Parlementsleden stemmen massaal in pyjama

Heb jij je wel eens op het werk geschaamd omdat je vergeten was om je gulp dicht te doen of omdat er per ongeluk een knoopje teveel open stond? Het kan altijd erger, zo moet je maar denken. Stel je bijvoorbeeld eens voor hoe het moet zijn als je in je pyjama op het werk verschijnt én er staan camera’s op je gericht. Het overkwam een aantal politici in Australië. De parlementsleden stemmen massaal in pyjama daar. Tenminste, voor één keer…

 

Say what?

Oké, ik moet wel je wel even de context van het verhaal uitleggen voordat je in de lach kunt schieten na het zien van de video.

In de Australische deelstaat Queensland moeten parlementsleden na de oproep voor een stemming binnen vier minuten aanwezig zijn. Dat gebeurt overdag nog wel eens, maar in de nacht is dit niet heel gebruikelijk. En ook niet heel slim, zo bleek op het moment zelf. Want een deel van de parlementsleden lagen op hun kantoor te slapen op het moment dat ze werden opgeroepen. In pyjama, of zelfs naakt. Dit werd duidelijk op het moment dat de leden de zaal in renden. Het grootste deel op blote voeten en in T-shirt met pyjamabroek. Er was één parlementslid die een colbert had aangetrokken, maar al snel bleek dat hij daar niets onder aan had. Op het moment dat dit duidelijk werd draaiden de camera’s netjes weg terwijl de man onder luid gelach naar binnen kwam gerend.

Wil je ook mee lachen? Check dan even onderstaande video. Hier zie je ze in een paar seconden massaal in pyjama de zaal in rennen. Let ook even op de mensen rechts onder in beeld die al netjes aangekleed klaar zaten.

 

Parlementsvoorzitter Peter Wellington moest er zelf ook hard op lachen. Wel vroeg hij de leden om voortaan de kledingvoorschriften na te leven. Vervolgens mocht iedereen in geheel eigen kledij zijn of haar stem uitbrengen.

Dus mocht je denken dat je er een keertje niet zo goed uitziet op je werk, bedenk je dan dat het altijd nog erger kan ;-).

 

Groetjes,

Aileen

 

Bron:  RTL Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge