Prettybusiness 5 jaar + groot nieuws!

Zoals je al aan de titel hebt kunnen zien bestaat Prettybusiness nu vijf jaar! Dat is voor mij een grote mijlpaal. Wat in 2014 begon als een hobby naast mijn baan bij de overheid is inmiddels mijn fulltime baan geworden. Iets waar ik hard voor heb gewerkt en ook dankbaar voor ben. Dankbaar voor jou, mijn lezer. Want zonder mijn lezers had dit nooit zo ver kunnen komen.

Na vijf jaar Prettybusiness is het tijd voor een nieuwe, volgende stap. In dit artikel ga ik jou vertellen wat dat inhoudt en waarom ik dit ga doen.

 

Liefde, lust en leven

Laat ik beginnen door te melden dat Prettybusiness niet stopt. Zoals velen weten is het schrijven van artikelen over zakelijke mode en werkkleding mijn liefde, mijn lust én mijn leven. Ik weet niet wat het leven mij verder gaat brengen, maar ik hoop oprecht tot mijn dood hier over te kunnen schrijven.

Toch had ik de afgelopen periode het gevoel dat het tijd was voor een volgende stap. Met mijn artikelen bereik ik inmiddels heel veel mensen, maar niet zoveel als ik zou kunnen bereiken. Ik schrijf natuurlijk in het Nederlands, waardoor ik mij beperk tot de lezers in Nederland en België. Inmiddels weet ik dat ook daar buiten mensen mijn artikelen lezen. Maar dat zijn vaak Nederlanders die in het buitenland wonen.

Ik hoor al jaren om mij heen mensen zeggen dat ik in het Engels zou moeten gaan schrijven. Dat is voor mij vrij lastig, aangezien ik vooral schrijf vanuit mijn gevoel. De artikelen zijn natuurlijk altijd gebaseerd op inhoud rondom een specifiek thema, maar gevoel is hetgeen waarmee ik het kan overbrengen. Het is voor mij een creatief proces dat ik alleen in mijn eigen taal zou kunnen doen. Dit zou ik niet willen opgeven om enkel meer lezers aan te kunnen trekken.

 

Toch wel?

Een jaar geleden kreeg ik een Duitse klant die graag mijn artikelen over hun producten in het Engels wilde laten vertalen. Logisch ook. Met mijn Nederlandse teksten beperkte ik mij tot onze landsgrenzen en een Engelse vertaling zou ervoor zorgen dat ook de mensen in Duitsland het konden lezen.

Voor hen was het marketing, maar bij mij werd er een stil verlangen aangewakkerd. Ik wilde ook wel meer mensen bereiken. Toch hield ik nu ook weer de boot af. Ik zag bij andere blogs hoe er knoppen werden geïntroduceerd die Nederlandse teksten direct omzetten in Engelse woorden. Een bekende functie die wordt aangeboden via Google Translate, maar waarvan ik wist dat het geen optimale vertaling is. 

 

Prettybusiness World

Na maanden nadenken, veel praten en zaken uitzoeken heb ik begin mei de knoop doorgehakt. Ik ben gaan werken aan een internationale website. Vandaag kan ik dan eindelijk presenteren waar ik de afgelopen periode mee bezig ben geweest: Prettybusiness World.

 

Prettybusiness 5 jaar + groot nieuws!

Wat is Prettybusiness World?

Het is een Engelse blog met een eigen, internationale url. Je kunt hem namelijk vinden via www.prettybusinessworld.com. Qua website staat hij dus los van mijn Nederlandse blog Prettybusiness.

Toch zal de website voor de vaste lezers vertrouwd aanvoelen. Ik heb er namelijk voor gekozen om dezelfde lay-out te gebruiken als je bent gewend van Prettybusiness. Ook de artikelen komen overeen, alleen zijn ze nu te lezen in het Engels.

 

Een kopie?

Aangezien ik de bijna duizend artikelen heb geschreven, zul je begrijpen dat niet alle artikelen nu al in het Engels vertaald zijn. Op dit moment staan er een aantal vertaalde artikelen op Prettybusiness World en deze zullen verder aangevuld worden. Het is mijn doel om ongeveer twee artikelen per week te publiceren. De artikelen zijn allen vertaald door vertalers.

Toch zal niet alle content overeen komen. Voor Prettybusiness World ga ik namelijk meer YouTube video’s maken. Op dit moment doe ik dat zeer zelden. Met name de wat langere en actuele artikelen zullen door middel van een video ‘vertaald’ worden op het bijbehorende Youtube kanaal.

 

Social Media

Net zoals de websites zal ook het grootste deel van mijn social media kanalen gescheiden worden. Op dit moment maak ik voor Prettybusiness gebruik van Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Voor Prettybusiness World zijn er een aparte Facebookpagina, Instagram- en Twitteraccount aangemaakt. Op deze kanalen zal ik de laatste Engelstalige artikelen en video’s plaatsen.

Aangezien mijn LinkedInpagina persoonlijk is, zal ik hier naast mijn Nederlandse artikelen ook de Engelstalige content van Prettybusiness World gaan plaatsen. 

 

Oproep

Ben je nieuwsgierig en wil je op de hoogte blijven van de artikelen en video’s die op Prettybusiness World worden gepubliceerd? Dan raad ik je aan om de bijbehorende social media kanalen te volgen: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en natuurlijk LinkedIn. Heb je geen social media, dan kun jij je ook inschrijven voor e-mailberichten. Zodra er een nieuw artikel of video online komt, ongeveer twee keer per week, dan ontvang je daar een e-mail over. 

Heb je vrienden of familie die in het buitenland wonen en geïnteresseerd zijn in zakelijke mode en werkkleding? Dan zou ik het super leuk vinden als je ze vertelt over mijn nieuwe blog. Zoals je begrijpt begin ik met nul lezers, dus je helpt mij enorm door te liken, te delen en anderen er over te vertellen. 

Ten slotte wil ik jou bedanken. Zonder mijn lezers had ik dit nooit kunnen realiseren. De enorme betrokkenheid, reacties, likes en privéberichten motiveren mij iedere dag om te blijven schrijven en nu de volgende stap te zetten. Een stap die ik doodeng vind, maar die ik dankzij jou toch durf te nemen.

Dank je wel. 

 

Groetjes,

Aileen 

 

Voor bedrijven: mocht je in het verleden met mij hebben samengewerkt aan een artikel op Prettybusiness, neem dan met mij contact op. Ik kan dat artikel vanzelfsprekend ook laten vertalen en plaatsen op Prettybusiness World. Je kan mij mailen via contact@prettybusiness.nl. Mocht je nog niet eerder hebben samengewerkt maar hier wel interesse in hebben, dan kun je ook via bovenstaand e-mailadres met mij contact opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge