Overhemd dat tatoeages verbergt: werkt het?

Wie mijn updates via LinkedIn volgt, kan het haast niet zijn ontgaan. De redactie van LinkedIn deelde recent mijn Engelstalige artikel over bij welke beroepen tatoeages het minste worden gewaardeerd. Er was veel verontwaardiging. Ik ontving honderden berichten van mensen vanuit de hele wereld. Velen waren verbaasd dat er uit het onderzoek was gekomen dat juist deze vijf beroepen tatoeages weerden.

In gesprek

Maar ook ontving ik een berichtje van Astrid van HemdvoorHem.nl. Zij vertelde mij dat deze online winkel overhemden verkoopt die speciaal zijn gemaakt om tatoeages te bedekken. Mijn interesse was meteen gewekt. Als ik de reacties op het artikel lees, dan lijkt het alsof bijna iedereen vindt dat je tatoeages op de werkvloer moet kunnen laten zien. Is hier wel vraag naar deze overhemden? En werkt het wel zo goed? Ik sprak hierover met Astrid én testte twee overhemden.

Astrid, sinds wanneer merkten jullie dat er vraag is naar overhemden die tatoeages bedekken? 

”Die vraag is er eigenlijk altijd al geweest. Het verschil is dat er sinds zo’n anderhalf jaar ook merken zijn die hierop inspelen. Eerst kwam Eterna met overhemden die niet doorschenen en nu ook het merk Olymp. Vroeger moesten wij controleren of een overhemd doorscheen, tegenwoordig staat het er gewoon bij. Dat is heel makkelijk, want nu kunnen wij dat erbij zetten op de website.

We krijgen regelmatig vragen van klanten dat ze hier naar op zoek zijn. Het zijn trouwens niet altijd tatoeages die ze willen bedekken. Sommige heren willen sowieso niet dat een overhemd doorschijnt omdat ze bijvoorbeeld veel borsthaar hebben. En zeker bij witte overhemden zie je dit snel.”

Wat zorgt er precies voor dat het overhemd niet doorschijnt?

”Mensen denken vaak dat de dikte bepaalt of een overhemd wel of niet doorschijnt. Maar het gaat vooral om de manier waarop de stof is geweven. Stoffen met een dubbel geweven of 2-ply fijne twill zorgen ervoor dat het overhemd niet doorschijnt. 

Stof met een dubbel geweven of 2-ply fijne twill
Stof met een dubbel geweven of 2-ply fijne twill

De weefrichting is hierbij diagonaal. Het voordeel is dat dit soort stoffen dun en sterk zijn, en ook niet doorschijnen. Vooral bij lichtgekleurde overhemden is een fijne twill erg fijn. Donkere overhemden schijnen door de kleur sowieso niet zo snel door.”

De grote test

Na het gesprek met Astrid wilde ik natuurlijk maar één ding en dat is deze overhemden uittesten. Aangezien ik geen tatoeages op mijn bovenlijf heb, was het lastig om dit zelf te doen. Ik had dus een model nodig.

Na een korte rondvraag in mijn kantoorgebouw kwam ik bij Aaron terecht. Een stoere, Engelse man met meerdere tatoeages op zijn armen. De ideale persoon om de overhemden uit te proberen.

Wit en blauw overhemd

Ik vroeg hem of hij van beide merken, Eterna en Olymp, een overhemd wilde dragen. Om goed te kunnen beoordelen koos ik voor twee verschillende kleuren: wit en lichtblauw.

Wit overhemd

Overhemd dat tatoeages verbergt: werkt het?
Overhemd dat tatoeages verbergt: werkt het?

Als eerste trok Aaron het witte overhemd van Olymp aan. Een vrij recht model met een haifisch boord. Ik zag meteen dat de twee grote tatoeages op zijn onderarmen niet meer zichtbaar waren.

Overhemd dat tatoeages verbergt: werkt het?

Alleen wanneer de stof van de mouwen zeer strak werd aangetrokken, zag je de tattoo een klein beetje door de stof heen. Maar dat is zo subtiel, dat het op bovenstaande foto niet te zien is.

 

Lichtblauw overhemd

Na het witte overhemd was het tijd om de lichtblauwe variant van Eterna te testen.

Overhemd dat tatoeages verbergt: werkt het?

Ook dit overhemd scheen niet door. In tegenstelling tot de witte variant was er echt helemaal niets zichtbaar, ook niet wanneer de stof strak rond de arm werd getrokken.

Conclusie 

Wat mij betreft hebben beide overhemden de test goed doorstaan. Van een afstand en van dichtbij zijn de tatoeages op de armen van Aaron niet meer zichtbaar. Alleen wanneer ik de stof van het witte overhemd strak rond de armen spande, dan scheen de afbeelding er subtiel doorheen. Maar ook dan moest ik goed kijken. En laten we eerlijk zijn, in de praktijk draag je niet zo snel een overhemd waarbij de mouwen strak rond de armen vallen. Het staat niet mooi en zit ook niet zo lekker.

Ten slotte wil ik benadrukken dat ik deze test heb gedaan om te laten zien dat dit soort overhemden bestaan en hoe ze eruit zien. Ik wil hiermee niet zeggen dat ik van mening ben dat je geen tatoeages op het werk mag laten zien. Maar als je ze een keer wil bedekken, dan zijn er dus overhemden die je hierbij kunnen helpen. 

Heb jij tatoeages op je bovenlichaam en zo ja, verberg jij deze door middel  van kleding op het werk?

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met HemdvoorHem.nl. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge