Oversized blouse netjes dragen

Ben je een dame met een grote boezem, dan ken je vast wel de problemen met het vinden van de juiste blouse. Als het model aansluit in de taille, dan gaan de knopen bij de bloesem wijken en andersom. In mijn boek Strakke Rondingen geef ik diverse tips over hoe je hier het beste mee om kunt gaan. In dit artikel zal ik laten zien hoe ik één van deze tips toepas. Het gaat hierbij om het dragen van een oversized blouse en hoe jij deze netjes kunt combineren voor bijvoorbeeld een dag op kantoor.

 

De oversized blouse

oversized blouse ophanger los

Dit is één van mijn favoriete blousen die ik graag draag tijdens de  zomerse dagen. De stof is lekker luchtig, heeft een vrolijke print en – halleluja – knelt niet bij mijn borsten. Ik heb dit schatje een paar maanden geleden in de uitverkoop gekocht bij de plus size afdeling van C&A voor maar €7 . Door het wijde model valt deze maat 44/46, wat normaal gesproken gewoon aansluit, veel te groot bij mijn taille en heupen.

 

oversized blouse hangen gerimpeld

Onderin heeft de blouse een koortje dat een gerimpeld effect krijgt wanneer ik deze aantrek. Ik zou zelf alleen nooit een blouse dragen dat gerimpeld is aan de onderkant. Door de bolling die ontstaat wordt mijn buik optisch namelijk nog groter en dat wil ik niet. Maar hoe draag ik deze blouse dan?

 

oversized blouse outfit

Nou, zo dus! Dit soort blousen draag ik altijd in een broek of rok met een hoge taille. Vooral in combinatie met een taille riem ziet dit er vrouwelijk uit. Hierdoor lijken mijn heupen en schouders extra breed en daardoor wordt mijn zandloper figuur benadrukt.

Op bovenstaande foto draag ik naast de blouse van C&A een rok van Promiss,  riem van Superstar en pumps van Manfield (allen oude collectie).

 

oversized blouse close up

Wanneer ik een oversized blouse in een hoge rok of broek draag, let ik altijd op 3 zaken:

 1. Ik draag alleen een brede riem in de taille wanneer deze hoofdzakelijk gemaakt is van elastiek. Hierdoor voorkom ik dat ik een beknellend gevoel krijg in mijn taille.
 2. Als ik de blouse in mijn rok of broek heb gedaan, dan doe ik daarna pas de riem om. Vervolgens steek ik mijn armen in de lucht. Zo krijgt het automatisch iets meer ruimte aan de bovenkant en gaat het model ‘ blousen’.
 3. Tenslotte check ik altijd of de rimpels bij de taille riem evenredig zijn verdeeld. Bij teveel rimpels aan de voorkant kun je er sneller juist wat dikker uit gaan zien. Bij een zeer groot model probeer ik juist iets meer rimpels te creëren bij de rug zodat de voorkant er wat rustiger uitziet. Dat is tenslotte waar de mensen het meeste naar kijken. 😉

 

Details

Oversized blouse dragen selfies

oversized blouse details2

Om de outfit een klassieke en nette uitstraling te geven, houd ik de rest van de details subtiel. Ik heb gekozen voor een zwarte eyeliner met huidkleurige oogschaduw, een rode lippenstift (Liquid lipstick van Gerard Cosmetics in de kleur Cher) die past bij mijn opgestoken haar en eenvoudige, zilveren creolen (Lucardi).

 

Meer tips over kleding in combinatie met een volle boezem kun je lezen in mijn boek Strakke Rondingen, te koop via Bol.com.

 

Hoe draag jij een oversized blouse? Ik ben benieuwd! Laat je reactie hier onder achter in een comment.

 

Groetjes,

Aileen

 

 

7 Comments

 1. Hoi Aileen,

  Ik ben ook benieuwd hoe je je haar hebt gestyled. Ziet er nl uit als een hoop werk of valt dat wel mee? Het is mij nog nooit gelukt een French twist in mijn haar te krijgen.

  • Hoi Petra! Het is niet heel erg lastig, het is vooral even een handigheidje die je door moet hebben. Ik zal een video maken waarin ik laat zien hoe je het kunt doen 🙂

   • Ben heel benieuwd. Heb al verschillende van die videos gezien, maar het ziet er altijd makkelijker uit dan t in werkelijkheid is. Ik heb ook redelijk glad steil haar dus mijn haar glipt snel uit spelden ed.

 2. Mooie look! Ik heb zelf een zwarte (tricot) kokerrok en die heb ik al vaak op deze manier willen combineren, maar iedere keer denk ik … nee toch niet.
  Met zo’n riem kan ik wel nog eens proberen, die ik heb volgens mij ook nog ergens liggen.

 3. Ik vind het ook altijd erg leuk om een wat wijdere blouse te combineren met een mooie ceintuur of riem. De combinatie met een rok vind ik je overigens ook erg leuk staan. Het is een classy look maar tegelijkertijd ook erg chic!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge