De pochet: wanneer draag je hem en hoe

Want to read in English? Click here

Vandaag gaat het artikel over de pochet. Je weet wel, dat doekje wat heren wel eens dragen in hun borstzak. Want hoe zit het eigenlijk met dit accessoire? Is het enkel versiering of heeft het ook een functie? Wanneer draag je hem en hoe? Ik vertel je er alles over.

De pochet: wanneer draag je hem en hoe

Enkel versiering?

De pochet bestaat al heel erg lang. In de Romeinse tijd werd het gebruikt door arbeiders om het zweet van het hoofd te wrijven. Maar langzamerhand gingen steeds meer mannen hiervoor een zakdoek gebruiken en die werd vervolgens in de broekzak gestopt. Aan het begin van de twintigste eeuw kwam de pochet weer terug. Alleen nu waren het juist de goedgeklede, chique mannen die het droegen. Men droeg vooral een witte variant in combinatie met een smoking.

Tegenwoordig is het vooral een modern accessoire dat mannen de mogelijkheid biedt om zich te onderscheiden. De pochet wordt al lang niet meer alleen in het wit gedragen. Er bestaan inmiddels talloze kleuren, patronen en ook verschillende stoffen.

Wanneer en hoe

Juist omdat het een modern accessoire is, kunnen mannen deze op verschillende manieren en momenten dragen. In combinatie met een smoking blijft de witte pochet het mooiste, maar verder kun je het als man zo gek maken als je wilt. De meesten dragen een pochet die qua kleur past bij het overhemd, de stropdas of eventueel de strik. Het is wel een regel dat hij niet van exact dezelfde stof gemaakt mag zijn als de stropdas.

Maar dan is het natuurlijk nog de vraag hoe je dit kleine stukje stof precies moet vouwen. Er bestaan talloze technieken die alleen een ander effect creëren. In onderstaande video zie je in drie minuten twaalf verschillende technieken.

Persoonlijk vind ik het erg jammer dat weinig mannen de pochet dragen. Het is een manier om als man op een stijlvolle wijze je identiteit te laten zien.  Maar omdat zo weinig mannen het dragen val je ook meteen op. En dat moet je ook maar durven…

Nieuwsgierig geworden naar de pochet? Naast de luxe modewinkels zoals Oger en Suitable kun je ze ook kopen bij online warenhuizen zoals Bol.com en Otto.

Groetjes,

Aileen

Bron: Assem

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

2 reacties

  1. Een pochetdoek is een accessoire en optioneel. Bovendien moet het bij de drager passen anders wordt het al gauw een gespreksonderwerp. Het fleurt zeker de omgeving op in het geval men van de traditionele witte pochetdoek bewust afwijkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge