werk outfits: de perfecte zakelijke haarscheiding

 

Maandag 16 november 2015

Zwart is één van de kleuren die ik het meeste terug zie komen bij kleding van mijn collega’s. En ook ik ben een enorme fan van deze kleur. Zwart kleed af en het kan eigenlijk altijd. Ja, in zwart kun je de plank niet mis slaan. Maar misschien ken je het gevoel dat het er een beetje grauw uit gaat zien.

16 nov 2015 5

16 nov 2015 2

Op de foto draag ik een broek en T-shirt van Promiss, colbert van Superstar en 2 dubbel geslagen kettingen van Pieces.

16 hnov 2015 3

Om ervoor te zorgen dat mijn zwarte outfit niet te grauw wordt, kies ik vaak voor fel gekleurde lippenstift. Op deze foto draag ik de Vetvet Mat Lipstick in nummer 12 van  Kost Make-up Store. Deze lippenstift heb je wellicht al eens voorbij zien komen bij de unboxing van de StyleTone juni 2015.

De felle kleur zorgt ervoor dat mijn gezicht niet te grauw wordt door de zwarte en grijze kleding. Het geeft meteen een wat frissere uitstraling.

 

16 nov 2015 1 Om de roze kleur nog wat extra accent te geven heb ik gekozen voor een bijpassende blush. De combinatie van roze lippenstift én blush lijkt misschien wat heftig, maar bij donkere kleding staat het juist heel ‘ fris en fruitig’. Ik raad je aan om het echt eens te gaan proberen. Je zult zien hoeveel goeds het doet voor je uitstraling.  Wil je wel felle lippenstift dragen op je werk, maar vind je het lastig? Dan raad ik je aan om het artikel ‘ felle lippenstift zakelijk dragen‘ te lezen.

 

 

Dinsdag 17 november 2015

Ik heb al eens eerder verteld hoe dol ik ben op de mode uit de serie Mad Men. De verhaallijn vind ik leuk, maar ik ben eigenlijk altijd gefocust op de details die ik voorbij zie komen. En ik laat mij hierdoor graag inspireren. Ik kijk naar de modellen van de jurken, de wijze waarop de kapsels zijn opgestoken en de make-up keuze.

17 nov 3

De jurk die ik draag op de foto is van Promiss.

17 nov 2015 1

Ik zal zelf nooit exact hetzelfde gaan dragen, maar details verwerk ik regelmatig in mijn werk kleding. Op die manier experimenteer ik met mijn uiterlijk en kom ik er achter wat voor een effect de details kunnen hebben.

Zo ben ik er laatst achter gekomen dat een schuine scheiding echt perfect is wanneer je het haar vast gaat zetten. Op bovenstaande foto kun je zien hoe ik mijn haar naar achteren heb opgestoken in combinatie met een zinscheiding. Zeker met een donkere lippenstift ziet dit er extra klassiek uit. Maar waarom is de zijscheiding dan zo perfect voor je zakelijke kapsel??

  • Het geeft je kapsel meteen een nette uitstraling. Perfect voor een dagje op het werk dus!
  • Pluizig haar kun je meteen verbloemen want eigenlijk is er maar een klein deel van je haar dichtbaar, namelijk het haar dat vanaf de scheiding groeit. Doordat je het plat op je hoofd legt valt de rest er gewoon onder. Ideaal voor dagen waarbij je weinig zin (en tijd) hebt om met olie en andere producten het pluis tegen te gaan.
  • Een schuine scheiding blijft heel makkelijk goed zitten: een kam en een beetje haarlak is voldoende.
  • Het haar ziet er meteen voller uit dan wanneer je een scheiding in het midden draagt. Je hebt namelijk aan één kant veel meer haar en dat valt op, zeker omdat het haar midden op het hoofd voller is. Bij een midden scheiding heb je immers even veel (en even weinig) haar aan beide kanten.

Mocht je nu nog twijfelen of dit er netjes uit ziet, bedenk dan dat mannen hun haren ook vaak in een zijscheiding kammen wanneer ze er netjes uit willen zien. Kijk maar eens naar films en series. Bijna altijd dragen mannen in een pak het haar in een zijscheiding.

 

17 nov 2015 2

 

Bij ieder outfit artikel maak ik een selectie van de werk kleding die ik heb gedragen in die week. Wil je op de hoogte blijven van al mijn (werk en privé) outfits? Volg mij dan op Instagram. Je kunt mij vinden onder de naam Prettybusiness.nl  

 

Groetjes,

Aileen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge