Molinis

Enige tijd geleden ben ik benaderd met de vraag of ik Molinis wilde testen. Ik kende het merk niet maar naar een korte blik op de website was ik meteen geïnteresseerd….

 

Wat is Molinis?

Ja, dat was ook mijn eerste vraag toen ik hoorde over dit merk. Molinis is een accessoire dat je kunt dragen in combinatie met pumps of andere opengewerkte schoenen. Hiermee maak je van een pump een soort enkellaars. Het grootste voordeel hiervan is dat dit ervoor zorgt dat je niet meer uit je hakken kunt glippen. Misschien ken je dat wel, dat je schoenen nét iets te wijd zijn (vooral als je ze al wat langer draagt) en dat je vervolgens bij iedere stap moet opletten dat je voet er niet uit glipt. Molinis zegt dit probleem op te lossen. Klinkt handig, toch? Ik ga je laten zien hoe dat er uitziet.

 

De verpakking

molinis open doos

Molinis worden geleverd in een dun, wit doosje. Bij opening zie je meteen het product. Voor deze review heb ik gekozen voor een effen, zwart model. Hij heet Collari Ankle Black.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

In het doosje zit ook een boekje met foto’s van verschillende soorten Molinis. Ieder model heeft hetzelfde uitgangspunt; door de Molinis over je schoenen heen te schuiven creëer je een soort enkellaars waardoor je voeten stevig in de schoen blijven zitten. De prijzen variëren van €16,60 tot €46,90.

 

De Molinis

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De Molinis zijn gemaakt van zwart, glanzend leer. Zelfs zonder dat je weet wat precies het doel is van dit product, zie je meteen dat de makers hun best hebben gedaan om het zo stevig mogelijk te maken.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Niet alleen het geheel maar ook de details zien er netjes uit. Door mijn mode-achtergrond kijk ik altijd goed naar de naden en of deze wel goed zijn afgewerkt. Want zonder sterke naden valt een product al snel uit elkaar. Gelukkig ziet het er bij de Molinis allemaal netjes uit.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de bijgeleverde flyer kun je zien hoe je de Molinis aan kunt doen. Door de eenvoudige plaatjes zie je meteen hoe jouw model werkt. De Collari Ankle Black heb ik om mijn pumps geschoven volgens de eerste (bovenste plaatjes op de flyer) methode.

 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Om deze Molinis goed te testen heb ik ze gebruikt in combinatie met een ouder paar pumps (Manfield). Deze schoenen zijn van leer en heb ik eigenlijk gewoon uitgelopen. Het leer is te soepel geworden waardoor ik soms uit mijn pump glip. Ideaal om te testen of de Molinis dit probleem kunnen verhelpen.

 

molinis outfit

Ik heb de Collari Ankle Black Molinis meerdere malen gedragen. En ja, ze doen wat ze beloven. Mijn voeten glippen niet meer uit mijn pumps tijdens het lopen. Top!

Persoonlijk vind ik Molinis het mooiste staan in combinatie met een jurkje of rok. Hierdoor komen ze duidelijk naar voren en vormen ze op die manier een deel van je outfit. Onder een broek zijn ze namelijk vrijwel niet zichtbaar omdat de broekspijpen er overheen vallen. Op de foto hier boven draag ik een jurk van Fresh! Collection.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Conclusie

Ik vind Molinis een erg leuke en vooral ook slimme uitvinding. Door middel van een simpel accessoire los je een veelvoorkomend probleem op. Inmiddels heb ik ze een paar dagen op kantoor gedragen en aan de hand van mijn ervaringen heb ik de voor-en nadelen voor jou op een rijtje gezet.

 

Voordelen

  • Het belangrijkste: je voeten glippen niet meer uit je schoenen. Ja, dat is echt heel fijn. Dit betekend dat je oudere schoenen ook wat langer kunt dragen.
  • Ik vind Molinis erg betaalbaar. Het goedkoopste paar kost €16,90 en de duurste is €46,90. Het model uit dit artikel (Collari Ankle Black) kost €34,90. Dat vind ik niet veel geld als je bedenkt dat je hierdoor langer en comfortabeler op je pumps kunt blijven lopen.
  • De kwaliteit is goed: de Molinis zijn gemaakt van een mooie stof, goed afgewerkt en tijdens het lopen geeft het je enkels ook wat extra ondersteuning.
  • Het is een extra accessoire wat je eenvoudig kunt afstemmen op je outfit. Door een Molinis te dragen in een basic kleur worden felle pumps bijvoorbeeld meteen een stuk rustiger qua uitstraling.

 

Nadelen

  • De Molinis kunnen tijdens zomerse dagen erg warm worden. Door de stevige leren stof is er namelijk weinig ruimte voor je huid om te ademen. Maar het dat geldt alleen voor de hele warme dagen. Momenteel schommelt de temperatuur rond de 20 graden en kan ik ze prima dragen.
  • Door de Molinis duurt het wel wat langer om je schoenen aan te doen. Ik schuif hem eerst over mijn pump heen maar moet daarna wel de veters losser maken voordat ik er in kan. Vooral de eerste keer is het even puzzelen. Daarna gaat het wel steeds sneller.

 

Kortom; een leuk én handig item om te voegen aan je schoenencollectie. Je kunt ze kopen via www.Molinis.com.

 

Groetjes,

Aileen

 

Dit artikel bevat product(ten) die ik heb ontvangen van een bedrijf of merk. 

 

 

One Comment

  1. Tip: koop ze niet te groot. Ik durfde met maat 38 geen s te nemen maar had dat eigenlijk wel moeten doen. Heb een tijdje zitten boenen om lijmresten en vlekken te verwijderen. Ook flink wat draadjes weg moeten knippen. Het lijkt alsof je nieuwe schoenen hebt en het loopt lekker, dus toch wel fijn om te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge