Mijn presentatie outfit van vandaag: wat en waarom

Vandaag mocht ik weer eens een presentatie geven. Wat zeg ik? Het waren zelfs twee presentaties. Beiden aan middelbare scholieren en beiden voor het vak Marketing. Nu geef ik vaker presentaties en de kleding die ik dan draag, die komt vaak terug in de outfit artikelen. Maar vandaag leek het mij leuk om in een apart artikel te laten zien wat ik draag én daarbij natuurlijk te vertellen waarom ik het heb gedragen. Want als ik ergens heen ga voor mijn werk, dan denk ik altijd extra goed na over wat ik draag.

 

 

Wat ik droeg tijdens de presentatie

Mijn presentatie outfit van vandaag: wat en waarom

Op bovenstaande foto kun je zien wat ik vandaag droeg tijdens de presentatie. Het overhemd heb je wellicht al eens eerder voorbij zien komen, dit is een heren overhemd van Olymp dat ik regelmatig draag. Ik ben dol op dit overhemd en draag hem graag voor zakelijke gelegenheden.

Onder het overhemd draag ik een zwarte pantalon van Mart Visser, gecombineerd met zwarte enkellaarzen van Dolcis. De goudkleurige details van de schoenen heb ik terug laten komen in de riem. Deze riem heb ik ooit als onderdeel van een set met riemen gekocht bij C&A. De oorbellen heb ik recent gekocht bij Swarovski.

 

Mijn presentatie outfit van vandaag: wat en waarom

 

Waarom ik dit droeg

Als ik in de ochtend voor de kast sta, dan denk ik bij het kiezen van de kleding als eerste aan de doelgroep. Nu zou ik een presentatie geven aan een groep leerlingen van zo’n veertien tot zestien jaar oud. In dit soort situaties vind ik het altijd belangrijk om er netjes uit te zien, maar ook toegankelijk. Een compleet zwart pak zou voor mijn gevoel overdressed zijn en meteen ook een afstand creëren tussen mijzelf en de leerlingen. Terwijl de presentatie interactief moet zijn.

Om die reden kies ik voor een middenweg. Ik draag een basic zwarte pantalon omdat dit netjes is en makkelijk om te combineren. En natuurlijk, ik ben gewoon dol op zwarte pantalons. Om te voorkomen dat het er erg strak uit gaat zien kies is voor een net overhemd in een kleur. De kleur blauw is zakelijk, maar door het gestippelde motief ziet het er niet super netjes uit. Ook omdat het model wat wijder valt creëer ik direct een wat soepelere uitstraling. Alsof het ook niet zo heel netjes moet allemaal.

Mijn presentatie outfit van vandaag: wat en waarom

Mijn haren heb ik opgestoken zodat het geheel er netjes uitziet. Maar ook met mijn haren heb ik er rekening mee gehouden dat ik geen hele ‘strenge’ uitstraling wil creëren. Daarom zijn mijn haren losjes opgestoken en aan de voorkant zit er ook een plukje los.

Het goud van mijn schoenen heb ik niet alleen terug laten komen in mijn riem, maar ook in de oorbellen. Door te kiezen voor een paar donkergrijze Swarovski stenen met gouden stekers wil ik het geheel op stijlvolle, maar niet hele strakke manier afmaken.

 

Mijn presentatie outfit van vandaag: wat en waarom

Tenslotte wil ik benadrukken dat dit één van mijn outfits is die ik draag tijdens presentaties. Het wil natuurlijk niet zeggen dat ik dit de beste outfit vind. Iedere keer probeer ik het af te wisselen en af te stemmen op de doelgroep.

 

Groetjes,

Aileen

 

* Dit artikel bevat affiliate links. Het overhemd in dit artikel heb ik gekregen, maar dit artikel zelf heb ik niet in samenwerking geschreven met de merken/webshops zoals benoemd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

2 reacties

 1. Mooie outfit Aileen.
  Schitterend hemd wat jou echt goed staat en past.
  Al verbaasd het me wel dat een mannenhemd jou zou goed past.
  Het hemd staat niet strak ondanks je mooie forse cup.
  Ik draag zelf ook graag dat soort overhemden.
  Ik zie toch veel mannen die een wit hemd zonder stropdas dragen.
  Dat vind ik saai en daarom draag ik graag dit soort hemden met meer kleur en mooie bewerkte stoffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge