Officetour 2022: zo ziet mijn kantoor er nu uit

Zoals je misschien al in mijn terugblik op 2021 heb gelezen, ben ik afgelopen zomer verhuisd naar een nieuw kantoor. De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met het inrichten van mijn nieuwe ruimte. In het artikel van vandaag laat ik je de nieuwe ruimte zien, inclusief de schilderijen die er hangen en die ik zelf heb gemaakt. 

 

Mijn eerste kantoor…

Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik überhaupt een kantoor heb. Want je kunt als schrijver toch ook prima thuiswerken? Ik snap deze vraag. Toen ik in 2016 mijn baan bij mijn werkgever op had gezegd om fulltime aan Prettybusiness te gaan werken, dacht ik er precies zo over. Ik zette een mooi bureau bij het raam in mijn woonkamer en ging daar schrijven. Dat heb ik een jaar volgehouden. Fysiek was het misschien mogelijk, maar geestelijk werd ik er niet gelukkig van. Ik zag geen mensen en bovendien werd het steeds lastiger om werk en privé gescheiden te houden.

Daarom ben ik in 2017 een kantoor gaan huren in een gebouw waar meerdere bedrijven in zaten. Ook wel een bedrijfsverzamelpand genoemd. Het gebouw zou uiteindelijk gesloopt te worden en daardoor was de huur vrij laag. Voor mij was dat een goede mogelijkheid om het uit te proberen. Ik heb er uiteindelijk bijna vier jaar gezeten en er enorm veel plezier gehad. Ik had leuk contact met de medehuurders en toen mijn hondje Suit erbij kwam was het al helemaal iedere dag feest. 

Het huren van een tijdelijk kantoorpand heeft alleen ook zo zijn nadelen. Er wordt onder andere niets meer gedaan qua onderhoud en met de lage huurprijs trek je ook een ‘bepaald soort’ mensen aan. Hoe meer de tijd vorderde, hoe meer vervallen alles eruit ging zien en hoe meer vreemde situaties er zich voordeden. Ik voelde mij er uiteindelijk niet meer fijn. Toen ik in de zomer van 2021 te horen kreeg dat het gebouw in het voorjaar van 2022 definitief gesloopt zou worden, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe ruimte. En dat was met een hond niet echt zo makkelijk. 

 

Hello Bogota

Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Bogota, een broedplaats voor creatievelingen. Ik kende dit terrein al, omdat ik mijn vorige kantoor via dezelfde eigenaren had gehuurd. Maar Bogota krijg je zoveel meer dan alleen een kamer die je huurt. Men vindt het hier namelijk belangrijk dat de huurders goed in hun vel zitten en er onderling contact is. Dat wordt gestimuleerd met etentjes, borrels, markten, een spelletjeskamer, bbq’s en nog veel meer initiatieven. 

Op mijn vorige kantoor voelde ik mij al thuis, maar hier nog veel meer. Het gebouw is verzorgd, huiselijk ingedeeld en voorzien van een prachtig restaurant met een vleugel. Wanneer ik in de ochtend binnenkom word ik altijd begroet door de conciërge die tevens ook het restaurant runt. Een lieve, behulpzame man die alles in de gaten houdt. Toen Suit een keer naar buiten rende riep hij hem al terug voordat ik dat kon doen.  

Een ander groot voordeel is dat ik mijn ruimte voor onbepaalde tijd kan huren. Dat is dan ook de reden geweest dat ik het afgelopen half jaar bezig ben geweest met de inrichting. In het begin heb ik er direct een mooie vloer in gelegd en gordijnen opgehangen. Maar langzamerhand kwamen er steeds meer accessoires en kastjes bij. Benieuwd? Hieronder laat ik je mijn kantoor zien. 

 

Officetour 2022: zo ziet mijn kantoor er nu uit

Officetour 2022: zo ziet mijn kantoor er nu uit

Wanneer je binnenkomt, dan zie je als eerste aan de rechterkant een grote, leren bank. Diegene die mijn artikelen al wat langer lezen weten dat ik de ziekte van Ménière heb. Dit is de plek waar ik ga liggen wanneer ik een aanval krijg of moe ben. De twee schilderijen (met goudkleurige lijsten) die erboven hangen heb ik zelf gemaakt, net zoals de gebloemde kussenhoesjes op de bank. 

Officetour 2022: zo ziet mijn kantoor er nu uit

Sinds het begin van de lockdown ben ik namelijk begonnen met paint by number. Bij dit concept schilder je door ieder vakje op een doek de kleur te geven, welke door middel van een cijfer staat aangegeven. Dus nee, dit heb ik niet zelf bedacht. Wel zelf geschilderd!

Aangezien ik inmiddels in mijn huis alweer vijf schilderijen heb hangen, wilde ik er ook twee maken voor op kantoor. Deze doeken zijn vijftig bij zeventig centimeter en hangen mooi naast elkaar. De lijsten heb ik besteld bij Desenio. Dit vond ik trouwens nog best lastig. De website heeft veel keuze en ik twijfelde daarom of ik beter voor een zwarte of bruine zou kunnen gaan vanwege de kleuren van de schilderijen, of juist voor iets dat daar niet op afgestemd is. Omdat goud terugkomt in onder andere mijn bureau heb ik uiteindelijk hiervoor gekozen. Zo kan ik in de toekomst een ander schilderij erin hangen, ongeacht welke kleurtinten deze heeft. Ik ben er erg blij mee. Ze zien er chic uit en passen mooi bij de stijl van het kantoor. 

De bijzondere kast

Officetour 2022: zo ziet mijn kantoor er nu uit

Naast de bank staat sinds twee weken dit kastje die ik via Marktplaats heb gekocht. Het is echt een oudje, maar ik viel er meteen voor toen ik hem zag. De boeken zijn namelijk niet echt, maar gemaakt op de houten deuren van de kast. Ze zijn stuk voor stuk beschilderd en ik vind het prachtig. Hij is aan de zijkanten hier en daar wat beschadigd, dus waarschijnlijk ga ik hem nog wel een keertje opnieuw schilderen. 

Mijn klassieke bureau

Officetour 2022: zo ziet mijn kantoor er nu uit

In het midden van de kamer staat mijn grote, klassieke bureau. Links staat er naast het bureau een koelkast met vriesvak. Daar bovenop mijn printer en een klassieke lamp. In de vensterbank staat mijn Nespresso apparaat en een waterkoker. Rechts zie je mijn jas aan de kapstok. Daar onder staat de mand waar Suit altijd in ligt, met daarnaast zijn waterbak. 

Officetour 2022: zo ziet mijn kantoor er nu uit

Mijn bureau is gemaakt van donker hout en ingelegd met groen leer. Het leer en de details van het bureau zijn goud, wat ik echt prachtig vindt. De leren stoel kreeg ik bij het bureau, maar is niet goed voor mijn rug wanneer ik aan het werk ben. Daarom zit ik zelf altijd op een verstelbare bureaustoel. 

Op mijn bureau staat altijd een waterkan, geurkaars en potje met pennen. Daarnaast ligt er altijd een bakje met tandenstokers omdat ik anders vergeet om dit te doen. Op de hoek staat een paars doosje, daar zitten de snoepjes voor Suit in. 

Officetour 2022: zo ziet mijn kantoor er nu uit

Mijn vloerkleed is eigenlijk toe aan vervanging, maar ik kan er nog geen afstand van doen. Ik vind hem nog steeds mooi, ook al is hij op sommige plekken wat versleten.

Mascha X Josh V planner

Sinds ruim een jaar gebruik ik voor mijn werk de Mascha X Josh V planner. Deze neem ik iedere dag mee naar huis omdat ik er simpelweg niet buiten kan. Na jarenlang experimenteren ben ik erachter gekomen dat deze planner voor mij het beste werkt.

De servieskast

Cavalier King charles Spaniel op kantoor

Links naar het bureau hangt een whiteboard en daarnaast staat een groene servieskast.

Officetour 2022: zo ziet mijn kantoor er nu uit

Hoewel ik erg veel bergruimte heb in mijn kantoor, veel meer dan dat ik nodig heb, staan de meeste spullen in deze kast. Onder andere mijn servies, bestek, boeken, studiolampen en verzenddozen. Omdat ik geen aparte kapstok op mijn kantoor heb, heeft mijn man een aantal mooie haken op de kast  gezet. Daarop hang ik een extra blader en vest voor als ik het koud heb, maar ook een theedoek en handdoek.

Cavalier King charles Spaniel op kantoor

Dit is het uitzicht dat ik heb wanneer ik achter mijn bureau aan het werk ben. Suit wisselt de hele dag van locatie. Meestal zit hij in zijn mand, maar ook de bank en het tapijt vindt hij een fijne slaapplek. Met het kleine grijze kastje naast de deur kan ik de temperatuur regelen. Wat je niet ziet in dit artikel, maar wel aanwezig is, is een ventilatiesysteem dat in het plafond is gebouwd. Hiermee kan ik de lucht zuiveren, koelen of juist warme lucht aanzetten. Wanneer het koud is, dan zet ik vaak mijn gewone verwarming aan maar dit is wel een fijn extra apparaat.

Officetour 2022: zo ziet mijn kantoor er nu uit

Voor de foto’s heb ik al mijn lichten aangezet, maar in praktijk werk ik vaak in het donker. Ik doe soms alleen het lampje aan bij de koelkast. Hoe mooi ik mijn kantoor ook vind, schrijven doe ik het liefste met zo min mogelijk licht om mij heen.

Wat vinden jullie van mijn kantoor?

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Desenio. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge