Plus size jumpsuits op het werk: het kan wél

Afgelopen zondag publiceerde ik een artikel waarin ik vertelde hoe je jumpsuits op het werk kunt dragen. Aan de hand van verschillende modellen gaf ik tips over hoe je deze kunt combineren. Er kwamen zowel op mijn blog als op social media veel reacties van vrouwen op dit artikel. Velen zeiden dat jumpsuits alleen mooi zouden staan bij slanke dames. Ik had niet verwacht dat dit zo een ding was. Ik heb zelf maat 46 en ben dus zeker niet de slankste maar draag met liefde jumpsuits. Ik ben van mening dat het niet afhankelijk is van je maat maar van hele andere dingen. Daarom heet dit artikel ‘Plus size jumpsuits op het werk: het kan wél’.

 

Waarom is het zo een ding?

De opmerkingen zette mij aan het denken. Hoe komt het dat zo veel vrouwen het idee hebben dat jumpsuits alleen geschikt zijn voor slanke dames? Ik heb al zo vaak jumpsuits gezien bij volle dames en vind het persoonlijk erg mooi staan.  Ik besloot om hier over te praten met plus size expert en eigenaresse van wondervol.nl Hermina de Vries. Want wat vindt zij hier van?

”Bij jumpsuits gaat het om het gevoel. Wanneer vrouwen het idee hebben dat het niet kan, dan zullen ze zich ook niet fijn hier in voelen. Maar er zijn geen regels. Jumpsuits kunnen bij alle vrouwen mooi staan, ongeacht de maat. Een aantal jaren geleden waren er nog heel weinig jumpsuits voor volle vrouwen te koop. Gelukkig zie je het nu steeds vaker en is er ook meer keus voor plus size vrouwen. Misschien dat er daarom wordt gedacht dat jumpsuits alleen geschikt zijn voor slanke vrouwen? Omdat het nog niet zo lang te koop is?”

Foto’s: Hermina de Vries/ Wondervol.nl

” Ik heb zelf maat 48/50 en ik vind het geweldig om jumpsuits te dragen. Ik kies wel altijd voor een maatje groter zodat het mooi valt. En het liefste een model met een overslag, gemaakt van een soepele stof. Ik houd namelijk van het bloezende effect. Als ik het netjes wil dragen dan kies ik meestal voor een lange blazer er overheen. Dat vind ik echt heel mooi staan.”

Net zoals Hermina draag ik zelf ook altijd het liefste een blazer over mijn jumpsuit heen. Nu ben ik sowieso wel een liefhebber van blazers maar het is voor mij echt dé manier om een outfit netjes te combineren. Voor dit artikel heb ik besloten om jou eens te laten zien hoe ik zelf mijn favoriete jumpsuit draag. Het is een effen zwart model dat ik een aantal jaren geleden heb gekocht bij de Promiss, nog voordat de winkel over ging naar een nieuw concept. Ik ben vandaag samen met Ellen op pad gegaan om foto’s van mijn combinaties te maken. Zie hier onder het resultaat.

 

Met een blouse

Vooral in de zomer vind ik het heel leuk om een blouse onder mij jumpsuit te dragen. Een wat dunner model zoals op de foto is ideaal wanneer je er netjes uit wilt zien maar ook een beetje gekleed.

 

Met een vest

Als de warmste dagen voorbij zijn dan draag ik graag een vest over mijn jumpsuit heen. Op de foto hier boven draag ik een overslagvest maar ik kies ook vaak voor een normaal model met knoopjes in het midden. Voor een extra nette uitstraling draag ik onder de jumpsuit een hemd of blouse in een kleur die past bij het vest.

 

Zwarte blazer

Hoe kan het ook anders? Een zwarte blazer is in mijn ogen hét ideale kledingstuk om te dragen op het werk. Zeker in combinatie met een zwarte jumpsuit zie je er gelijk heel zakelijk uit.

 

Blazer met print

Als ik er iets minder netjes uit wil zien dan kies ik voor een blazer met een print. Het maakt het geheel net even wat vlotter en pittiger.

Naar mijn mening is niet je maat maar de manier waarop jij jezelf verzorgt belangrijk wanneer je een jumpsuit draagt. Een verzorgde vrouw die aandacht besteedt aan haar uiterlijk kan er in maat 50 prachtig uitzien terwijl een onverzorgde dame met maat 36 er alsnog niet mooi uit kan zien. Daarnaast is het afhankelijk van de manier waarop je een jumpsuit draagt.

Ten slotte wil ik benadrukken dat het natuurlijk ook een kwestie is van smaak. Er zullen ongetwijfeld mensen blijven die jumpsuits alleen mooi vinden bij dames met maat 36. De kans is groot dat deze mensen mij op bovenstaande foto’s ook niet mooi vinden en deze jumpsuit nooit zouden dragen. En dat is prima. Ik voel mij er fijn in en daarom draag ik het. Wat dat betreft ben ik ook van mening dat je alleen een jumpsuit moet dragen als jij je daar zelf goed bij voelt. Maar stiekem hoop ik dat er langzamerhand meer volle vrouwen komen die met veel zelfvertrouwen jumpsuits gaan dragen. Waarom? Omdat ik het prachtig vind om een zelfverzekerde vrouw te zien. En al helemaal wanneer ze een jumpsuit draagt.

 

Groetjes,

Aileen

 

p.s: De foto’s zijn gemaakt door Ellen, mijn lieftallige stagiaire.

 

6 reacties

  1. Bedankt voor je blog. Geeft mij een goed gevoel vandaag met mijn maat 44/46 in jumpsuit op sollicitatiegesprek te gaan! Is een leuke tweedelige zwarte waarbij het bovenstuk bewerkt is met fluweel. En idd met een mooi colbert erboven. Waarom zouden wij het meest relaxte kledingstuk niet mogen dragen toch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge