Nieuwe zomerplannen voor Prettybusiness

Het is inmiddels alweer ruim vier maanden geleden dat ik een artikel schreef met een update over Prettybusiness. Begin februari kondigde ik aan dat ik in het vervolg niet zeven, maar vijf artikelen per week zou gaan publiceren. Dat was voor mij best een grote stap. In dit artikel vertel ik jou hoe het inmiddels met mij en Prettybusiness gaat én welke plannen ik heb voor deze zomer. Want de aankomende tijd ga ik aan een project werken en dan zal er ook op deze website iets gaan veranderen.

Nieuwe zomerplannen voor Prettybusiness

 

Van zeven naar vijf

Zoals ik al schreef vond ik het begin februari heel eng om het aantal artikelen dat ik publiceerde terug te brengen. Ik was vooral bang dat lezers zouden afhaken. Gelukkig was dat niet het geval. Sterker nog, het aantal lezers is sinds één februari verder gestegen. Ik denk dat dit vooral komt door het feit dat ik nu meer tijd heb om na te denken en om artikelen te schrijven. Daar worden mijn teksten uiteindelijk beter van.

Maar boven alles heb ik de afgelopen maanden door deze keuze vooral een stukje rust teruggekregen. Ik wilde op mijn gemak een aantal zaken oppakken en meer tijd nemen om dingen goed te doen. En dat heb ik gedaan. Eén van de grootste klussen die ik grondig heb aangepakt is het verbeteren van de artikelen op Prettybusiness. Dit heb ik trouwens niet alleen gedaan. Samen met Paulien, die mij al anderhalf jaar helpt met mijn teksten in verband met dyslexie, heb ik inmiddels honderden (oude) artikelen doorgenomen.

 

Stappen maken

Spelling, maar ook het controleren van foto’s en linkjes kostten heel veel tijd. Er stonden ongeveer 750 artikelen online, waarvan er inmiddels ruim 50 definitief zijn verwijderd. In veel gevallen vond ik ze niet meer bij Prettybusiness passen. Van de bijna 700 artikelen die nu online staan is zo’n 70% nagekeken. Dit is een getal waar ik heel erg trots op ben. Door de intensieve hulp van Paulien is niet alleen de kwaliteit van Prettybusiness verbeterd, maar ook mijn spelling. Ik zie hoe ik steeds minder fouten maak en hoor dit ook regelmatig van vaste lezers.

Een andere verandering waar ik in februari over sprak, dat ging over het gebruik van podcasts. Ik wilde hiermee gaan starten en vroeg in het artikel hoe mijn lezers hoe over dachten. Veel mensen reageerden dat ze het prettiger vonden om te lezen, dan om te luisteren. Daarnaast waren er ook meerderen die vroegen of ik niet af en toe een video kon gaan maken in plaats van een podcast. Dat laatste ben ik gaan doen. Ik plaatste een video waarin ik veel gestelde vragen over schrijven beantwoorde. Deze werd erg goed ontvangen en daarna heb ik er nog één op social media geplaatst. Ik heb nog een idee voor een volgende video klaar staan, en die zal dan ook zeker deze zomer online komen.

 

Van vijf naar drie

Nu ga ik vanaf aankomende week weer het aantal artikelen naar beneden schroeven. Ik ga namelijk voor het eerst op Prettybusiness starten met een zomerschema. Een jaar geleden liep ik al met dit idee rond. Ik werkte toen de hele zomer door en hoorde om mij heen dat er meerdere bloggers waren die gebruik maakte van zo’n schema. Dit houdt in dat je geen of minder artikelen schrijft tijdens de zomer. Op die manier geef je jezelf een beetje rust, terwijl de rest van Nederland ook vakantie aan het vieren is.

Helemaal stoppen met schrijven, dat ga ik zeker niet doen. Ik zal vanaf volgende week, dus maandag 11 juni, tot en met 1 september van 5 naar 3 artikelen per week gaan. Op dit moment publiceer ik van zondag tot en met donderdag iedere dag een artikel rond 19:00. Vanaf volgende week zal ik op zondag, dinsdag en donderdag rond 19:00 een nieuw artikel plaatsen. Dat is ongeveer om de dag.

Tot op heden plaatste ik iedere maandag een artikel met de outfits die ik de week ervoor had gedragen. Als ik dat nu zou blijven doen, dan zou ieder derde artikel gaan over mijn kleding. En dus zouden er maar 2 artikelen per week met andere onderwerpen gevuld kunnen worden. Dat ga ik daarom ook niet doen. Ik wil je blijven informeren over trends, onderzoeken, nieuwsberichten en andere informatie over werkkleding. Wanneer ik écht iets kan vertellen over mijn kleding, wanneer ik bijvoorbeeld iets test, dan zal ik dit natuurlijk blijven publiceren. Ik weet dat er lezers zijn die het erg leuk vinden om te zien wat voor kleding ik draag. Alleen zal ik het voorlopig om de week of om de 2 weken laten zien, even afhankelijk van wat ik er over kan schrijven.

Bovenstaand verhaal klinkt misschien vrij heftig, het is ook best een lang verhaal. Maar als jij Prettybusiness social media volgt, dan zul jij hier waarschijnlijk niet zo veel van merken. Op dit moment post ik op vrijdag en zaterdag, de dagen dat ik geen nieuwe artikelen publiceer, altijd een link naar een oud artikel op social media. Dat zal ik met het nieuwe schema ook gaan doen. Dus op zondag, dinsdag en donderdag een nieuw artikel. En op de andere dagen zal ik via social media een link plaatsen naar een oud artikel. Zoals je hebt gelezen staan er inmiddels bijna 700 artikelen online, en een groot deel daarvan is nog zeker relevant.

 

Nieuw project

Oh, wat heerlijk Aileen! Kun je even lekker je rust pakken! Wanneer neem je echt vrij? Ga je nog op vakantie?

Ehh… nee. Of ja, het is heerlijk. Dat wel. Maar het woord ‘rust’ is sowieso niet echt mijn ding. Vriendinnen proberen mij met een knipoog wel eens uit te leggen wat het betekent, terwijl ik ze vragend aankijk. Nee, ik ga niet ruim 2,5 maand parttime werken. Wat betreft die vakantie, dat zit ook niet echt in de planning. Toen ik 2 jaar geleden mijn baan op had gezegd bij mijn werkgever, toen wist ik dat mijn vakanties gereduceerd zouden worden. Net zoals mijn inkomen. Ik had een goeie baan en ik koos ervoor om fulltime te gaan schrijven. Dit was het gevolg en dat is oké. Ik heb een heerlijk huis, een fijne tuin en een barbecue. Mij hoor je niet klagen.

Sterker nog, je hoort mij zéker niet klagen. Ik ga namelijk deze zomer beginnen met mijn tweede boek. Een jaar geleden heb ik op grove lijnen al mijn eerste gedachten opgeschreven. Daar ga ik deze zomer dus mee verder. Ik wil de inhoud van het boek nog even voor mijzelf houden. Onder meer omdat ik mijzelf de ruimte wil geven om het vorm te geven, om het te laten ontstaan. Ik kan je wel vertellen dat het geen roman zal zijn. De inhoud zal zeker aansluiten bij Prettybusiness.

Ik heb er zin in, ik kijk er naar uit. Naar het proces, maar ook zeker naar het resultaat. En ik hoop jij ook.

 

Groetjes,

Aileen

 

3 reacties

  1. Ik ben inderdaad één van de nieuwe lezers die na februari zijn gekomen 🙂 Goede keuze om een zomerschema aan te houden, succes met schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge