Nieuw Zeelandse agenten gebruiken uniform op dating apps

Want to read in English? Click here

Uniformen hebben iets magisch. Ze stralen een bepaalde status uit en kunnen daardoor het gedrag van de drager beïnvloeden. Maar er is ook een grote groep mensen waarbij het uniform zorgt voor een erotische aantrekkingskracht. Zeker de kleding van politieagenten wordt vaak als aantrekkelijk gezien. Dus als vrijgezelle agent kun je daar natuurlijk gebruik van maken. Of toch maar niet?

Nieuw Zeelandse agenten gebruiken uniform op dating apps
Afbeelding van BodyWorn by Utility via Pixabay

Nieuw Zeelandse agenten gebruiken uniform op dating apps

Het lijkt wellicht onschuldig: een foto van jezelf maken tijdens het werk. Een leuke manier om je vrienden op Facebook te laten zien hoe je eruitziet in een uniform. Of om zo je potentiële partner aan te trekken. En dat laatste blijkt steeds meer te gebeuren. Het is voor de Nieuw Zeelandse Defensie zelfs een reden om het beleid rondom sociale media aan te passen. Want vooral op dating apps blijken steeds meer agenten foto’s te gebruiken waarop ze te zien zijn in hun uniform.

“Gebruik geen foto van jezelf in je uniform als je profielfoto. Hoewel je misschien meer interesse krijgt van potentiële partners met een profielfoto van jou in je uniform, sta je ook open voor meer onderzoek,” zo wordt aangegeven in het nieuwe beleid van de Nieuw Zeelandse Defensie.

Niet zonder gevaren

Daarmee stipt de organisatie een belangrijk thema aan. Want een foto met een uniform ziet er misschien stoer uit, maar ondertussen maak je jezelf onnodig kwetsbaar. Een combinatie van een voornaam en een beroep zorgt ervoor dat je identiteit eenvoudig te achterhalen is. Zo kan men uitzoeken waar je werkt, welke functie en misschien zelfs contacten je hebt. En omdat steeds meer dating apps gebruik maken van GPS systemen is het tegenwoordig nog makkelijker om te achterhalen waar iemand zich bevindt. De Nieuw Zeelandse Defensie verbiedt het gebruik van foto’s in uniform niet, maar waarschuwt het personeel wel voor de gevolgen.

“Zelfs triviale informatie kan online gevaarlijk zijn voor uw vrienden en uw dierbaren. Er kan iemand gewond raken of gedood worden. Het samenvoegen van informatie via internet is een verrassend gemakkelijke taak en tegenstanders zijn erg goed in het verbinden van stukjes informatie door het spoor van informatie te gebruiken dat we online achterlaten.”

Dit geldt trouwens niet alleen voor agenten. Ik kan mij voorstellen dat er meerdere beroepen zijn waarbij het niet handig is wanneer je identiteit makkelijk te achterhalen is. Denk bijvoorbeeld aan strafrechtadvocaten of medewerkers van de gevangenis.  Daarnaast is het natuurlijk de vraag of je überhaupt wil dat mensen makkelijk persoonlijke informatie kunnen achterhalen. En of een foto in een uniform het risico waard is. Dat is uiteindelijk een persoonlijke afweging. 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge