Prettybusiness in 2014 en 2015

We naderen inmiddels alweer het einde van het jaar 2014. Voor Prettybusiness was dit het start jaar. Het jaar waarin ik Prettybusiness gedacht en de website online heb gezet. Ik heb veel leuke dingen meegemaakt door Prettybusiness en ga vandaag terug kijken op een succesvolle start en natuurlijk een blik werpen op de toekomst. Ik heb veel gave dingen meegemaakt door mijn blog en dit wil ik graag met jullie delen!

 

Augustus 2014

Halverwege augustus is het idee voor Prettybusiness ontstaan. Zoals jullie hebben kunnen lezen in eerste stel-je-vraag artikel was het een collega die mij stimuleerde om na te gaan denken over een blog. Ik werd aan het denken gezet en dit idee bleef in mijn gedachten. Ik had al snel in mijn hoofd wat het concept was en hoe het er uit moest zijn. Mijn doel, visie, de layout, doelgroep, artikelen: ik had het hele plaatje al in mijn hoofd zitten. Alleen de naam voor mijn website ontbrak. Na veel brainstormen met mijn partner, vriendinnen en familie was het mijn man die de naam prettybusiness bedacht. Toen ik eind augustus bijna 3 weken vakantie had wist ik dat dit het moment was om mijn idee uit te gaan voeren. In het laatste weekend van augustus heeft mijn lieve broer mij geholpen met de aankoop van prettybusiness.nl en de bijbehorende hosting. Ik doe graag dingen meteen goed en liever niet half. Om die reden heb ik ook meteen alles gekocht zodat ik eigenaar ben van mijn eigen website. Op zondag 31 augustus stond dan eindelijk mijn idee online. Het voelde gaaf, machtig en als een uitdaging. Want nu moest ik aan het werk! Ik had nog een kleine 3 weken om in alle rust te werken…

 

September 2014

Tot en met 16 september zat ik bijna dagelijks achter mijn laptop om te werken aan Prettybusiness.nl. Ik maakte kennis met het programma WordPress en werd goede vrienden met Google. Ik heb mijzelf werkelijk suf gegoogled om antwoorden te vinden op al mijn vragen over het maken van een website. Ik schreef artikelen over maskers, kriebelende panty’s en maakte een filmpje over opgestoken haar. Als ik er nu op terug kijk zijn dit zeker niet mijn beste artikelen. De foto’s waren te klein en ik was nog erg op zoek naar een layout en een structuur. Maar het begin was er en de paar mensen die ik het liet lezen waren enthousiast.

Na zo’n 4 weken bouwen aan mijn website moest ik mijn blog toch echt bekend gaan maken. Ik vond het enorm eng en was nog erg onzeker over mijn website. De paar mensen die ik mijn website al eens had laten zien stimuleerde mij om het toch echt via social media bekend te gaan maken. Op zaterdag 20 september plaatste ik een bericht op mijn facebook pagina…

 

De bekendmaking van Prettybusiness.nl op Facebook

De bekendmaking van Prettybusiness.nl op Facebook

 

En dat had ik geweten! Op 20 september bezochten 89 mensen mijn website en die bekeken gezamenlijk 550 pagina’s.Ik werd gebeld, kreeg smsjes, appjes, (privé) berichten op Facebook en werd meerdere malen per dag aangesproken door collega’s over mijn blog. De enthousiasme van mensen in mijn omgeving was werkelijk fantastisch. Ik dacht wel dat er wat mensen zouden reageren maar dit was boven mijn verwachting. Ik had in een artikel van een succesvolle blogster gelezen dat zij het eerste jaar maar 7 bezoekers per dag had. Natuurlijk wist ik dat mensen in eerste instantie nieuwsgierig zijn en dat het de kunst is om je lezers vervolgens te blijven boeien maar dit…In één woord geweldig!

Anderhalve week later was het eind september. Na het installeren van Google Analytics kreeg ik inzicht in de bezoekers aantallen. En nu bleek 54,15% van mijn bezoekers een man te zijn! Dit was wel heel bijzonder. Ik schrijf een blog voor vrouwen die vervolgens door meer mannen dan vrouwen wordt gelezen. Sinds dat moment ging ik gaan nadenken over artikelen voor mannen.

In dezelfde periode kreeg ik in de nieuwsbrief van Opzij het bericht dat eind november het Opzij Top100 Evenement zal gaan plaats vinden. Na mijn positieve ervaringen met het evenement van vorig jaar besloot ik een artikel te gaan schrijven over waarom dames (ook) dit jaar naar dit evenement zouden moeten gaan. Ik stuurde de redactie van de Opzij een bericht met een link naar mijn artikel. Het leek me leuk voor hen om een artikel te lezen hier over maar wat gebeurde er? Ze gingen mijn artikel delen op hun Facebook pagina met bijna 4000 volgers. Wow, zo gaaf!

10405459_786421361421412_1149679705090126450_n

 

Ik zag mijn bezoekers aantallen stijgen en werd mij steeds meer bewust van het effect dat Facebook heeft. Op dat moment besloot ik voor Prettybusiness een eigen Facebook pagina wilde gaan maken. Ik maakte de pagina alvast aan en besloot om mijzelf eerst te focussen op mijn artikelen en later op deze pagina.

 

Oktober 2014

Begin oktober schreef ik een artikel over lopen op pumps. Het artikel was een enorm succes en werd in 2 dagen tijd meer dan 200 keer gelezen. Tot op heden is het nog steeds het meest gelezen artikel van mijn website. Ik kreeg veel reacties en tips van lezers en ik ga zeker nog een vervolg artikel hier over schrijven. Dit artikel zal tegen de zomer online komen omdat pumps nu natuurlijk niet zo veel worden gedragen. Als het weer warmer wordt zal ik jullie weer gaan voorzien van meer tips hier over. 🙂

In oktober ben ik werk gaan maken van mijn Prettybusiness Facebook pagina. Ik nodigde de contactpersonen van mijn privé Facebook account uit om mijn pagina te gaan liken. Vanaf dat moment besloot ik om mijn artikelen ook te gaan delen op deze pagina. Voortaan zouden mijn artikelen zowel op mijn privé als mijn Prettybusiness pagina gedeeld worden met als uitzondering van de nieuwtjes. Ik communiceer alleen over nieuwtjes rondom mijn website (zoals jullie vertellen over het delen van mijn artikel door de Opzij) op de Prettybusiness Facebook pagina. Op die manier wil ik mijn trouwe lezers op de hoogte houden over ontwikkelingen naast mijn reguliere artikelen.

Deze maand besloot ik ook om visite kaartjes te gaan maken voor Prettybusiness.nl. Na avonden puzzelen, experimenteren en mijzelf creatief uitleven kwam er een ontwerp uit waar ik tevreden over was. En wat was ik blij met het resultaat toen ik de kaartjes binnen kreeg! Ja, dit past bij mij en bij Prettybusiness.nl. Inmiddels is mijn voorraad hard gegaan en zal ik binnenkort deze kaartjes weer opnieuw moeten gaan bestellen.

 

1926729_797017173695164_4296763498600267652_n

10734251_797017837028431_9156770234766807767_n

 

November 2014

In november besloot ik om artikelen te gaan schrijven die ook interessant zijn voor mannen. Ik maakte een aparte categorie aan op mijn website:  (ook) voor mannen. Inmiddels was ik er achter gekomen dat bezoekers regelmatig artikelen lezen per categorie. Eind november kwam het eerste artikel online dat specifiek om mannen ging: ongemakkelijk@ work: kledingblunders (M). Het was enorm grappig om aangesproken te worden door mannen over dit artikel. Hoewel dit artikel goed werdt gelezen bleek de variant voor vrouwen nog meer te worden bekeken.

Als experiment ben ik deze maand ook begonnen met het posten van links naar mijn artikelen op Linkedin. Het levert tot op heden nog niet erg veel bezoekers op maar ik blijf dit nog even uitproberen.

En toen besloot ik dat Prettybusiness wel een stukje professioneler moest worden. Afgezien van het feit dat ik regelmatig hoorde dat mijn website er professioneel uit zag vond ik dat het beter kon. Ik maakte tot die tijd al mijn foto’s met mijn Iphone 5 camera en dat was natuurlijk niet heel professioneel. Eind november kocht ik  een nieuwe digitale camera: de Samsung nx mini met 9-27 mm lens. Sinds kort maak ik dus mijn foto’s met een digitale camera en hier ben ik enorm blij mee. Het resultaat kun je duidelijk zien. Vooral bij mijn laatste artikel over oogschaduw zag ik duidelijk het verschil.

10383991_348846568626525_904223389677890423_n

De Samsung nx mini

 

December  2014

Begin december besloot ik Prettybusiness ook op Instagram te zetten. Ik had nog nooit een account aangemaakt en had werkelijk geen idee hoe dit werkte. Maar ik dacht: dat gaan we gewoon doen. Een goede vriendin van mij gaf mij een mini cursus Instagram en sinds die tijd werk ik aan mijn Instagram-skills. Een link naar mijn Facebook, Instagram en Linkedin pagina staat trouwens aan de rechter kant van mijn website onder het kopje Social Media. Als je de website op een laptop of tablet bekijkt tenminste, als je Prettybusiness vanaf je telefoon bekijkt dan staan deze links aan de onderkant van de website. De link staat weergegeven als een vierkant icoontje.

 

2015….

Inmiddels leven we halverwege december 2014 en ga ik verder kijken naar 2015. Ik wil aankomend jaar mijn website verbeteren en  verder professionaliseren. Op het gebied van fotografie wil ik mijzelf ontwikkelen zodat ik mooiere foto’s in mijn artikelen te kan plaatsen. En ook voor de layout van Prettybusiness wil ik nog een aantal zaken verbeteren. Maar als allerbelangrijkste wil ik beter worden in het schrijven van artikelen. Meer aansluiten bij jullie behoefte en ook meer interactie met de lezers van mijn website. Dat lijkt mij echt fantastisch! Dus hebben jullie vragen, opmerkingen of suggesties? Laat dit dan alsjeblieft achter op de stel-je-vraag pagina.

 

Bedankt!

Als laatste wil ik graag de mensen*  bedanken die mij bij de start van Prettybusiness.nl hebben geholpen.

Natuurlijk als eerste mijn man die trouw (bijna) alle artikelen leest, deelt op Facebook, altijd bereid is om feedback te geven en bovenal mijn grote steun en toeverlaat is. En de liefde van mijn leven. Mijn broer die mij helemaal in het begin heeft geholpen met de aankoop van Prettybusiness.nl en ook daarna betrokken bleef. Uren bellen voor technisch advies of uitleg en tot midden in de nacht werken om mijn logo perfect te maken voor mijn visitekaartje. Je bent een topper! Mijn tantes Maja en Anita, die trouw mijn artikelen lezen, taaladvies geven en lieve comments plaatsen 🙂 En mijn tante/vriendin Caroline, die mij bleef stimuleren om door te zetten en te blijven geloven in mijzelf. Foefje (Ivonne), geweldig dat je vanaf het begin alles leest en mij voorziet van adviezen en mij altijd weet te motiveren met je positieve en enthousiaste reacties. En ondanks haar enorm drukke leven wist mijn lieve vriendin Alissa altijd even tijd te maken wanneer ik behoefte had aan wat (taal) advies of een kritische mening.

Maar natuurlijk bedank ik ook al mijn lezers die zelfs internationaal mijn website trouw iedere dag of iedere paar dagen bezoeken. Jullie zijn de reden dat ik iedere avond na een werkdag weer achter de laptop kruip om een artikel te schrijven. En iedere ochtend als ik wakker wordt zijn jullie de beloning voor mijn werk als ik de bezoekers aantallen zie. Of nog leuker: als ik een bericht via Facebook of mijn website ontvang over een artikel. Bedankt daarvoor.

Groetjes,

Aileen

*Om privacy redenen heb ik enkel voornamen genoemd. De mensen die het betreft weten het toch wel 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge