Nette en zomerse werkoutfit

Het wordt steeds warmer en de zomer lijkt nu toch echt op gang te komen. Heerlijk! Voor diegene die zich representatief willen kleden op het werk is dit alleen niet altijd zo makkelijk. Hoe zorg je ervoor dat je netjes bent gekleed, voldoende bedekt en toch niet teveel aan hebt? In dit artikel laat ik je aan de hand van een outfit zien welke kleine details ervoor kunnen zorgen dat jouw werkoutfit net iets luchtiger is dan normaal. Het gaat dus niet om een zeer zomerse kleding maar om de kleine details.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op deze foto draag ik een pantalon van Promiss, blouse van Superstar, ketting van Miss Etam en pumps van Manfield. Het zijn allen oude items (Promiss en Superstar bestaan ook niet meer) en niet meer te koop. Maar in dit artikel gaat het niet om de kleding zelf, maar meer om de manier waarop je deze kunt dragen. Klaar voor een aantal tips? Lees dan snel verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Als eerste is het altijd verstandig om te zorgen dat de luchtige delen van jouw outfit zoveel als mogelijk verspreid zijn over het lichaam. Dit kun je doen door zowel van boven als van beneden wat minder bedekkende kleding en accessoires te dragen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Als eerste kun je bijvoorbeeld een blouse dragen dat gemaakt is van een (semi) transparante stof. Dit zorgt ervoor dat jouw armen bedekt zijn maar ook de mogelijkheid hebben om te ‘ademen’. Let wel op dat de stof wijd om je lichaam valt. Als het te strak zit dan kan je het alsnog benauwd krijgen. En natuurlijk, draag er een hemd onder en niet alleen een BH.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Voor sommige functies kan een semi-transparante blouse wat ‘ bloot’ overkomen. Maak je outfit daarom extra netjes door er een neutrale, maar bijpassende ketting bij te dragen. Dat zorgt ervoor dat de transparante stof minder opvalt en dat mensen als eerste jouw ketting zien.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Heb je lange haren? Steek ze dan op in de zomer. Losse haren zorgen er namelijk voor dat je nek, schouders warm aan gaan voelen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ten slotte kun je voor een luchtige onderkant het beste kiezen voor basic pumps. Let wel op dat deze niet zijn opengewerkt bij de tenen of hiel. Dat kan jouw outfit meteen een stuk minder netjes maken.

Ik ben benieuwd wat voor werkoutfit jij graag draagt in de zomer. En wat vind jij het lastigste qua werkkleding wanneer het warmer wordt?

Groetjes,

Aileen

2 reacties

  1. Wat een leuke outfit heb je uitgezocht. Voor mijn kantoorbaan kies ik zelf voor een rok met shirt/bloesje en sneakers, in het weekend werk ik in de horeca en ben ik blij bedrijfskleding te kunnen dragen (dan hoef ik in ieder geval niet na te denken over wat ik aan moet)
    Ik blijf het moeilijk vinden een goede balans te vinden tussen wat wel kan en wat net té is. Bijvoorbeeld, kun je een rok dragen die net boven de knie komt? (bij +25 graden?

    • Dankjewel! Het blijft lastig wat wel en niet kan. Het hangt van zoveel factoren af; je werkomgeving, functie, persoonlijke smaak en eventuele voorschriften. Of een rok te kort is of niet, is ook afhankelijk van hoe je deze draagt. Ik heb er verschillende artikelen over geschreven. Als je ‘ Rok’ intypt in het zoekveld dan zie je ze verschijnen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge