Nieuwe podcast serie geeft kijkje in Amerikaanse bedrijfskledingbranche

Ik krijg regelmatig de vraag waar ik toch al mijn inspiratie vandaan haal. Want hoe kun je drie keer per week een verhaal publiceren over werkkleding? Het antwoord is simpel: constant bezig zijn met het zoeken naar inspiratie en bijzondere verhalen. Enkele weken geleden ontdekte ik een interessante inspiratiebron, namelijk een podcast over de Amerikaanse bedrijfskledingbranche. Tijd om er meer over te vertellen.

Nieuw podcast serie geeft kijkje in Amerikaanse bedrijfskledingbranche

De podcast wordt gehost door Rick Levine, een man met vijfendertig jaar ervaring in de bedrijfskleding. Hij werkte in de jaren negentig samen met zijn schoonvader aan het magazine Made to Measure, een vakblad over de bedrijfskledingbranche. Daarnaast runde hij UniformMarket, een bedrijf dat webwinkels bouwde voor aanbieders van uniformen en bedrijfskleding. Sinds kort is hij uitvoerend directeur van NAUMD, de North American Association of Uniform Manufacturers and Distributors. De leden van deze belangenorganisatie bevinden zich in de VS, Canada en Mexico.

Vanuit zijn nieuwe rol is Levine gestart met The Uniformer, een podcast serie waarin hij diverse spelers op de markt interviewt. Iedere twee tot drie weken verschijnt er een nieuwe aflevering waarin de bedrijfskledingbranche wordt blootgelegd. Er wordt gesproken over het bedrijf waar de betreffende gast werkt, maar vooral over de ontwikkelingen op de markt en wat we daarvan kunnen leren. Wanneer ik Levine vraag naar de podcast blijkt dit ook precies het doel te zijn: leren van elkaar. 

De branche aantrekkelijk maken

Naast het educatieve aspect wil hij op deze manier ook een nieuwe generatie enthousiast maken over deze industrie. Dit vind ik een hele slimme zet. Want de industrie heeft over het algemeen een wat stoffig imago. In mijn ogen volledig onterecht want het is een interessante wereld die volop in ontwikkeling is. En juist daarom leent een podcast zich hier zo goed voor. Het is dé ideale manier om de verhalen over de bedrijfskledingbranche te delen. 

Mocht je werken in de bedrijfskledingbranche en hier graag meer over willen leren, dan raad ik je zeker aan om een van de afleveringen te beluisteren. 

 

5 x The Uniformer

Ben je benieuwd naar de podcast, maar heb je geen idee welke aflevering interessant is voor jou? Hieronder licht ik de laatste vijf aflevering kort toe.

1. David Lurio

Een interview met David Lurio, eigenaar van Elbeco. Hij vertelt over het bedrijf, dat zijn overgrootvader in 1907 startte, en hoe hij zich vooral focust op het ontwikkelen van nieuwe producten. Ook gaat hij in op de uitdagingen binnen de branche en welke nieuwe ontwikkelingen hij ziet. Check de aflevering hier. 

2. Harry Afra en Caroline Massel

Het gesprek wordt gevoerd met Harry Afra en Caroline Massel van Gruner & Co. Ze vertellen hoe het is om als vader en dochter een familiebedrijf te runnen dat zich richt op verschillende soorten bedrijfskleding. Check de aflevering hier. 

3. Mike Fadden

Mike Fadden is eigenaar van Galls. Als zoon, kleinzoon en neef van politieagenten zet hij zich graag in voor publieke veiligheid. En dat is ook precies de branche waar hij zich op richt binnen de bedrijfskleding. Check de aflevering hier. 

4. Luly Yang

Luly Yang richt zich met het gelijknamige bedrijf op verschillende soorten kleding. Van couture, bruidskleding en maatpakken tot aan bedrijfskleding en op maat gemaakte uniformen. Er wordt dan ook gesproken over verschillende soorten (werk)kleding. Check de aflevering hier. 

5. Chris Collopy

Chris Collopy heeft in zijn carrière verschillende organisaties binnen de bedrijfskleding naar een hoger niveau getild. Hij vertelt over hoe hij dit heeft aangepakt. Check de aflevering hier. 

 

Nog meer inspiratie

Ben je enthousiast geworden over deze podcast? Check dan ook de (gratis) webinars die NAUMD aanbiedt. Hierin worden diverse interessante thema’s besproken. Ik ga ze zeker bijwonen!

Groetjes,
Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge