Opvallen met je uiterlijk tijdens een congres

Dit weekend was ik bij de verjaardag van een tante, toen ik met mijn zusje in gesprek raakte over congressen. Voor haar werk als onderzoeker moet zij wel eens naar dit soort grote events en dat zorgt altijd weer voor een beetje spanning. Niet in de laatste plaats omdat je er goed uit wilt zien en niet wilt opgaan in de massa. Maar hoe kun je opvallen met je uiterlijk tijdens een congres?

 

Opvallen met je uiterlijk tijdens een congres

 

Wat is je doel?

Het zette mij meteen aan het denken. Congressen zijn aparte bijeenkomsten. Anders dan op het werk ken je de mensen niet en zie je er meteen ook zoveel, dat je het overzicht snel kwijtraakt. Zeker wanneer je slecht bent in het herkennen van gezichten. Het is daarom altijd verstandig om voor jezelf te bedenken wie je graag wilt spreken en waarom. Zo kun je gericht een gesprek aanknopen.

Maar dit zijn enkele doelen die jij voor jezelf kunt stellen, omdat jij bijvoorbeeld iets wilt bereiken. Maar het is natuurlijk net zo belangrijk dat mensen jou kunnen vinden. Misschien heeft iemand anders wel als doel om jou te spreken. Houd dit ook zeker in je achterhoofd wanneer jij je kleding uitzoekt. Wil je optimaal kunnen netwerken? Zorg er dan vooral voor dat je niet opgaat in de massa.

Maar wat is die massa dan? Wie zijn die mensen en wat dragen ze? Ik sprak hier over met mijn zusje. Ze vertelde dat de mensen in de wereld waar zij werkt vaak gekleed zijn in grauwe kleuren. Weinig opvallend, een beetje neutraal. Dat is altijd goed om te weten wanneer je naar een congres gaat. Bedenk jezelf van te voren hoe de mensen er om je heen uit zullen zien. Op die manier is het namelijk makkelijker om jezelf te onderscheiden.

 

Opvallen in de massa 

Wil je in de massa opvallen, dan kun je het beste iets opvallends dragen op of rondom je hoofd. In grote groepen is de kans klein dat iemand jouw prachtige schoenen of pantalon ziet. Nee, dat valt niet op.

Als vrouw kun je het beste uitpakken met je kapsel. Steek je haren bijvoorbeeld op, en voeg er een accessoire aan toe. Denk aan een bijzondere schuifspeld of een bloem. Kies bij voorkeur voor een contrasterende kleur. Wanneer je bruin haar hebt en een bruine speld draagt, dan zal dit niet zo erg opvallen. Maar een crèmekleurige speld op bruin haar kan op een elegante manier juist wel weer opvallen.

Uitpakken met je uiterlijk is leuk, maar houd altijd in je achterhoofd waar je bent en wat je doel is. Wil jij je creativiteit laten zien, maar ook serieus overkomen? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je haren elegant op te steken en een bijpassende broche aan toe te voegen. Denk aan een bekende vrouw zoals Madeline Albright, zij gebruikt dit accessoire ook om een statement te maken. De broche kun je dragen op je kleding, maar waarom niet in je haar?

Ik noem bewust het kapsel als voorbeeld omdat het heel handig is als jij vanaf de achterkant opvalt. Iemand die jou zoekt, die zal je gezicht ongetwijfeld wel herkennen. De voorkant is dus geen probleem, maar iemand herkennen aan de achterkant is lastiger. Wanneer iemand je één keer heeft herkent, en hij of zij heeft jouw kapsel gezien, dan zal diegene je sneller weer herkennen.

 

Op een andere manier opvallen

Ik snap dat niet iedere vrouw lang haar heeft dat ze kan opsteken. En wellicht lees je dit als een man en wil je op een andere manier in de massa herkenbaar zijn?

Een andere handige manier om op te vallen is door middel van een kraag. De kans is groot dat jij er netjes uit wilt zien en daarom een blouse of overhemd draagt. Kies in dit geval bij voorkeur voor een model met een kraag in een opvallende kleur. Het liefste nog met een print. Dit hoeft er helemaal niet clownesk uit te zien. Je kunt bijvoorbeeld prima een zwarte pantalon combineren met een zwart overhemd en een helder blauwe kraag. Zeker wanneer je opvallend blauwe ogen hebt, dan zal dit heel mooi staan. Maar opnieuw zorgt de gekleurde kraag ervoor dat mensen je sneller herkennen, ook aan de achterkant.

 

Ga jij wel eens naar congressen? En hoe zorg jij ervoor dat je opvalt? Laat je reactie hier onder achter in een comment.

 

Groetjes,

Aileen

 

2 reacties

  1. Dag Aileen, voor mijn werk als onderzoeker ga ik ook geregeld naar congressen. De zaak is dan inderdaad om op te vallen, zonder uit de toon te vallen. Meestal doe ik een gekleurde jurk aan, of een blouse met een opvallend patroon of kleur. Het klopt inderdaad dat er veel blauw, zwart en grijs is, dus dan val je meteen op. Leuk artikel!
    Haydée onlangs geplaatst…Power Woman: Daisy VercruysseMy Profile

  2. Slimme tip, schoenen vallen minder op dan je haar. Ik weet nooit zo goed wat ik aan moet doen naar een beauty event, daar is geen code voor eigenlijk, de een loopt gewoon in jeans en de ander draagt weer een lange (avond) jurk. Soms best lastig want je wil ook weer niet overdressed gaan. (Ik heb het meegemaakt dat iedereen heel feestelijk gekleed was (veel bling bling) en kwam ik gewoon casual gekleed aan. Vond het best erg…
    Babs onlangs geplaatst…KeeK op de WeeK 28- Cake, Kokos, Zalm en CourgetteMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge