MirrorMirror: een app die je helpt met het kiezen van je (werk)outfits

Iedereen kent het probleem van twijfelen tussen outfits. Het gebeurt wel eens in de paskamer maar ook heel vaak thuis. Welke combinatie staat nu het beste? De kans is groot dat jij wel eens je outfits heb gefotografeerd en doorgestuurd aan een vriend of vriendin met de vraag wat nu beter bij je staat. Er is nu een tool die je hierbij helpt en dit proces nét even iets makkelijker maakt. Welkom MirrorMirror: een app die je helpt met het kiezen van je (werk)outfits.

 

 

Hoe werkt het?

Het is eigenlijk een social media app. Alweer één extra bron om actief mee bezig te zijn? Jawel, alleen is MirrorMirror iets praktischer. En gratis, ook wel zo fijn. Je hoeft geen hele verhalen op te schrijven en te reageren met comments op anderen. Nee, deze app bestaat alleen uit foto’s en likes.

Stel je voor dat jij thuis twijfelt over twee werkoutfits en je wilt weten wat je vrienden hier van vinden. Je fotografeert dan beide outfits en uploadt deze in de app. Je kunt er ook voor kiezen om de foto’s direct vanuit de app te maken. Op de linker afbeelding hier onder kun je zien hoe dit er uitziet.

Vervolgens post je deze twee afbeeldingen en dan is het een kwestie van afwachten. Je vrienden kunnen dan de foto’s bekijken. Door te klikken op de rechter of linker foto kunnen zij aangeven welke ze het leukste vinden.

Op het moment dat jouw vrienden de foto naar keuze aanklikken, dan zien ze ook meteen hoeveel procent van de stemmers dezelfde foto heeft gekozen. Het is als stemmer niet mogelijk om een comment achter te laten. Dat scheelt weer een hoop discussie en tijd. Wel zo makkelijk.

Wanneer je zelf een foto post, dan kun je er wel een korte omschrijving onder zetten. Je kunt er bijvoorbeeld in zetten dat de outfits zijn bedoeld voor een sollicitatiegesprek, presentatie of zakelijk diner. Wel zo handig, dan weten je vrienden meteen waarvoor jij de outfits wilt dragen en zo kunnen ze gerichter stemmen.

 

Meer functies

Naast het stemmen op foto’s van vrienden kun je ook nog een aantal andere dingen doen met deze app:

  • Door middel van hashtags kun je zoeken naar bepaalde items of outfits en op die manier inspiratie opdoen.
  • Sommige items zijn trouwens ook direct via de app te koop. Wanneer je klikt op het item dan word je meteen doorverwezen naar de betreffende webshop van een retailer.
  • Met dezelfde hashtags kun je ook mensen zoeken die je vervolgens kunt gaan volgen. Op die manier kun je ook meteen inspiratie opdoen.
  • Je foto’s kun je na het plaatsen ook opslaan op je telefoon of delen op andere social media kanalen zoals Facebook of Twitter.
  • Als je meer stemmen wilt dan kun je ook eenvoudig via je andere social media kanalen je vrienden vragen om te stemmen.

 

Mijn mening en ervaring

In eerste instantie dacht ik dat dit weer zo een app zou zijn waar je veel tijd in moest steken maar het is juist heel gebruikersvriendelijk en snel. Ik heb zelf ook een foto van twee outfits gepost en dat was heel makkelijk. De foto zelf werd niet geliked omdat ik nog geen vrienden heb die mij volgen, maar ik kan mij zo voorstellen dat het erg leuk is om door middel van stemmen te zien wat mijn vrienden vinden van mijn outfits.

Naast het stemmen op outfits vind ik de andere functies niet zo spannend. Het zoeken naar kleding en combinaties gebeurt nu vaak via Instagram en ik denk dat dit ook zo zal blijven. Instagram heeft enorm veel gebruikers en door de hoeveelheid foto’s zal ik daar eerder op zoek gaan naar inspiratie.

 

Conclusie

Deze app is denk ik vooral leuk wanneer je een vriendengroep hebt met een grote liefde voor mode.  Je moet het ook leuk vinden om te stemmen en te kijken naar de kleding van je vrienden. Zelf heb ik geen vriendinnen die zo dol zijn op mode, dat ze deze app zouden gebruiken. Tenminste, dat denk ik.

Voor de hard werkende dames en heren onder ons ben ik er wel van overtuigd dat dit een goede app kan zijn. Er zijn zoveel mensen die twijfelen over hun werkkleding en dan is dit een hele makkelijke manier om feedback te krijgen.

De app is in 150 landen beschikbaar en gratis te downloaden via iTunes en de GooglePlay Store.

 

Groetjes,

Aileen

Dit artikel bevat een affiliate link, lees voor meer informatie mijn disclaimer

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge