Onderzoek toont aan welke uniformen vrouwen het meest aantrekkelijk vinden

Sinds uniformen bestaan, zorgen ze al voor nieuwsgierige blikken. En niet alleen omdat de dragers een bepaalde functie hebben. Veel mensen vinden iemand in uniform namelijk sexy. Maar welke uniformen vinden vrouwen eigenlijk het aantrekkelijkst bij mannen? Daar is zelfs onderzoek naar gedaan…

Onderzoek toont aan welke uniformen vrouwen het meest aantrekkelijk vinden
Foto links:  jan abellan | Foto midden: Aidan Bartos | Foto rechts: Bruno Rodrigues (allen Unsplash)

Vrouwen vinden dokters het meest aantrekkelijk

Het onderzoek is uitgevoerd door Uniformdating. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het om een datingsite voor mensen die houden van uniformen. Om erachter te komen welke uniformen het meest worden gewaardeerd, bevraagden zij 1500 leden.

Het mannelijk doktersuniform scoorde bij de dames met 30% het hoogste. Andersom vond 26% van de heren het uniform dat vrouwelijke verpleegkundigen dragen het aantrekkelijkst. De respondenten in het onderzoek gaven aan dat ze deze uniformen kozen omdat de personen die ze droegen zorgzaam en bezorgd overkomen.

 

Onderzoek toont aan welke uniformen vrouwen het meest aantrekkelijk vinden

Na de populaire dokter staat de bezorger op nummer twee. Op de derde plaats staat de brandweerman, gevolgd door de militair. De piloot eindigt op nummer vijf.

Het meest bijzondere aan deze rij vind ik het uniform van de bezorger. Ik heb eigenlijk nog nooit een bezorger gezien met een mooi uniform, laat staan dat het er aantrekkelijk uitziet. Ze zijn meestal gehuld in opvallende kleding, denk aan voedsel bezorgers, of juist in een saai pak zoals bij UPS. Maar aangezien de bezorgers over de hele wereld andere kleding dragen, is Nederland misschien niet zo’n goed voorbeeld.

Ondanks dat ik geen bijzondere voorliefde heb voor uniformen, kan ik me in de rest van de lijst wel vinden. Het zijn allemaal uniformen die worden gekoppeld aan bepaalde karaktereigenschappen die veel vrouwen aantrekkelijk vinden.

 

Waarom uniformen zo aantrekkelijk zijn

Volgens Amy Coles van Uniformdating gaat het inderdaad niet zozeer om het uniform, maar vooral om wat men eraan koppelt. Zo blijken vrouwen te denken dat brandweermannen knap zijn en vinden ze politieagenten dapper en loyaal. Bij chef-koks denken veel vrouwen dat ze een vurig karakter hebben.

Toch gaat de voorkeur voor uniformen verder dan enkel onze eerste indruk. In 2018 interviewde ik neuromarketingexpert Chantal van den Berg over de vraag waarom mensen uniformen sexy vinden. Mocht je benieuwd zijn, check dan het artikel dat ik hierover schreef.

Welke uniformen vinden jullie het meest aantrekkelijk?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge