Prettybusiness bestaat 3 jaar en ik heb leuk nieuws!

Het is 31 augustus en dat is een hele bijzondere datum voor mij. Want Prettybusiness bestaat 3 jaar en ik heb leuk nieuws! Het is dus eigenlijk dubbel feest. Tijd om jou even bij te praten over wat er de afgelopen tijd heeft gespeeld en wat het leuke nieuws is…

 

Prettybusiness bestaat 3 jaar en ik heb leuk nieuws!

 

Terugblik

Als je mijn blog al wat langer leest, dan weet je dat ik vorig jaar ontslag heb genomen bij mijn (inmiddels ex-) werkgever zodat ik mijzelf volledig op Prettybusiness kon gaan storten. Mocht je het niet gevolgd hebben, ik zal nog even kort samenvatten wat er toen precies gebeurde.

Eind juli 2016 maakte ik op mijn blog bekend dat ik dit in mijn vakantie had besloten. Veel mensen om mij heen waren enorm blij voor mij en ook ik was heel enthousiast. Het voelde zo goed! Maar dit besluit kwam bij mijn werkgever als donderslag bij heldere hemel. Ik had een hele leuke, maar ook pittige baan en er moesten twee mensen worden gevonden die mijn taken zouden overnemen. Zelf werkte ik namelijk al jaren standaard veel over en had voor mijzelf een solistische functie gecreëerd. Ik had de hele dag heel veel contact met collega’s, maar mijn werkzaamheden deed ik vooral zelfstandig.

Aanvankelijk was het plan dat ik tot halverwege september zou doorwerken om mijn werk goed over te kunnen dragen, maar eind augustus stortte ik in. Het werd letterlijk zwart voor mijn ogen en ik kreeg niets meer uit mijn handen. Begin oktober schreef ik in het artikel ‘Werk Detox‘ hoe het precies zo ver heeft kunnen komen.

Ik zat ongeveer twee maanden min of meer op de bank. Met behulp van een goede psycholoog ben ik er bovenop gekomen en vanaf eind oktober ben ik iedere dag een artikel gaan publiceren. Ongeveer vanaf januari of februari 2017 ben ik echt weer fulltime aan het werk gegaan.

 

Helemaal zelfstandig….en helemaal alleen

Ik nam in juli 2016 ontslag, maar eigenlijk ben ik nu pas sinds ruim een half jaar echt fulltime zelfstandig aan het werk. In die periode is het aantal bezoekers flink gegroeid, heb ik een fantastische stagiaire gehad en komen er steeds meer leuke dingen op mijn pad. Nee, ik mag niet klagen. Maar toch merkte ik aan mezelf dat ik het de laatste maanden steeds lastiger vond om aan het werk te gaan. Niet omdat ik mijn werk niet leuk vind of omdat ik een hekel heb aan schrijven. Nee, in tegendeel. Maar ik vond het wel steeds lastiger om mijzelf goed te concentreren.

Diegene die mij volgen via Instagram zien regelmatig bij mijn Stories foto’s voorbij komen van Lady die tijdens het schrijven bij mij ligt. Het is een schat van een kat, maar ze is niet bepaald bevordelijk voor mijn concentratie. Het bureau waar ik achter werk staat in de woonkamer en voor haar is dat één grote speeltuin. Maar alles om mij heen zorgt er ook voor dat ik snel word afgeleid. Het huishouden, de post en allemaal andere klusjes vragen constant mijn aandacht. En om heel eerlijk te zijn is het ook best wel eenzaam. Ik werk graag alleen, maar ben ook dol op mensen om mij heen. Ik spreek regelmatig met vriendinnen, heb leuk contact met een aantal collega bloggers en een man die na zijn werk thuis komt. Maar toch is het overdag heel stil en komen de muren regelmatig op mij af. Bovendien is het ook lastig om een scheiding aan te brengen tussen werk en privé wanneer beide facetten in dezelfde kamer aanwezig zijn. Overdag aan het werk en in de avond vrij zijn. Maar soms draai ik het ook om of is de balans ver te zoeken.

 

Nieuwe start!

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een kantoor en deze heb ik inmiddels gevonden. Morgen krijg ik de sleutel van het allereerste Prettybusiness kantoor! Jeetje, het voelt nog steeds heel onwerkelijk. Alsof het niet echt is. Ik weet dat veel mensen het hebben van een kantoor normaal vinden, maar voor mij is het heel bijzonder. Het is gewoon een hoogtepunt. Het is een stap naar professionaliteit, een manier voor mijzelf om letterlijk ruimte te geven aan Prettybusiness. Maar ook om ruimte te geven aan mijzelf, iets vanuit mijzelf te laten groeien. En nog veel meer.

Vanaf aankomende maandag ga ik dus werken in het allereerste Prettybusiness kantoor. Het is een ruimte van 17,8 vierkante meter in een groot gebouw waar allemaal ondernemers en ook grotere bedrijven gevestigd zijn. De verhuur van de ruimtes start officieel ook morgen, dus het is echt een pand dat nog moet groeien en dat vind ik erg leuk. Er komt ook een grote kantine en een sportschool, bedoelt om het netwerken te stimuleren. Ik heb meerdere kantoren bekeken maar dit concept sprak mij direct aan. Op die manier heb ik een eigen ruimte, maar kan ik ook mensen opzoeken en gezellig met anderen lunchen en koffie drinken.

En wat voor ruimte! Jeetje, bijna 18 vierkante meter. Dat is best groot voor een persoon die alleen werkt. Ik zal mijn kleine bureau vanuit huis meenemen en voor de rest ben ik nu bezig om wat leuke meubels en spullen te regelen. Mijn stijl is klassiek en dus zal het kantoor, net zoals mijn huis een oud Engelse uitstraling krijgen. Ik heb er zin in!

Op naar Prettybusiness 2.0!

 

 

Groetjes,

Aileen

 

p.s: wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom mijn nieuwe kantoor en wat ik dagelijks zoal mee maak, volg Prettybusiness dan op Instagram.

11 reacties

  1. Gefeliciteerd en GAAF je eigen kantoor. Ik ben enorm benieuwd naar je Engelse stijl!!! Zin in de foto’s! Spannend hoor. Ik begrijp je “dilemma”/ “struikelblok” ook enorm goed… Een mooie stap vooruit dit en weer fijn onder de mensen zijn!

    Geniet van je stek en veel werkplezier! Liefs XoXo

  2. Wauw! Trots om dit te lezen.. Zie het nog voor mij, hoe je zelf bewust door de straat stapte, de hondjes uitlaten. Of overstak om op Bart en Tessa te komen passen. En nu ondernemer, een eigen koers, een eigen ruimte waar jouw creativiteit nog meer kan groeien. Nogmaals, erg trots op jou!

  3. Geweldig hoor, waar is dat kantoor, want dan komen we kijken natuurlijk.

    groetjes,
    een trotse schoonvader en schoonmoeder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge