Nagellak trends zakelijk toepassen

Geschreven door Ellen – De zomer komt er aan, een reden om meer kleur toe te voegen aan je outfit. Elk jaar komt kleurinstituut Pantone met trends op het gebied van kleuren. Ook de nagellak branche speelt hier op in. Maar hoe kun jij zelf deze nagellak trends zakelijk toepassen? En hoe zorg je ervoor dat het ook nog goed blijft zitten?

Nagellak trends zakelijk toepassen


Kleur trends

Naast de hoofdkleur “greenery” heeft Pantone dit jaar verschillende kleurpaletten uitgebracht. Greenery staat voor een frisse en pittige geel-groene kleur, ondertussen kan de kleur ook mensen gerust stellen in de tijd van politieke en sociale onrust. De overige kleuren uit het palette zijn onder anderen blauw, okergeel en verschillende bruintinten.

 

 

Pantone haalt de inspiratie van de catwalk. Hierdoor worden bepaalde kleuren een trend. Ook de nagellak branche speelt hier op in. Ik blijf mijzelf echter afvragen of de trends die te zien zijn op de catwalk, ook draagbaar zijn op het werk.

Color gel

Recent heb ik een masterclass bijgewoond van nail artist Frédérique Olthuis over de color gel van Impulss. De nieuwe trend kleuren kwamen hier ook duidelijk in terug.

Omdat ik weinig ervaring heb met color gel, was ik erg benieuwd naar het verschil tussen normale nagellak en deze color gel. Iets wat ik bijvoorbeeld heel belangrijk vindt is de gebruikersvriendelijkheid, zowel bij het opbrengen, dragen, als het verwijderen van de lak. Als ik thuis normale nagellak op doe, moet ik er zeker van zijn dat ik de komende 20 minuten geen plannen heb. Ik heb weinig geduld wanneer het neerkomt op nagels lakken. Helemaal met normale nagellak, voor ik het weet is mijn nagellak niet mooi opgedroogd. Ik was daarom erg benieuwd naar het resultaat van de color gel.

Tijdens de masterclass maakten Aileen en ik gebruik van de Impulss color gel en een starter kit, hierin zit alles wat je nodig hebt. Het fijne aan deze color gel is dat je aan twee lagen lak vaak al voldoende hebt, je hebt geen base coat nodig, in tegenstelling tot bij andere color gel. Na het vijlen van je nagels ontvet je eerst je nagels met het bijgevoegd doekje, en kun je de eerste laag van de color gel aanbrengen. De LED lamp die ik na elke laag moest gebruiken knipperde na één minuut, en ging uit na twee minuten, wat ik zelf heel effectief en gebruiksvriendelijk vind. Het aantal lagen hangt van de pigment van je color gel kleur af: bij een donker groene kleur zijn drie lagen voldoende maar bij licht blauw zou ik eerder gaan voor twee lagen. Wanneer je tevreden bent met het resultaat ga je weer met dezelfde ontvettingsdoek over je nagels, deze keer om de plakkerige laag van de color gel af te halen. Wanneer je de color gel van je nagels wilt verwijderen kun je dit binnen enkele minuten doen met de bijgevoegde remover pads.

 

De color gel bleef ongeveer zeven dagen zitten op mijn nagels. Bij normale nagellak was de lak binnen drie dagen afgebladderd. Daarnaast was de color gel na het ontvetten droog, wat ik zelf heel fijn vind. Naast het pakket van Impulss color gel kregen we een nagelolie. Wanneer je color gel gebruikt, vijl je natuurlijk je nagels en hierdoor worden ze dunner en slapper. Om je nagels te verzorgen kun je de Bioteq nagel olie over je nagels en nagelriemen smeren, zo worden je nagels sterker. Naast de nagel olie kregen Aileen en ik een handcrème van Bioherapy met amandel boter, welke je handen voedt en beschermt, niet geheel onbelangrijk, ze voelen ook zachter aan.

 

Hoe draag ik deze trends zakelijk?

Om terug te komen op de vraag hoe je nagellak zakelijk draagt, heb ik foto’s gemaakt van de kleuren waarvan ik denk dat je die afhankelijk van de juiste kledingkeuzes zakelijk kunt dragen.

Neem bijvoorbeeld de kleur Forest green. Door deze kleur subtiel terug te laten komen in een accessoire kun je deze leuk combineren met de rest van je outfit. Denk bijvoorbeeld aan schoenen of een tas. Als je de trend kleuren combineert met een zwarte jumpsuit zoals in het artikel over plus size jumpsuits kun je ook een zakelijke, maar toch frisse uitstraling creëren. Draag er een zwart colbert bij om het geheel een extra nette uitstraling te geven. 

Wil je trendy nagels die niet teveel opvallen? Kies dan voor een grijstint zoals op de foto links onder te zien is. Grijstinten kun je eenvoudig combineren met nette kleding, juist omdat de kleur redelijk neutraal is en overeen komt met de typische zakelijke kleurtinten.

De gellak set inclusief lamp en alle overige accessoires kost €49,95. Ik heb gezien dat via de website van drogisterij.net de set (tijdelijk) in de aanbieding is en je daar €41,00 betaalt. Via deze webshop is ook de handcrème van Biotherapy te koop voor €2,99 en de nagelolie van Bioteq voor €7,99.


Groetjes,

Ellen

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen en een affiliate link, zie mijn disclaimer.

Ellen Lageveen

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge