Ogen snel opmaken

Begin deze week schreef ik een artikel over hoe je het gezicht snel kunt opmaken. In dit artikel ga ik jullie vertellen waar je op kunt letten als je je ogen snel wilt opmaken. Er zijn enorm veel soorten producten wanneer het aankomt op oog make-up. Het is tijd om eens goed te kijken welke ervoor zorgen dat je lekker snel klaar bent en welke juist veel tijd kosten.

 

Ogen

Losse vs vaste oogschaduw poeder

Ogen snel opmaken

 

Losse oogschaduw poeders zijn een hel in de ochtend. Met een beetje stress waait de poeder van je ogen op je wangen en voor je het weet zit je gezicht helemaal onder. Maar er blijven natuurlijk losse oogschaduw poeders die super mooi zijn, zoals deze roze parelmoer oogschadus van DaVinci. Ik vind hem mooi, maar bewaar deze voor momenten dat ik iets meer tijd heb om mijzelf op te maken. Als ik mij in een korte tijd moet opmaken dan gebruik ik liever een vaste poeder die er op lijkt, zoals dit potje van KiKo.

Dus kies liever voor een vaste poeder èn natuurlijk een goeie kwast die niet teveel oogschaduw verliest. Op dit laatste kom ik zo nog even terug.

 

Natte vs droge oogschaduw

Ogen snel opmaken

Natte oogschaduw is in de ochtend iets minder vervelend dan losse poeder, maar erg handig is het niet. Het is enorm moeilijk om netjes aan te brengen en hierdoor ga je snel knoeien. Op bovenstaande foto zie je 3 soorten natte oogschaduw. Het glazen flesje is een waterige en glanzende oogschaduw van Essence dat je met een pipetje aanbrengt op je oogleden. En zoals je misschien al aanvoelt is water aanbrengen als oogschaduw niet erg handig. Het druipt over je ogen heen en loopt zo over je wangen naar beneden.

Het bruine oogschaduwpalette op de foto is van Mexx. Deze zijn heel vet en zou je moeten aanbrengen met het bijbehorende kwastje. Nadeel is dat de vette structuur ervoor zorgt dat het af gaat geven en gaat ‘stempelen’ op je oogleden. En als laatste zie je een oogschaduw crème van het merk Manhattan. Dit soort oogschaduw geeft ook relatief veel af door de vette structuur.

Links zie je een doosje met witte oogschaduw van Bourjois. Dit soort oogschaduw is het makkelijkste om aan te brengen en blijft ook lang zitten, mits je uiteraard goede producten gebruikt. Vaste poeder vlekt minimaal en je kunt gemakkelijk de kleur opbouwen wanneer je van een natuurlijke uitstraling houdt. Blijft jouw make-up vaak niet goed zitten? Lees dan dit artikel waarin ik vertel hoe jij een werkdag lang je make-up perfect kunt houden.

 

Mono vs duo/pallet oogschaduw

Ogen snel opmaken

Vaste poeder oogschaduw is dus het makkelijkste om aan te brengen. Maar dan bestaan er nog enorm veel soorten oogschaduwdoosjes. Tijdens ochtenden met weinig tijd is efficiency heel erg belangrijk en dan wil jij niet hoeven te zoeken naar kleuren. En om die reden zijn oogschaduwpalletten het makkelijkste om te gebruiken. Een goed pallet bevat kleuren die bij elkaar passen en dat zorgt er weer voor dat jij minder lang hoeft na te denken over de kleuren die je kiest.

Een pallet heeft dus 2 voordelen: je hoeft niet op zoek naar een ander potje wanneer je meerdere kleuren gebruikt èn nadenken over kleuren is ook stuk makkelijker. Zie je een mooie kleur oogschaduw en kun je hem echt niet laten liggen? Bewaar dit potje dan voor een avondje uit of een luie zondag.  Dan kun je er lekker de tijd voor nemen. De oogschaduw op de foto is van L’Óreal en Sephora.

 

Spons vs harige kwast

Ogen snel opmaken

Het nadeel van paletten is dat je er meestal een spons kwastje bij krijgt. En die zijn absoluut niet handig in vergelijking met kwasten die haren bevatten. Deze sponsjes nemen namelijk heel weinig oogschaduw op omdat het oppervlak glad is. En wanneer er eenmaal wat meer oogschaduw aan vast zit dan valt het er snel vanaf. Met als resultaat dat jouw wangen vol zitten met poeder. Niet handig dus.

Een goeie kwast met haren is daarintegen stukken handiger. Door de haren hecht de oogschaduw veel beter en kun je ook nog eens makkelijk de kleur vervagen wanneer je heen en weer gaat over je ogen met deze kwast. Daarom raad ik ook aan om te investeren in goeie kwasten. Met een goeie kwast kun je namelijk heel veel jaren dagelijks plezier van hebben. Zelf ben ik enorm fan van de Duitse Zoeva kwasten. Deze zijn in vergelijking met professionele merken betaalbaar èn ook nog eens erg goed.

 

Pen vs kwast eyeliner

Ogen snel opmaken

Het aanbrengen van natte eyeliner vraagt wat handige handelingen, daar schreef ik al eerder een artikel over.  En voor diegene die toch graag een eyeliner willen aanbrengen is het handig als je kiest voor een versie met een vaste punt. Ik bedoel een eyeliner die meer lijkt op een stift of pen door de dikke punt. Op de foto links zie je zo’n eyeliner stift aan de linker kant. Het is de Lash Boost Growth eyeliner pen van Catrice.

Rechts op de foto zie je een eyeliner kwast dat gemaakt is van haren. Dit is de liquid ink eyeliner van Essence. Deze haren zijn soepel en maken het daardoor moeilijker om een strakke lijn te zetten. Om die reden kun je beter een eyeliner pen gebruiken.

 

 

Dunne vs dikke eyeliner potlood

Ogen snel opmaken

Als je liever wat sneller klaar wilt zijn dan kun je het beste kiezen voor een potlood eyeliner. Deze is minder goed zichtbaar maar vlekt ook minder. Heb je echt haast en wil je toch een lijntje op je ogen? Kies dan voor een dik oogpotlood, zoals op de foto van JellyPongPong. Als je met een dik potlood uit schiet dan kun je dat namelijk makkelijker bijwerken dan wanneer je een dun potlood gebruikt. Hoe strakker de lijn is, des te sneller je het ziet wanneer je uit schiet. En daarom is een dik potlood makkelijker, omdat je simpelweg minder nauwkeurig hoeft te werken. En heb je echt een bad eye day? Dan wrijf je het potlood gewoon een beetje uit en lijkt het net alsof je oogschaduw op hebt gedaan. Maar dat neemt niet weg dat je met een stabiele hand ook snel klaar kunt zijn met een dun potlood, zoals die van de Hema op de foto. Het vraagt alleen wat meer ervaring.

 

Wenkbrauwen

Wenkbrauwpoeder vs wenkbrauw potlood

Ogen snel opmaken

Als laatste ga ik nog even kort in op het kleuren van je wenkbrauwen. Deze horen immers ook een beetje bij je ogen.

De meeste dames die hun wenkbrauwen kleuren kiezen voor een potlood en dat is jammer. Waarom? Omdat je met wenkbrauwpoeder in combinatie met een kwastje veel sneller kunt werken. En daarnaast ziet het er ook nog natuurlijker uit omdat je minder snel last hebt van donkere of lichtere plekken op je wenkbrauwen. Met een potlood moet je vaak uitkijken dat je niet iets te hard drukt, want voor je het weet heb je een streep boven je oog in plaats van een natuurlijke wenkbrauw. Wanneer je poeder gebruikt kun je net zoals met oogschaduw heel gemakkelijk de kleur opbouwen.

En ondanks een potlood makkelijker lijkt vind ik poeder echt veel handiger. Je kunt snel en natuurlijk werken zonder grote kleurverschillen. Het voordeel van poeder is dat je oog gewoon oogschaduw kunt gebruiken voor je wenkbrauwen. Op de foto zie je bijvoorbeeld een oogschaduw doosje van Bourjois in een mooie bruine kleur. Wel raad ik aan om net zoals bij de oogschaduwkwasten te investeren in een goede wenkbrauw kwast. Op de foto zie je een kwast van Zoeva die ik regelmatig gebruik. Deze pakt de poeder goed op en is smal genoeg om nauwkeurig mee te werken. Deze kwast wordt inmiddels niet meer verkocht maar vanaf €6,80 heeft Zoeva wel genoeg andere goede wenkbrauw kwasten.

Wat vinden jullie de meest onhandige oog make-up?

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge