Opvallende make-uptrends zakelijk dragen: zo doe je dat

Wie qua make-up met zijn tijd mee wil gaan, gaat een uitdaging aan. Zeker wanneer je er ook een beetje representatief uit wilt zien voor je werk. Tegenwoordig lijkt het motto: hoe meer, hoe glanzender, hoe groter, hoe beter. Terwijl jij misschien liever een wat subtielere uitstraling hebt, zodat niet alle aandacht naar je make-up gaat. In dit artikel geef ik je tips over hoe je drie opvallende make-uptrends zakelijk kunt dragen.

Opvallende make-uptrends zakelijk dragen: zo doe je dat

Highlighters

Voor diegenen die geen idee hebben wat een highlighter is, dit is een licht, glanzend product dat je aanbrengt op je jukbeenderen. Dit kan vloeibaar zijn, maar ook een poeder.

Wie regelmatig de make-upafdeling van de drogisterij of parfumerie bezoekt, zal dit vast wel eens hebben gezien. Ik heb het idee dat deze trend grotendeels is ontstaan op YouTube. Tegenwoordig lijkt bijna iedere beauty YouTuber of vlogger fan te zijn van de highlighter. Het nadeel is dat dit er vaak zo dik bovenop ligt. Hoe glanzender, hoe beter. Tenminste, zo is de trend. Maar wil jij je collega’s tijdens een fysieke of digitale vergadering verblinden met jouw gezicht? 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NikkieTutorials (@nikkietutorials) op

Zakelijk dragen

Als het antwoord op bovenstaande vraag ‘nee’ is, dan kan ik je de hand schudden. Ik ben er ook niet zo dol op. Een beetje glans vind ik leuk, maar het moet wel subtiel en elegant blijven. 

Om te voorkomen dat het allemaal wat heftig wordt, raad ik je als eerste aan om een poeder highlighter te kiezen. Ik heb ervaren dat vloeibare varianten vaak veel pigment hebben. Dat kan erg mooi zijn, maar het wordt snel te veel. Bovendien is het vervagen met poeder een stuk eenvoudiger.

Mocht je niet weten of een highlighter jouw ding is of twijfelen over welke kleur je het beste kunt kiezen, neem dan eens een kijkje bij je oogschaduwdoosjes. Omdat oogschaduw in veel kleuren wordt gemaakt, is het een ideaal product om een beetje glans mee op je jukbeenderen aan te brengen. Zo kun je meteen zien hoe het staat, zonder meteen een nieuw product te kopen. 

 

Nepwimpers

Ik krijg regelmatig de vraag wat ik vind van nepwimpers op het werk. Het antwoord is niet zo eenduidig. Je hebt nepwimpers en nepwimpers, er zitten enorm veel verschillen tussen. Er zijn langere, kortere, dikke of juist dunnere varianten. En sommige zijn zelfs asymmetrisch of hebben opvallende details zoals glitters. Maar één ding staat vast: ze zijn mega hip.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 𝖒𝖆𝖐𝖊 𝖚𝖕 𝖎𝖘 𝖆𝖗𝖙 🎨 (@ghaza1beauty) op

Zakelijk dragen

Bij nepwimpers is het, net zoals bij alle andere make-up, de vraag hoe opvallend ze mogen zijn. Hoe langer ze zijn, hoe duidelijker je ze ziet en dus ook hoe meer mensen er naar zullen kijken. Dat hoeft trouwens niet erg te zijn, maar het is goed om hierbij stil te staan. Hele lange wimpers kunnen tijdens een gesprek afleiden. Wil je dat?

Ik vind nepwimpers die iets langer zijn dan je eigen wimpers het mooiste. Ze zullen niet zo erg opvallen en dat geeft je ook weer meer ruimte om te experimenteren met bijvoorbeeld gekleurde oogschaduw of lippenstift. Wanneer je lange wimpers hebt, dan wordt het namelijk snel te veel. 

 

Inner-corner

Eén van mijn favoriete make-uptrends is de gekleurde oogschaduw in de inner-corner. Dit is het binnenste deel van je ogen, tegen je neus aan. Daar zie je tegenwoordig steeds meer felle, opvallende kleuren. Vaak gecombineerd met glitters. 

Het fijne aan deze trend is dat dit dé manier is om verschillende kleuren oogschaduw te testen. Door de locatie van de kleur ziet het er wat aparter uit, aangezien oogschaduw meestal op de oogleden wordt aangebracht. In het hoekje is toch een beetje bijzonder, maar het valt ook weer niet zo erg op. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kylie ✨ (@kyliejenner) op

Zakelijk dragen

Wil je deze trend tijdens zakelijke gelegenheden dragen, dan adviseer ik je om te beginnen met een lichte kleur oogschaduw. Je zou bijvoorbeeld dezelfde kleur kunnen gebruiken als je highlighter, zoals hierboven genoemd. Denk aan bijvoorbeeld een tint die iets lichter is dan je huid, gecombineerd met een lichte glans. 

Je zult zien dat de oogschaduw op deze plek ervoor zorgt dat je ogen er fris en wakker uitzien. Mocht je donkere kringen onder je ogen hebben, dan vallen deze ook meteen een stuk minder op. Vergeet trouwens niet om eerst concealer aan te brengen. Dit maskeert de kringen en zorgt ervoor dat je oogschaduw beter blijft zitten. Op de eerste foto in dit artikel heb ik dit trouwens ook gedaan.

Vanuit de lichte kleur kun je gaan experimenteren met andere tinten. Ik adviseer je om geen hele donkere kleuren te gebruiken, want dan zal het frisse effect snel verdwijnen. Maar draag je bijvoorbeeld een keertje een roze blush, dan kun je een oogschaduw in dezelfde tint dragen. Of ben je vooral van de gouden sieraden? Kies dan voor een mooie, gouden poeder in je ooghoeken. Het is nét even wat extra’s. En een goede manier om je casual outfit meteen glasual te maken.

Welke make-uptrends draag jij op het werk en zo ja, hoe pas jij deze toe?

 

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met de Bijenkorf. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge