Mijn werkkleding van week 6 – 2018

Welkom bij een nieuwe outfit artikel. Ook nu zal ik je weer laten zien wat ik de afgelopen week heb gedragen. Een paar weken geleden gaf ik aan dat ik het lastig vond om telkens iets persoonlijks te vertellen bij deze artikelen. Simpelweg omdat ik niet iedere week de behoefte heb om iets te delen. Maar er niets bij schrijven, dat voelt ook een beetje vreemd. En aangezien mijn lezers over het algemeen dol zijn op tips en inspiratie lijkt het mij leuk om terug te gaan naar wat ik eerder heb gedaan. Namelijk door te vertellen waarom ik mijn kleding op een bepaalde manier combineer.

 

Mijn werkkleding van week 6 - 2018

 

Maandag 5 februari 2018

Mijn werkkleding van week 6 - 2018Top en colbert Superstar, pantalon Laura Blagogee Couture (gekregen), laarzen Manfield, riem C&A, oorbellen Swarovski

Maandag vond ik het tijd om weer eens door mijn kledingkast te gaan, op zoek naar een item dat ik al een tijdje niet had gedragen. Dat doe ik wel vaker zodat ik mijzelf blijf uitdagen en daarnaast zorgt het er ook voor dat ik makkelijker items in een kledingbak gooi. Als iets niet meer bij mij past of het is niet meer mooi, dan neemt het in de kledingkast immers ook alleen maar ruimte in beslag.

Dit keer ging ik de uitdaging aan met bovenstaande, paarse top. Het is een shirt met een zogenaamd ‘drape’ effect. De rimpeltjes zorgen ervoor dat je rondingen mooi uitkomen. Tenminste, dat is het idee. Maar als ik de foto’s zo bekijk, dan weet ik niet of dit nog bij mij past. Jaren geleden heb ik dit soort shirts veel gedragen. Ik had toen cupmaat C of D. Ik heb ze dan ook in verschillende kleuren maar met mijn huidige cupmaat (E) vind ik het toch wat teveel van het goede. Mijn borsten worden wel heel erg geaccentueerd met dit type waterval. De kleur vind ik mooi, maar hij belandt binnenkort toch wel in de kledingbak denk ik. Samen met alle andere kleuren.

 

Dinsdag 6 februari 2018

Mijn werkkleding van week 6 - 2018Overhemd Eton (gekregen), vest Superstar, stropdas hemdvoorhem.nl (gekregen), broek Promiss, laarzen VanHaren, oorbellen Lucardi

Ik zag recent op Instagram een plaatje voorbij komen van een dame die haar blouse onder een vest uit liet steken. Jeetje, dat doe ik eigenlijk nooit. Deze gedachte zorgde er ook meteen voor dat ik het wilde gaan proberen. De ellende met een uitstekende blouse vind ik vaak dat het je buik wat breder maakt. Om die reden heb ik er voor gekozen om een heren overhemd (ik heb er eerder een artikel over geschreven) te dragen. Deze is net wat langer en valt over de buik heen. Naast het feit dat dit lichaamsdeel niet extra wordt benadrukt zorgt het lange model er ook voor dat ik het lekker warm heb. Nu ik toch al bezig was met een overhemd voor heren besloot ik er ook meteen maar mijn nieuwe stropdas bij te dragen.

 

Woensdag 7 februari 2018

Mijn werkkleding van week 6 - 2018Jurk Mart Visser, laarzen Manfield, panty Hema

Woensdag had ik een zakelijke afspraak buiten de deur. Op dit soort dagen kijk ik extra kritisch in de spiegel en kies ik meestal voor een basic outfit. Hoe minder verschillende kledingstukken ik aan heb, des te minder het kan afleiden tijdens gesprekken. Eén goeie jurk, in dit geval van Mart Visser, met een paar laarzen is voor mij voldoende. Voor een extra nette uitstraling maakte ik mijn haren met de föhn stijl.

 

Donderdag 8 februari 2018

Mijn werkkleding van week 6 - 2018Blouse Superstar, pantalon Mart Visser, laarzen Manfield, riem Steps

Donderdag was een lange dag voor mij. Ik heb die avond tot negen uur op kantoor gezeten en ben daarna door gegaan naar een vriendin. Dat ik zo lang zou gaan werken, dat wist ik van te voren al. Ook dat is voor mij een reden voor een simpele outfit. Een donkergrijze pantalon, zwarte blouse, rode riem en schoenen zijn voor mijn doen tenminste heel basic.

Maar waarom zo donker? Dat is vooral een kwestie van risicomanagement. Door donkere kleuren te dragen is de kans op zichtbare vlekken of kreukels relatief klein. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het de volgende keer wel anders zal aanpakken en een extra shirt zal meenemen naar kantoor. Dat was ik door de haast in de ochtend even vergeten. Ondanks extra deodorant, parfum en het feit dat ik gewoon zit (en dus eigenlijk niet transpireer) vind ik het toch geen fris idee.

 

 Vrijdag 9 februari 2018

Mijn werkkleding van week 6 - 2018Jurk en blouse Promiss, laarzen VanHaren, panty Hema, oorbellen Swarovski

Tenslotte mijn outfit van vrijdag. Ja, ook op deze dag wilde ik mijzelf even uitdagen. Net zoals maandag dus. Ik wilde graag bovenstaande, blauwe jurk aan maar vond de hals wat laag. Meestal draag ik een T-shirt met korte mouwen of een hemd er onder. Maar opnieuw weer dezelfde combinatie, dat vond ik een beetje saai.

Aangezien deze jurk strakke mouwen heeft, koos ik voor een mouwloze blouse met een lint in de hals. Ik was al een beetje verkouden die week. Dus sloeg ik beide kanten van het lint langs mijn nek en maakte ik de uiteinden vervolgens aan de voorkant met één knoop vast. Zo bleef mijn keel ook meteen lekker warm.

 

Wat vind jij de leukste outfit van dit artikel? En vond je het leuk om te lezen waarom ik bepaalde kleding zo draag? Laat het mij weten in een reactie hier onder of via social media. Ik ben heel benieuwd :-).

Meer outfits bekijken? Check mijn Instagram.

 

Groetjes,

Aileen

 

 

* Onder iedere foto staat precies waar ik de kleding heb gekocht. Als de kleding nog te koop is, dan heb een link gemaakt van de naam van het merk. Door hier op te klikken kom je direct bij het betreffende kledingstuk terecht. Alle links op Prettybusiness kun je herkennen door de rode tekst. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat dit er achter. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge