ongemakkelijk@work: hitte en make-up

De zomer is begonnen en we krijgen allemaal te maken met transpiratie. En helaas is dat vaak op plekken waar je dit het liefste niet ziet. Je zweet nooit op je benen of bovenop je voeten. Dat zou handig zijn want dat zijn de plaatsen waar je het minder ziet. Nee, we gaan zweten op het hoofd, nek, onder onze oksels en op de rug. En dit is een crime voor vrouwen die make-up dragen. Ja, iedere zomer is het weer een uitdaging. Hoe verschijn je met nette make-up op het werk en nog belangrijker: hoe blijft deze make-up een werkdag lang goed zitten? In dit artikel deel ik een aantal tips met jullie. Hoe voorkom je een zwetend gezicht, wat zorgt ervoor dat je make-up blijft zitten en wat doe je als je foundation toch langzaam van je gezicht glijd?

 

 

Zorg voor een goede basis

Mooie make-up staat en valt met een goede basis. Ik schreef hier al eerder een artikel over en ik kan het niet genoeg herhalen: gebruik een primer. Zeker in de zomer is een primer essensieel als je er netjes uit wilt blijven zien. Het zorgt ervoor dat je poriën worden verkleind en foundation beter aan je huid hecht. Daarnaast zijn er ook primers met extra werkzaamheden zoals het tegengaan van talg productie en het matteren van de huid. Tip: ga niet in de winkel op zoek naar een primer. In winkels worden over het algemeen weinig primers verkocht. Je kunt het beste via grote webshops zoals bol.com een gezichtsprimer kopen. Het aanbod is hier vele malen groter en zo kun je gemakkelijk de verschillende soorten vergelijken.

Vergeet trouwens niet om onder je primer een dagcrème aan te brengen met een (hoge) zonnefactor. Want of je nu binnen of buiten werkt, je huid ontvangt altijd wel een beetje zon tijdens de zomer.

 

Geen wc-papier of zakdoekjes!

Tijdens warme dagen zijn veel mensen geneigd om met zakdoekjes of wc-papier de transpiratie op hun gezicht te verwijderen. Dit moet je met make-up vooral niet doen. Door de combinatie van dagcrème (en/of eventueel zonnebrand), primer en foundation kan papier aan je gezicht blijven ‘ plakken’.  Door de warmte zal de transpiratie zich namelijk gaan mengen met de producten die jij eerder die dag hebt aangebracht. En dat kan ervoor zorgen dat je gezicht gaat ‘ plakken’.

 

En hoe verwijderd je dan eventuele transpiratie van je gezicht? Als je thuis bent dan kan je het beste een handdoek pakken en voorzichtig je gezicht drogen door te deppen. Op het werk heb je waarschijnlijk geen schone handdoek binnen handbereik en dus zul je het op een andere manier moeten oplossen. De meest makkelijke manier is om met de rug van je hand voorzichtig je gezicht te deppen. Je hand zal wat minder transpiratie opnemen dan een handdoek maar het is een snelle oplossing bij (matige) transpiratie.

 

Als je het gezicht echt netjes wilt bijwerken dan kun je het beste in de toilet je hele gezicht deppen met oil control papers. Een doosje met deze gladde papiertjes kun je al voor vanaf een paar euro kopen bij o.a. het Kruidvat. De control oil papers op de foto zijn van Essence, het huismerk van het Kruidvat. Je betaald slechts €1,99 voor 50 velletjes. Meer informatie over control oil papers kun je in het artikel over perfecte make-up lezen.

 

Blijf rustig en binnen

Tijdens enorm hete dagen zal je niet zo snel geneigd zijn om fanatiek te gaan bewegen, maar ga het vooral ook niet proberen. Ook al neem je normaal de trap in plaats van de lift omdat het zo gezond is. Mijn advies is simpel: niet doen. Transpireren op het werk is al niet fijn maar in combinatie met make-up is het leed niet te overzien. Je wilt niet op je werkplek aankomen met panda oogjes als gevolg van uitgelopen mascara. Of foundation dat is doorgelopen op jouw witte blouse.

Ga ook niet in de pauze ‘ lekker’ even buiten lunchen. Ten eerste staat de zon rond lunch tijd op zijn hoogst en dat maakt de kans op een verbrande huid extra groot. En nee, ook met een beetje zonnebrand op je hals kun je dit soort ellende niet altijd voorkomen. In praktijk zul je tijdens de pauze namelijk  jezelf niet goed genoeg insmeren. Je doet ‘ even snel’ wat zonnebrand op omdat je weinig tijd hebt. Je zit immers in je pauze en wilt snel naar buiten. En hierdoor is de kans groot dat je bepaalde delen van je lichaam vergeet in te smeren. En dan kun je in een half uurtje tijd alsnog snel verbranden.

Ten tweede is de kans groot dat je door de zon nog meer gaat transpireren. En je wilt natuurlijk niet met een bezwete rug op je werkplek aankomen.

En ik snap dat dit allemaal niet zo gezellig klinkt maar als je er goed uit wilt blijven zien dan moet je simpelweg bepaalde dingen laten. Je kunt beter in je vrije tijd gaan zonnen en bewegen. En als bovenstaande redenen nog niet genoeg zijn, misschien is je werk dan een motivatie? Hoe warmer je lichaam aan voelt, des te groter de kans dat je geen zin meer hebt in je werk na de pauze. Door de warmte ga jij jezelf sloom voelen en zakt je motivatie al snel weg. En dan moet je dus nog een halve dag werken!

 

Conclusie

Doe het jezelf, je baas en je omgeving dus niet aan. Door een half uurtje binnen te lunchen en geen trappen te lopen heb jij geen transpiratie plekken, gebrek aan motivatie of een verbrande huid.

 

Wat zijn jouw tips om je make-up mooi en fris te houden tijdens de zomer?

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge