Opvallende eisen waar stewards en stewardessen aan moeten voldoen

Natuurlijk, we weten allemaal dat vliegend personeel er representatief uit moet zien. In september schreef ik bijvoorbeeld nog over het feit dat de Russische vliegvaartmaatschappij Aeroflot alleen knappe stewardessen op internationale vluchten laat werken. Dit soort eisen halen meteen het nieuws. Maar er zijn nog veel meer vliegvaartmaatschappijen met opvallende eisen waar stewards en stewardessen aan moeten voldoen. Lees hier de meest opvallende eisen rondom het uiterlijk…

Opvallende eisen waar stewards en stewardessen aan moeten voldoenFoto:Pixabay

Tijdens het sollicitatiegesprek

  • Bij Jet Airways moet je in het bezit zijn van een egale huid. Dat betekent dat je dus geen littekens, acne of vlekjes mag hebben.
  • Als je gaat solliciteren bij Ryan Air, dan moet je tussen de 1.57 en 1.88 meter lang zijn. Daarbij moeten je gewicht en lengte in proportie zijn. En ook bij Czech Airlines hebben ze eisen rondom het gewicht, alleen daar werken ze met het BMI systeem. Om te worden aangenomen dien je een BMI te hebben die ligt tussen de 19 en 24,9.
  • Bij British Airways letten ze heel nauw op tatoeages. Waar de meeste werkgevers dit wel toestaan op onopvallende plekken zijn ze bij deze vliegvaartmaatschappij een stuk kritischer. Zo mag je bijvoorbeeld geen tatoeage op je voet hebben omdat de klassieke pumps die worden gedragen open zijn aan de bovenkant en zijkant. Je kunt hem trouwens ook niet verbergen met een panty want deze mag een maximale dikte hebben van 15 denier. En ook op de pols is een tatoeage verboden. Je mag wel weer een horloge dragen. Deze moet wel een onopvallend model zijn en het bandje mag alleen van zilver, goud, zwart of bruin leer zijn gemaakt.

Wanneer je eenmaal aan het werk bent

  • Over neutraliteit hebben ze bij United Airlines trouwens ook nog niet gehoord, want daar mogen mannen tijdens werktijd geen make-up dragen. Snorren zijn wel toegestaan, maar deze mogen dan wel weer maximaal een halve centimeter langer dan de mondhoeken zijn. Iedere vorm van ‘modieus gezichtshaar’ is niet toegestaan.
  • Terwijl de mannen bij United Airlines geen make-up mogen dragen, worden de dames bij American Airlines juist gestimuleerd om dit te doen. Of, wat zeg ik? Het moet zelfs. De make-up dient namelijk ook regelmatig te worden bijgewerkt. Maar het bijwerken zelf mag dan weer niet in het zicht van de passagier.
  • De eisen van make-up gaan bij Allegiant Air weer net even een iets verder. Daar is lippenstift of lipgloss verplicht. Lipliner is met mate toegestaan. Wel moet het geheel passen bij de vorm van het gezicht. Persoonlijk zet ik meteen mijn vraagtekens hierbij. Een kleur lippenstift laten matchen bij je outfit of de tint van je haar, dat snap ik wel. Maar hoe moet de kleur passen bij de vorm van je gezicht?
  • Tenslotte vind ik de meest opvallende eis toch wel die van American Airlines. Daar mag je haar namelijk maximaal één centimeter volume hebben. Slag of krullen in het haar mag dus niet. Ik vraag mij meteen af hoe je die ene centimeter gaat meten…

Wat is de meest opvallende eis die jij ooit heb gehoord?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge