, maar ook verder kunnen kijken. Over het algemeen hebben ze ook helemaal niet de behoefte hebben om van ieder kledingstuk iets te vinden. Ik merk zelf dat de meesten mijn outfit artikelen ook gebruiken waarvoor ik ze heb gemaakt, namelijk om ideeën op te doen. Of om gewoon even te kijken, omdat het gewoon leuk is om te zien wat een ander draagt op het werk. Dat vind ik zelf ook altijd leuk om te zien bij anderen 🙂 .

Groetjes en een fijn weekend,

Aileen

*Onder iedere foto staat precies waar ik de kleding heb gekocht. Als de kleding nog te koop is, dan heb een link gemaakt van de naam van het merk. Door hier op te klikken kom je direct bij het betreffende kledingstuk terecht. Alle links op Prettybusiness kun je herkennen door de rode tekst.Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat dit er achter. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

4 reacties

  1. Ik vind het knap dat je dit wilt delen. Het moet toch eigenlijk helemaal niemand iets uitmaken wat je draagt. Natuurlijk kunnen en zullen er dagen zijn dat de reacties zijn van wow, ziet er goed uit… Maar verder blijft het jouw individuele keuze, weten wat ja aan kunt doen en weten waar jij je lekker in voelt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge