opgestoken kapsel @ work 2

In dit artikel laat ik jullie zien hoe je dit kapsel zelf kunt maken.  Houd er rekening mee dat je haar minstens tot over de schouders moet vallen om het op deze manier op te kunnen steken.

Voordat je begint met opsteken is het belangrijk dat het haar droog is en goed gekamd. Het haar wordt opgestoken met schuif speldjes dus leg die alvast klaar.

Daarnaast heb ik mijn haar goed voorbereid door het te ‘ preppen ‘. Dit betekend dat ik mijn haar na het wassen heb gedroogd met de fohn terwijl er mouse in zat. Hierdoor wordt je haar optisch wat dikker en stugger. Het is een ideale basis om je haar te krullen, op te steken of te stylen. Door de mouse blijft alles beter in model zitten. Het enige nadeel is wel dat je haar er erg dof van wordt.  Het is een keuze, net wat je wilt. Je kunt het ook opsteken zonder te ‘preppen’.

 

 Stap 1: bovenkant

Na het haar gekamt te hebben pak je een pluk aan de bovenkant van het haar. Hij moet ongeveer net zo breed zijn als je schedel. Trek de pluk naar achteren en vouw hem dubbel  naar binnen toe. Zet hem vervolgens vast met een schuif spelt. Om te voorkomen dat hij gaat schuiven kun je het beste de pluk met een schuif spelt aan de linker en aan de rechter kant vast zetten. Zo zit die lekker stevig.

 

 stap 2: zijkant – boven links

Pak aan de linker kant de pluk die grenst aan het bovenste haar dat je net hebt vast gezet. Deze pluk moet niet te groot zijn en uiterlijk tot halverwege je oor lopen. Draai deze pluk schuin naar achteren en vouw hem dubbel. Zet hem overdwars onder de bovenste pluk vast met een schuif spelt. Zorg ervoor dat je geen speldjes ziet. De pluk mag wel een beetje naar beneden hangen, dit is niet erg. Je zult zo zien dat dit vanzelf weer netjes gaat zitten. Het belangrijkste is dat hij goed vast zit.

 

 stap 3: zijkant – boven rechts

Nu doe je eigenlijk precies hetzelfde als bij de vorige stap. Je pakt aan beide kanten een pluk, vouwt hem schuin naar binnen en zet deze vast met een schuif spelt. Zorg ervoor dat je pluk opnieuw goed vast zet en dat die goed aansluit op de vorige pluk. Verdeel het onderste haar nu in 3 gelijke plukken.

 

 stap 4: onderkant

De rechter en linker pluk vouw je op dezelfde manier naar binnen als bij stap 2 en 3.  Vervolgens blijft het haar aan de achterkant in het midden over. Draai deze als een soort rolletje omhoog. Afhankelijk van de lengte van je haar kun je het meerdere malen rollen. Bij dit kapsel heb ik mijn haar 2 keer gerold voordat hij strak tegen het hoofd aan zat. Ook deze rol zet je weer vast met een schuif spelt.

 

 Tadaa! Het kapsel is klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge