Op vernieuwde Crocs naar het werk?

Crocs, wat kan ik er over zeggen? Ik was blij toen de rage voorbij was en iedereen weer ‘gewone’ schoenen ging dragen. Vooral na het zien van Crocs op kantoor was ik er echt wel een beetje klaar mee.

Maar het onmogelijke is zojuist gebeurd: Crocs zijn dit jaar op de catwalk beland. Jawel, er is een modeontwerper geweest die zijn modellen Crocs heeft laten dragen. Christopher Kane, om precies te zijn.

Zoals je kunt zien zijn dit geen gewone Crocs. Nee, het zijn gepimpte Crocs. Kane heeft de gaten in de schoenen ‘versierd’ met verschillende edelstenen.

 

 

Een foto die door luke_leitch is geplaatst op

 

 

Oké, ik moet eerlijk zijn. Ik vind het wel heel erg creatief. Ze zien er ineens een stuk vrolijker uit, maar het is en blijft niks voor mij. Kane is juist enorm fan van deze plastic schoenen. ”Crocs zijn geweldig en ik houd van ze”, zei hij na zijn show. Benieuwd hoe deze schoenen er uit zagen op de catwalk? Dat kun je hier onder zien.

 

 

En nu?

Ik ben benieuwd hoe mensen hier op gaan reageren. Zullen de Crocs weer het straatbeeld gaan bepalen? Gaan wij op kantoor ook kennis maken met deze vernieuwde schoen? Menig Croc hater zal nu vast gaan roepen dat deze schoenen écht niet geschikt zijn voor een dagje op het werk. En daar ben ik het mee eens. Maar wanneer items een hype worden lijken dit soort grenzen vaak te vervagen. Ik heb het dan over de grens tussen wat je wel en wat je niet op het werk draagt. Mensen zijn in dit soort gevallen dan zo dol op hun nieuwe aanwinst dat ze het de hele dag willen dragen.

Ik heb het zelf zien gebeuren met Birkenstocks, de modieuze teenslipper waar velen al jaren dol op zijn. Het zijn vaak de mensen die heel hard roepen dat slippers op het werk echt ‘not done’ zijn die vervolgens stellig hun eigen Birkenstocks gaan verdedigen. Want ze zitten zo lekker. Ehhh… hallo? Ik meen dat Birckenstocks toch écht slippers zijn. Qua model komen ze sterk overeen met de bekende Havaianas. Alleen dan is de zool iets steviger en de bovenkant niet van plastic maar van leer gemaakt.

Dus zal de Croc weer terug komen van weg geweest? En zal hij dan ook weer terug komen op de werkvloer? Ik ben écht benieuwd. En mocht je ze spotten bij een zakelijke outfit, wil je het mij dan laten weten? Ik ben stiekem natuurlijk wel heel benieuwd of het ooit iemand gaat lukken om er op de één of andere manier met Crocs business proof uit te zien.

 

Groetjes,

Aileen

6 Comments

  1. Ooh nee?! Zijn ze weer terug de Crocs? Ik ben niet haatdragend aangelegd, maar voor Crocs maak ik een uitzondering 😉 Ik moest bij deze foto’s gelijk aan een uitspraak van mijn oma denken: “Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.” Dus dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge