Overhemden zijn weer helemaal terug en dit zijn de trends (incl winactie)

Het wordt al lange tijd geroepen in de media: zakelijke kleding is verleden tijd. Want de pandemie heeft de vercasualisering gestimuleerd. Dit zie je ook steeds meer terug in de winkels. Steeds meer formele kledingmerken voegen vrijetijdskleding toe aan hun assortiment. Maar deze trend lijkt nu langzaam te veranderen.

Ik sprak met Astrid van Wordragen van de webshop HemdVoorHem.nl. Zij merkt dat formele overhemden weer terugkomen, maar de trends zien er anders uit dan in het pre-corona tijdperk. Tijd om haar het hemd van het lijf te vragen!

Overhemden zijn weer helemaal terug en dit zijn de trends (incl winactie)

Astrid, jullie webshop is gespecialiseerd in overhemden. Dan zal je het vast wel moeilijk hebben gehad toen de pandemie uitbrak?

”Ja, die klap hebben we wel gevoeld. Zeker toen er in de winter van 2020 werd geadviseerd om thuis te werken, zagen we dat er minder overhemden werden verkocht. Gelukkig hebben we ons assortiment de afgelopen jaren uitgebreid waardoor we ook veel casual kleding verkopen.Vooral de loungewear werd toen ineens een stuk populairder. Maar sinds het voorjaar van 2021 worden er juist weer meer overhemden verkocht.”

 

Dat is opvallend. Hoe denk je dat dit komt?

”Na een paar maanden in de oude joggingbroek met het versleten sweatshirt achter de laptop, leek het genoeg. Men wilde weer netjes voor de dag komen en het huispak werd steeds vaker ingeruild voor een overhemd. De mooiere sweatwear werd ook enthousiast besteld, want thuis was het ook fijn om er goed gekleeed bij te lopen; voor de omgeving, maar zeker ook voor jezelf. En dat zie je nu ook bij overhemden die weer terugkomen.”

 

Wat voor type overhemden worden er momenteel veel gedragen? Wat zijn de trends?

”We hebben gemerkt dat mensen meer investeren in basic overhemden. De kleuren wit, lichtblauw, donkerblauw en zwart zijn populair. Mannen kiezen minder voor gekke prints of opvallende kleuren, maar letten meer op de kwaliteit en het gemak van de stof. Zo worden onze strijkvrije overhemden nog steeds populairder. Er worden ook steeds meer jersey overhemden verkocht. Deze zien eruit als een net overhemd maar voelen aan als een polo of T-shirt waarmee je de nette uitstraling hebt van het overhemd en het draagcomfort van een T-shirt.”

 

Hoe verwacht je dat de toekomst er voor de overhemden uit gaat zien?

”Overhemden zullen populair blijven. Mensen zijn zich steeds bewuster van wat ze kopen en dat is een goede ontwikkeling. De keuze voor duurzaamheid zie je terug in de rijkere wevingen die verkocht worden omdat we liever een mooi hemd uitzoeken wat lang meegaat.”

 

Winactie!

Wil jij ook een mooi overhemd voor jezelf of om cadeau te doen aan bijvoorbeeld je partner? In samenwerking met HemdVoorHem.nl mag ik één overhemd weggeven aan een lezer. Via deze link kun je alvast een kijkje nemen in de webshop. 

Om kans te maken op deze prijs hoef je alleen hieronder of op social media (onder mijn post over dit artikel) aan te geven dat je mee wilt doen. Doe dit wel voor maandag 20 december 12:00. Op die dag zal de winnaar door middel van een online naamloting worden gekozen. Als je hebt gewonnen, dan ontvang je daar via social media of via e-mail een bericht over.

En nu maar duimen!

 

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel en deze winactie is tot stand gekomen in samenwerking met HemdvoorHem.nl. Je kunt alleen deelnemen wanneer je 18 jaar of ouder bent en woonachtig in Nederland. Er wordt één winnaar gekozen. De winnaar mag een overhemd uitzoeken op de website van HemdvoorHem.nl.  Op 20 december 2020 zal de winnaar bekend worden gemaakt. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

13 reacties

  1. Och voor mn lieve vriend, die is een paar jaar terug alles kwijtgeraakt en dakloos geraakt, nu stapje voor stapje alles weer op de rit. Kleren maken de man en een nieuwe blouse zal hem vast prachtig staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge