Niacine en acne

Zo’n 3 weken geleden liet ik in een artikel zien hoe het momenteel gaat met mijn huid. Je kon daar meer lezen over de strijd met acne en hoe ik inmiddels een manier heb gevonden om hiermee om te gaan. In hetzelfde artikel vertelde ik jou ook over de relatie tussen Niacine en acne. Vandaag laat ik zien wat Niacine precies is en waarom ik dit een wondermiddel vind.

 

Wat is Niacine?

Het was Danny, een MAC make-up artist die mij attendeerde op Niacine. Ik liet mij bij de Douglas in Haarlem adviseren door haar. Aanvankelijk vroeg ik advies over foundation omdat ik op zoek was naar een  product dat mijn acne goed kon bedekken. En het vinden van een goede foundation in combinatie met puistjes is heel lastig.

Om de kleur en dekking te kunnen testen vroeg ze mij om mijn huidige foundation te verwijderen. Ze bracht de prachtige MAC Pro Longwear foundation (NC 15) aan en ik was gelijk fan van het product. Tijdens het aanbrengen deelde ze haar verhaal over Niacine. Het had haar enorm geholpen bij de strijd tegen puistjes. Deze pillen bevatten vitamine B3 en zijn gewoon te koop bij de Tuinen, zo vertelde ze mij.

Ik had inmiddels al zoveel producten gebruikt en was eigenlijk een beetje moe van het testen. Niets hielp en alles wat een ‘ transformatie’ beloofde was duur of agressief voor mijn huid. Maar dit klonk wel heel interessant! Een beetje extra vitaminen voor een klein prijsje, dat kon natuurlijk geen kwaad.

Ik kocht voor nog geen €11 een doosje met 100 pillen bij de Tuinen (inmiddels heten ze Holland and Barrett) en moest – eerlijk is eerlijk – zuchten bij het lezen van de beloftes die op de verpakking stonden. Niacine zou de energiestofwisseling, de psychologische functies én het onderhoud van een gezonde huid en slijmvliezen ondersteunen. Maar ach, baat het niet dan schaad het niet.

 

Ik begon met het testen van de pillen. Iedere ochtend bij het ontbijt nam ik één pilletje in combinatie met een glas water. De pilletjes zijn heel klein en hebben vrijwel geen smaak. Slikken ging daardoor heel makkelijk en al snel werd dit een routine voor mij.

 

De test

Na ongeveer 2 weken merkte ik dat mijn huid ging veranderen. Ik heb al bijna mijn hele leven een vette T-zone. De huid op mijn voorhoofd, neus en kin is veel vetter dan de rest van mijn gezicht. Maar in eens werd mijn huid minder vet. Ik merkte dit als eerste door de make-up die ik droeg. Mijn foundation begon altijd na een paar uur te glimmen en steevast zat ik tijdens lunchtijd mijn gezicht te deppen met blotting papers. Je kent ze misschien wel, van die doekjes die het overtollige huidvet (oké, dit klinkt heel vies) absorberen. Maar nu in eens begon de huid bij mijn T-zone te lijken op de rest van mijn gezicht.

Ik ging steeds minder glimmen en na een maand was het deppen met blotting papers ook voorbij. Ondertussen bleef ik de Differin gel tegen mijn puistjes gebruiken. Door de combinatie van deze 2 producten leek mijn hele gezicht te veranderen. Puitjes gingen door de Differin gel sneller weg en Niacine zorgde er voor dat ze ook minder snel terug kwamen. Ondertussen was een glimmende huid verleden tijd en bleef mijn make-up ook nog eens beter zitten. Jeej!

 

Huidverzorging

Je zult wel begrijpen dat ik hierdoor even van slag was. Binnen een paar weken was de huid op mijn gezicht veranderd maar de inhoud van mijn badkamerkastje bleef hetzelfde. Ik had altijd een vette huid gehad en stemde mijn gezichtsverzorging hier op af. Dag- en nacht crème, facewash, reinigingsmelk; alles was voor een vette huid. Maar nu had ik helemaal geen vette huid meer!

Nu ben ik geruime tijd lid geweest van allerlei beautyboxen (er staan nog diverse unboxings online) en heb daardoor een behoorlijke stapel producten verzameld. Het grootste deel daarvan was voor de ‘normale’ huid of met extra hydraterende bestanddelen. Nu kon ik deze producten eindelijk gaan gebruiken.

Conclusie

Ik kan inmiddels zeggen dat ik alweer bijna een jaar de trotse bezitter van een ‘ normale’ huid ben. Ik heb nog steeds acne, dat wel. Zoals ik in het vorige artikel aangaf zal dit niet snel volledig weg gaan maar ik kan alles goed onder controle houden.

Mocht je last hebben van je huid, dan raad ik je dit product van harte aan. Ik slik het nu bijna een jaar en voor nog geen €4 per maand heb ik (bijna) nooit meer grote puisten, een glimmende huid en de puistjes komen minder snel terug. Van de andere zaken die het beloofd heb ik trouwens niet veel gemerkt. Maar dat zou best kunnen komen omdat ik zo onder de indruk was van mijn huid.

Niacine is voor €10,99 te koop bij Holland & Barret, zowel in de winkel als online.

Groetjes,

Aileen

 

 

3 reacties

  1. Heey! Wat een mooie tekst. Ik heb ook veel last van hormonale acne en ik heb van alles al geprobeerd. Behalve niacine dus dat is het proberen zeker waard in combinatie met differingel. Een klein vraagje had jij ook last van onderhuidse ontstekingen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge