Pōur: dé oplossing voor afgedankte werkkleding

Werkkleding is vaak een stuk steviger dan normale kleding. Zeker bij lichamelijke beroepen zoals in de bouw moeten de stoffen tegen een stootje kunnen. Maar wat gebeurt er eigenlijk met deze kleding wanneer het bedrijf een nieuw logo heeft, of dat er om een andere reden nieuwe bedrijfskleding wordt aangeschaft? Je kunt het gewoon weggooien, want wat moet je anders? Bij de tweedehands winkel hebben ze er weinig aan. Je kunt het ook niet meer verkopen. En ook niet alle kleding is bruikbaar voor het goede doel. Daar heeft Julie van den Boorn iets op bedacht…

 

 Pōur

Met het label Pōur maakt Julie hier namelijk tassen van. Ze geeft afgedankte bedrijfskleding op die manier een tweede leven. In een sociale werkplaats worden alle items gecontroleerd en ontdaan van logo’s. Op die manier krijgen mensen met een arbeidsbeperking ook meteen een kans.

Iedere tas is uniek en heeft een eigen C_PASSPORT. Hierin staat precies van welk materiaal de tas is gemaakt. Je kunt verschillende modellen kopen.

 

Tote bag

 

De Tote bag is een tas die je eenvoudig even mee kunt nemen voor bijvoorbeeld je boodschappen of als handtas. Het grappige is dat je aan de meeste van deze tassen ook echt kunt zien dat het gemaakt is van een blouse of overhemd. De zakjes en knoopjes zitten netjes op hun plek. Je kunt een Tote bag kopen voor €32.

 

Ditty bag

 

Bij de Ditty bag zie je aan kleuren en strepen dat deze veelal zijn gemaakt van veiligheidskleding. Met een lengte van zo’n 75 centimeter is hij vrij lang, maar je kunt er dan ook veel in kwijt. Deze kosten €62 per stuk.

 

Travel bag

 

De naam van de Travel bag zegt het al: het is een tas die gemaakt is om mee te reizen. Maar als ik het model zo zie, dan zou je hem ook nog kunnen gebruiken wanneer je naar de sauna of de sportschool gaat. Hij is te koop vanaf €90.

 

Backpacs

 

Tenslotte is er nog een backpack. Een tas waarmee je – jawel – kunt backpacken, maar je kunt hem ook als gewone rugzak gebruiken. Dit type tas kost €90.

 

Mijn mening

Ik vind dit een heel leuk concept en ben inmiddels zelf ook in het bezit van een lichtblauwe Tote bag. Er wordt vaak gesproken over het hergebruiken van kleding, maar daarbij wordt bedrijfskleding vergeten. Terwijl de stoffen meestal heel stevig zijn en daarom heel geschikt om er iets nieuws van te maken. Mocht je jouw bedrijfskleding ook een tweede leven willen geven, het bedrijf zit in Sittard. Daar kun je het inleveren.

De tassen kun je online kopen via pourproduct.com. Daarnaast worden ze ook in Maastricht, Eindhoven en Amsterdam verkocht.

 

 

Groetjes,

Aileen

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge