Panty’s op het werk in de zomer

Het is momenteel wel erg warm in Nederland en dat zorgt bij velen voor dilemma’s wanneer het gaat om uiterlijke presentatie op het werk. Het is een constante afweging tussen er representatief uitzien en luchtig gekleed gaan. Maar hoe zit het eigenlijk met de panty’s op het werk in de zomer? Is een pantyloos been not done? Of kan het wel?

Panty's op het werk in de zomer

Wat vinden jullie?

Ik liep al een lange tijd met het idee om een artikel te schrijven over dit onderwerp. Maar ik wilde er niet alleen wat over schrijven maar was ook benieuwd naar jullie mening. Dus besloot ik afgelopen dinsdag om de volgende tekst op Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter te plaatsen.

”Ik ben benieuwd naar jullie mening over panty’s op het werk in de zomer. Weegt de representatieve uitstraling op tegen de extra warmte door de panty? Of is een pantyloos been echt not done op het werk?”

Panty’s op het werk in de zomer: voor en tegen

Veruit de meeste reacties ontving ik via LinkedIn. Dat verbaasde mij ook niet. Op dit platform ontstaan altijd de meeste gesprekken wanneer ik een artikel plaats. Maar deze vraag zorgde wel voor opvallend veel reacties. Na zo’n vijf dagen is de tekst ruim 22.000 keer bekeken en werden er bijna 100 reacties geplaatst.

In het begin kreeg ik vooral veel reacties van directe connecties die vrijwel allen aangaven dat blote benen oké waren op het werk. De meesten vonden verzorgde benen veel belangrijker dan het wel of niet dragen van een panty. Ook de lengte van een rok bleek een belangrijke factor te zijn. Blote benen met een rok op of over de knieën was duidelijk representatief, mits er geen slippers of andere open schoenen onder werden gedragen. Geschoren benen vond men ook belangrijk, net zoals een zomers kleurtje.

Maar er waren ook een aantal dames die van mening waren dat een pantyloos been op het werk écht niet kon. Zij gaven aan dat een panty zorgt voor een representatieve uitstraling en dat dit daarom gewoon gedragen moest worden. Ik las ook dat het dragen van een panty in de zomer juist heel handig kon zijn. Zo voorkomt het plakkende benen en lopen je schoenen minder snel uit. Interessant om te lezen. Zo praktisch had ik hier nog niet tegenaan gekeken.

Pak je popcorn er maar bij…

Ik was vooral benieuwd naar hoe dames aankijken tegen dit thema. Al snel merkte ik dat mannen hier ook een mening over hebben. Dat ben ik op zich wel gewend want ik krijg heel vaak reacties van mannen op artikelen die gericht zijn op vrouwen. Over het algemeen kan ik dat altijd zeer waarderen want op die manier hoor je ook hoe mannen tegen een bepaald onderwerp aankijken. Maar het stellen van deze vraag bleek voor een aantal mannen én vrouwen de gelegenheid te zijn om frustraties te uiten.

Opmerkingen zoals ‘Waar hebben we het nog over?’ en ‘Ik word een beetje moe van altijd maar weer die kledingdiscussies’ kwamen ook voorbij en daar moet ik altijd erg om lachen. Het zijn namelijk vaak dezelfde mensen die dit soort opmerkingen plaatsen. Het zijn geen connecties van mij, maar deze mensen presteren het toch iedere keer weer om een reactie met precies dezelfde strekking te plaatsen onder artikelen en vragen die ik plaats op LinkedIn. Maar ik ben ze zeer dankbaar want op die manier popte de discussie steeds weer naar boven op de tijdlijn van verschillende mensen. En vervolgens ontving ik nog meer reacties en ook meer inspiratie voor dit artikel. Met als kers op de taart ook een aantal connectie verzoeken van interessante mensen. Thanks for all the haters!

Mijn mening

Ik heb zelf geen bijzonder uitgesproken mening over dit onderwerp. Ieder persoon, ieder bedrijf en iedere functie is weer anders. Persoonlijk droeg ik op kantoor geen panty’s in de zomer omdat ik het simpelweg te warm vond. Mijn rokken en jurken waren altijd tot op de knie of er overheen dus ik voelde mij ook nooit te bloot wanneer ik geen panty droeg. Ik ben ook geen held met dunne panty’s want deze scheuren altijd heel snel bij mij. Niet in de laatste plaats omdat ik vrijwel altijd pumps draag onder mijn rokken en jurken. Even de benen tegen elkaar en de hak maakt een gat in de panty.

Conclusie

Na het lezen van de verschillende discussies kan ik de volgende redenen opsommen om wel of juist geen panty in de zomer op het werk te dragen:

Wel een panty dragen:

 • Je benen zien er netter uit omdat de kleur van de panty werkt als een soort foundation en je huid egaler maakt
 • Je hebt minder snel last van een schurende of plakkende huid
 • De schoenen lopen minder snel uit

Geen panty dragen

 • Een panty is erg warm
 • De panty gaat sneller stuk naarmate deze dunner is
 • Het dragen van een panty is een manier om jezelf aan te passen of ook wel onderdrukt te worden door de maatschappij en daarom zou je het niet moeten dragen (niet mijn woorden, maar een samenvatting van verschillende opmerkingen die ik heb gelezen)

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de discussie, check dan even de bijdragen op mijn LinkedIn pagina.

Groetjes,

Aileen

3 reacties

 1. Oh, die van Kiran vind ik ook wel een goede. Ik draag op kantoor graag een panty. En ja die airco, brr. Verder heb ik een tintje en ik plaagde mijn ouders vroeger dat de kleurstof/pigment op was, want ik heb melkflesbenen hihi. Dus inderdaad dat idee van foundation…. Leuk artikel weer.

  groetjes,
  Mariam

 2. Mensen moeten niet zo bekrompen doen en denken dat ze enige status hebben. Iedereen is gelijk dus maakt het niet uit wat iemand aan heeft zolang het maar een beetje netjes is. Als het warm is kunnen blote benen ook prima voor zowel man als vrouw. En airco kun je uitzetten. Snap sowieso niet waarom bedrijven zo’n ziekte verspreider willen hebben. Heel ongezond een airco, zet dan gewoon overal een ventilator neer. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge