ongemakkelijk@work: onverzorgd (M)

Afgelopen november schreef ik een artikel over de meest gemaakte (zakelijke) mannelijke kleding blunders.  Vandaag gaan de zakelijke mannelijke blunders over uiterlijke verzorging.

Zoals jullie misschien al hebben gelezen op Facebook of in mijn terugkijk artikel is er inmiddels namelijk ook een groep mannen die mijn website met regelmaat bezoekt. Ik kan dit zien aan de statistieken van mijn website en de volgers op Facebook. Sommige ken ik en sommige ken ik niet. Dit vind ik super leuk, zeker omdat ik mijn blog in eerste instantie ben gaan schrijven voor vrouwen. High five voor alle mannen die ook mijn blog lezen! Jullie vergeet ik natuurlijk niet! Voor deze mannen en natuurlijk voor de geïnteresseerde vrouwen schrijf ik vandaag dit artikel.

 

1. Doorlopende wenkbrauw (unibrow)

Een doorlopende wenkbrauw heb je of je hebt het niet. Het groeit gewoon zo en als het tegen zit dan zijn de haren ook nog donker. En dit hoeft geen probleem te zijn. Maar het is net zo iets als pigment vlekken op je gezicht: het valt gewoon op.

Daarnaast geeft het een wat donkere uitstraling. Kijk maar eens om je heen. Mensen met dikke en donkere wenkbrauwen kijken vaak boos. Althans, dat lijkt zo. En als die wenkbrauwen ook nog doorlopen dan wordt de uitstraling er niet veel vrolijker op. Nee, handig is het niet. Je wilt toch niet dat mensen denken dat je boos bent terwijl dat niet zo is?

Zie het als de baardgroei op je gezicht. Als je er niets aan doet dan blijft het groeien en ziet je gezicht er wat rommelig uit. Wanneer je er graag netjes uit ziet dan kun je beter je gezicht gaan scheren. En zo is het ook met de wenkbrauwen. Het is een onderdeel van het haar op je gezicht. Voor een nette en frisse uitstraling kun je die haren dus beter even weg halen.

En nee, niet meteen dat scheermes van je wang naar je wenkbrauw verplaatsen. Scheer nooit je wenkbrauwen! Op deze manier loop je het risico dat je teveel weg haalt. Dan loop je vanaf dat moment bijvoorbeeld met een halve wenkbrauw of zelfs zonder. Daarnaast zorgt een scheermes ervoor dat de haren stoppels worden. Om te voorkomen dat je met stoppels of halve wenkbrauwen door het leven gaat kun je beter een pincet pakken. Pijnlijk? Ja, maar wel veel handiger. Je kunt de haren tussen de wenkbrauwen het beste weg halen na het douchen. Dan is de huid minder gevoelig en doet het dus minder pijn. En koop een goed pincet. Ga niet lopen klungelen met een goedkoop pincet. Over het algemeen heb je met een goedkoop pincet minder grip . Je gaat dan aan haren trekken die je er vervolgens niet echt uit trekt omdat de pincet ze niet goed vast heeft. En geloof me: dit doet pijn! Ik raad aan om een pincet te kopen van Tweezerman.  Laat je niet afschrikken door alle vrolijke printjes en roze kleuren. Dit is de Rolls Royce onder de pincetten. Hiermee pak je de haren meteen goed vast en het pincet gaat ook nog eens jaren mee. Je kunt ze onder anderen kopen bij Ici Paris en Douglas.

 

2. Kuiken kapsel

Haar waar niets aan is gedaan noem ik een kuiken kapsel. Het haar heeft geen model en het staat alle kanten op. Net zoals bij kuikens dus. Een typisch geval van jammer. Als je hier gelukkig mee bent moet je dit natuurlijk gewoon zo laten maar echt verzorgd is het niet. Hoe strak je pak ook is, met onverzorgd haar zie je er niet netjes uit.

Als je je haar in een goed model laat knippen dan kost het in de ochtend ook niet veel tijd om het er netjes uit te laten zien. Vaak is een klein beetje gel of wax dan al voldoende om je haar een verzorgde uitstraling te geven.

 

3. Onverzorgde nagels

Gruwel jij ook bij het zien van deze veel te korte nagels en losse velletjes er om heen? Dit is precies de reden waarom onverzorgde nagels echt niet kunnen. Het is onaantrekkelijk en ziet er gewoon naar uit. En wie wil er nu volgende week nieuwjaarshanden schudden die er onverzorgd uit zien?

Het beste wat je hier tegen kunt doen is een goede handcrème gebruiken. De Nivea SOS en Repair & Care (kosten ongeveer €4) zijn twee handcrèmes die goed werken tegen dit soort problemen. Ze zijn wel erg vet en om die reden raad ik aan om je handen in te smeren voordat je gaat slapen. Je kunt je handen namelijk een paar minuten niet gebruiken als je ze hebt ingesmeerd. Zet de tube op je nachtkastje en maak er een gewoonte van om dit iedere avond te doen. Smeer je nagels extra goed in en je zult binnen 2 weken een duidelijk verschil merken.

Zijn je nagels na 2 weken smeren nog steeds ernstig beschadigd en blijven er velletjes omheen zitten? Dan kun je het beste nagelriem olie gebruiken. Dit soort olie kun je kopen vanaf 2 of 3 euro bij winkels zoals de Kruidvat of Etos. De olie zit meestal in een nagellak potje of in een glazen schroef flesje met een roller of sponsje. Gebruik vervolgens deze olie (alleen op en rond je nagels) voordat je de handcrème op doet. En mocht je nu denken ” hey, is dit niet wat vrouwelijk?”… Naar mijn idee niet. Door je nagels te verzorgen zie je er netjes uit en dat is (zeker op het werk) belangrijk. Maar door ze te verzorgen heb je ook simpelweg minder last van jeuk en ingescheurde nagels en velletjes. Ik zeg: 2 vliegen in één klap!

 

4. Overmatige transpiratie

En als laatste kan overmatige transpiratie natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. En eigenlijk gaat het niet om de transpiratie zelf maar om de gevolgen hier van. De geur en de verkleuring waardoor je het kunt zien. Ja, dat is eigenlijk meer het probleem. Ik schreef eerder over dit probleem in het artikel Colbert en transpiratie . Hierin staat o.a. informatie over waar je op moet letten bij het kopen van een goede deodorant en welke middelen je transpiratie tijdelijk kunnen stoppen.

Naast het investeren in een goede deodorant raad ik mannen met overmatige transpiratie ook aan om een parfum te gebruiken. Je zult de transpiratie minder snel ruiken als je parfum op spuit. Ben je nog steeds bang  dat de geur door de parfum heen komt? Spuit dan wat extra parfum op je kleding. Op die manier blijft de geur de hele dag bij je en is de kans erg klein dat iemand jouw transpiratie gaat ruiken.

 

Heren, ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Meer artikelen met tips voor mannen kunnen jullie altijd vinden in de categorie (ook) voor mannen die rechts van de pagina staat.

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge