Mijn werkkleding van week 51

Welkom bij het op één na laatste outfit overzicht van dit jaar. Het was een pittige week met zowel veel zakelijke als privé afspraken. Dit keer vertel ik jou hoe ik er voor zorg dat mijn haren na het krullen ook de tweede dag nog mooi zitten en laat ik je zien wat ik tijdens een zakelijke kerstborrel heb gedragen.

 

 

Maandag 18 december 2017

Laat ik beginnen met een bekentenis. Je ziet in mijn outfit artikelen nooit mijn natuurlijke haar. Naast dat het geverfd is doe ik er ook altijd iets mee voordat ik de deur uitstap. Vaak steek ik het op, dat is voor mijzelf het minste werk. Maar als ik het los draag, dan heb ik altijd een föhn of krultang gebruikt om het in model te krijgen.

Mijn werkkleding van week 51Blouse en shirt Promiss, rok C&A, riem Steps, panty Hema, laarzen Manfield

Zelf vind ik krullen het allermooiste. Telkens als ik mijn haren heb gekruld dan vraag ik mijzelf ook af waarom ik dit niet altijd doe. Voor het krullen van mijn haren gebruik ik trouwens al jaren de Remmington Pearl Wand. Ik heb verschillende krultangen-en sets geprobeerd, maar mijn ervaring is dat deze er voor zorgt dat de krullen er het langste in blijven zitten. En hij is lekker betaalbaar, ook niet onbelangrijk.

Wanneer ik mijn haren heb gewassen, dan droog ik het altijd als eerste met de föhn. Omdat mijn haren zijn gekleurd moet ik regelmatig maskers gebruiken om de kwaliteit van mijn haren goed te houden. Dit is ook meteen een nadeel. Want na een masker blijft mijn haar namelijk ‘maar’ twee dagen in de krul. Wanneer ik geen masker gebruik dan blijven de krullen zo’n drie dagen zitten. Lastig, want aan de ene kant wil ik mijn haar in goede staat houden, en aan de andere kant vind ik het ook wel makkelijk als ik opsta en er verder weinig aan moet doen om te zorgen dat het mooi zit.

Om er voor te zorgen dat mijn haren zo mooi mogelijk in de krul blijven moet ik er voor zorgen dat het in de nacht niet teveel wordt platgedrukt. Natuurlijk draai ik in mijn slaap en als ik het niet goed vast zet, dan zijn de krullen er de volgende dag grotendeels uit. Om die reden draai ik de lokken stuk voor stuk weer terug in de krul en zet ik deze vervolgens weer vast op mijn hoofd met een schuifspeld. Eigenlijk ziet dit er hetzelfde uit als wanneer je met krullers in gaat slapen. Het verschil is alleen dat het een stuk comfortabeler is omdat je de schuifspeldjes niet voelt.

 

Dinsdag 19 december 2017

Mijn werkkleding van week 51Shirt C&A, colbert Steps, pantalon Laura Blagogee (gekregen), laarzen Manfield, ketting erfstuk

Op bovenstaande foto kun je zien hoe de krullen er de tweede dag uitzien. In dit geval had ik maandagochtend wel een masker gebruikt waardoor mijn haar meteen wat zwaarder wordt. Daardoor zakken de krullen ook sneller uit. Maar die grove slag, dat vind ik zelf ook wel erg mooi. De derde dag steek ik het vaak op, om het vervolgens weer in de avond te wassen. Op die manier was ik mijn haren gemiddeld twee keer per week.

 

 

Woensdag 20 december 2017

Mijn werkkleding van week 51Blouse C&A, pantalon en riem Steps, laarzen Manfield

 

Donderdag 21 december 2017

Mijn werkkleding van week 51Overhemd Olymp (gekregen), pantalon Steps, laarzen Manfield, riem en ketting V&D

 

Vrijdag 22 december 2017

Mijn werkkleding van week 51Jurk Steps, laarzen Manfield, panty, ketting boetiekje

Op bovenstaande foto kun je zien wat ik vanavond draag op de kerstborrel van het werk van mijn man. Daarbij moet ik wel even de kanttekening plaatsen dat deze foto in het begin van de middag is gemaakt en ik aan het einde van de middag naar de kapper ben gegaan om mijn haren te laten kleuren. Om die reden steek ik mijn haren niet op, de kleur is dan nog vers en mooi genoeg om ook los te dragen. Normaal gesproken zou ik mij omkleden en nog even extra opmaken voor zo’n borrel, maar door mijn drukke planning gaat dat vanavond niet lukken.

Aangezien mijn man bij een ijzerwarenhandel werkt keek mijn kapper mij met grote ogen aan toen ik vertelde dat ik zo naar de kerstborrel zou gaan. ‘Loopt iedereen er zo netjes bij dan?’ vroeg hij. Nee, dat zeker niet. Maar in het kader ‘liever overdressed dan underdressed’ vind ik het zelf wel fijn om er een beetje feestelijk uit te zien. Bovendien is het voor mij ook een excuus om in de ochtend alvast wat meer make-up te gebruiken en die leuke jurk weer eens aan te trekken. Want deze jurk is mooi, maar ik vind hem niet echt geschikt voor een dagelijkse werkdag. Maar voor een kerstborrel vind ik hem perfect.

 

 

Groetjes en een fijn weekend,

Aileen

 

 

*Onder iedere foto staat precies waar ik de kleding heb gekocht. Als de kleding nog te koop is, dan heb een link gemaakt van de naam van het merk. Door hier op te klikken kom je direct bij het betreffende kledingstuk terecht. Alle links op Prettybusiness kun je herkennen door de rode tekst. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat dit er achter. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

One Comment

  1. Voor langer plezier van je krullen kan ik je de curly girl methode aanraden. Vooral sulfaatvrije shampoo en stylingspriducten zonder siliconen zijn daarbij belangrijk. Ook laten knippen met de curlsys method werkt bij mij goed, heb zo weinig moeite om mijn haar te laten krullen. Omdat ik weet dat je in Haarlem woont weet ik kapper die deze methode toepast, Stylisimo Hairstudio in de Spaarnwoudestraat, misschien het proberen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge